Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby měly všechny filmy z After Dark Originals alespoň takovouhle kvalitu, tak bych se vůbec nezlobil. Husk je hororem, v němž hlavní roli hrají strašáci a kukuřice. Scarecrow je poměrně hojně užívaná hororová postava, většinou ale neskončí v příliš dobrém filmu. Tentokrát se to naštěstí docela povedlo. Husk se nesnaží budovat nějakou jednotnou hutnou atmosféru, spíš využívá takového toho moderního instantního strašení, ale hlavně že to funguje. Zkrátka příjemná, rychle odsýpající jednohubka, která na vyšší hodnocení nedosáhne hlavně kvůli scénáři, který hojně využívá otřesných berliček typu potřebujeme odhalit minulost strašidla, tak ji některému z hrdinů vyjevímě ve snu / halucinaci. Koukatelný průměr. 6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horory rád nemám, ale tady jsem si chtěl užít. Očekával jsem, že se zasměju blbosti a neschopnosti tvůrců, jenže jsem, k mýmu překvapení, dostal pravý opak. Husk je totiž naprosto perfektní příklad kvalitního hororu současnosti, který má za úkol jedno...postrašit. Efekty určitě solidní, atmosféra fantastická, příběh dostatečně temnej, ale jak to taky bývá, lidi vypatlaný tak, že místo mozku maj snad kukuřičnej klas a průběh naprosto tradiční. Tušil jsem odpad, nakonec jsem ale byl opravdu překvapenej. Dvě hvězdy dávám jenom proto, že je to prostě horor. Nic novýho pod sluncem, ale svojí úroveň to má. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mladí vyrazí na výlet, bouračka, velké kukuřičné pole, strašák a zchátralý dům. A horror může začít....Stačí plátěný pytel na hlavu a mně stojí hrůzou vlasy. Ne, opravdu napětí tam bylo. Naháněčka v kukuřici, oběti ve strachu, neboť netuší, odkud ta zrůda vyskočí. Navíc se jejich kamarádi na chvilku promění ve švadlenu, která si nejen ušije čepeček,ale si i z ruky udělá vidle. Film z nabídky HORRORFESTU a je stažen z kanálu SYFY. Docela jsem záviděl divákům SYFY, že po filmu měl hrát další horror z kukuřičného prostředí Hallowed Ground (2007), protože tento film se mi moc líbil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po Jeepers Creepers, Hneve duší, sérii Kukuričné deti alebo Dark Night of the Scarecrow ďalší „poľový horor“ a musím sa priznať, že mi je prostredie kukuričných a iných polí, obohnaných lesmi, kde len kde-tu stojí farma, čoraz bližšie. Husk ma nečakane pozitívne prekvapil. Iste, nie je to žiadny veľký zázrak, ale je oveľa lepší, než som čakal. Páčilo sa mi, že ide o chlapskú jazdu, páčilo sa mi prostredie poľa a farmy v ňom, herci boli vcelku sympatickí a scenár poskytol osviežujúcu mytológiu okolo ústredného zla (kliatba preskakujúca z obete na obeť, nemožnosť vraždiť mimo poľa, šitie si kostýmu, zlikvidovanie sňatím masky...). Produkcia: Courtney Solomon (Americká kliatba). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušné horory s ústřední postavou vraždícího strašáka dokážu spočítat na jedné ruce. A jelikož Bloody strašáky opravdu může, je velice rád, že se objevil Husk, jenž chudou skupinu kvalitních strašáckých filmů trochu obohatí. Night of the Scarecrow, Scarecrows a Dark Night of the Scarecrow je přece jen slabý výčet, ale Husk do něj skvěle zapadá, ne-li o pár palců převyšuje... Snímek vypráví o partičce mladých, co mají na opuštěné silnici nehodu. Nikde žádná pomoc, všude je obkličují jen kukuřičná pole, tudíž se vydávají skrze jedno takové, aby narazili na opuštěný a tajemný dům... Od samého začátku tu hraje prim nejistá atmosféra, která alarmuje nebezpečí nejen v polích, ale i v onom domě. Ze strašáků na dřevěných křížích jde nefalšovaný strach, a co teprve až z nich slezou. Snímek není ale tak jednoduchý, má své tajemství, které kupodivu nepřekáží a nevyzní kýčovitě. Trvá necelých 80 minut, má to spád, slušně dávkované napětí, děsivé masky strašáků a výborně vrcholící finále. Prostě paráda. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrná vyvražďovačka v kukuřici. Hlavním problémem je scénář, režie je celkem obstojná. Film má plno nesmyslných pasáží, které nedávají smysl (například úplný konec). Vyvražďovačky pro teenagery mám rád ale musí mít něco, co předešlé neměly. Tento film nepředvedl nic super originálního, příběh bych dokázal napsat sám a to je špatná známka. Jednohubka, ke které se už nevrátíte. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné smetí.. Že auto v nízké rychlosti sjede do příkopu u cesty a všichni připoutaní pasažéři přitom upadnou do bezvědomí, mě zas až tak nepřekvapilo, ale neznalost Bible u americké mládeže ano! Když vidím u pole ceduli s nápisem: „GEN 4:11“, musím vědět, že to smrdí bratrovraždou na Kainův způsob a ne, že se tu chystá před čtvrt na pět koncertovat Phil Collins s kapelou! Složení osazenstva k porážce klasické (realista, dýchavičný intelektuál, sportovec a jeho vyvinuté řezivo), atmosféra krom šicí dílny řídká, pointa připomínající hraní šachu bez figurky krále a herecké výkony na hranici bídy a mizérie (vyjma vrány a kukuřičných lánů). Mimochodem, tato plodina je vzhledem ke svému charakteru dokonalý prvek pro hororové kejkle, protože levandule je moc romantická, v řepce by Kateřině Jacques pošlapali biopalivo, v jeteli se není kde schovat a v konopném poli by za chvíli všichni seděli hození do pohody pod strašákem (do zelí) a sháněli něco k snědku.. Jestli nějaký „corn“ horor, tak dvojku Jeepers Creepers. Ne, že by byla lepší, ale alespoň po ní člověk nedostane chutě na vařenou, lehce osolenou kukuřici a vraždu režiséra.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kukuričné pole bolo už neraz svedkom boja o život a aj scarecrow má toho vo svojom životopise krvou napísaného dosť.V tomto prípade ma ale silne potešila atmosféra , zaujímavý nápad a celkové spracovanie , preto budem štedrá. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Začalo to v roce 1978 v Americe, když Stephen King napsal povídku Kukuřičné děti. Myslím, že tímto zcela přepsal pohled spousty lidí na, do té doby zcela obyčejná, kukuřičná pole. Tehdy mistrovsky ukázal, že i mezi kukuřicí se může nacházet velké zlo a síla toho "kdo chodí po brázdách..." Tolik k významu kukuřice:) Zhruba hned v úvodu tohoto filmu jsem si uvědomila, jak zbožňuju americké horory a ty jejich opuštěné, polorozpadlé, strach a podivný pocit vzbuzující domy s děsivou historií, nacházející se osamocené uprostřed lesů, polí či v tomto případě, kukuřičném poli. Filmem Husk jsem velmi potěšena a řadím ho mezi ty vydařenější průměrné horory poslední doby. Snad jediné, co mi zde trochu pochybělo, je větší rozvedení rodinného zázemí otce a jeho synů, alespoň menší objasnění důvodů onoho "krvavého" počínání. To je sice v pár flashbacích docela vyjasněno, ale jedná se spíše jen o krátkou "ukázku", než o důkladně propracovanou "rodinnou historii." A i to málo zde, není tak úplně domyšlené. Kdyby se film trochu více soustředil i na tuto linii, ději by to možná jen prospělo. Ostatní diváci byli třeba i takto spokojeni, ale já bych se ráda dozvěděla více:) ()

LihO 

všechny recenze uživatele

To malo na viac, ďaleko viac... začínalo to sľubne, potom sa to celkom zaujímavo rozvíjalo, ale tých posledných 20 minút filmu? to čo bolo?... a atmosféra? nebál som sa ani trochu, pár krát som sa dosť nepríjemne zľakol, o tom to bolo celé... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Snaha je cejtit. A to se cení. Hudba nebyla zlá. A herci, jestli jim tak můžu říkat, zase nebyli až zas tak otřesný. Navíc to má jen hodinu a čtvrt. Bohužel i tak nic moc, omletá zápletka vs. nedostatek napětí čišící z příliš očividný amatérštiny a nízkýho rozpočtu. Rozřešení strašákova cíle značně debilní. (SPOILER duch se stěhuje z jednoho na druhýho, aby je postupně všechny vyřídil? proč je radši nevyřídí naráz v jedný podobě, odpadlo by minimálně to zbytečný šití novejch strašáčích hadrů KONEC SPOILERU) Prostě to natočil amatér a za pár šlupek. Ale právě vzhledem k tomu jsou to obstojný 2*, zkrátka ta snaha, ta snaha tam byla. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní minuty vypadají nadmíru slibně. Ničím se nezdržujeme a v tu ránu se ocitáme uprostřed neprostupných a žánrově atraktivních kukuřičných polích. Jenže mé obavy se záhy vyplnily. Proč sakra mezi kukuřicí nepobíhal nějaký reálný maník, co prostě rád brousí sekyrku a baví se křikem mladého masa? Proč se do toho pletlo nějaké prapodivné mystično a zase nějaký ten cool retro příběh, jak tatík slovně týral synka? Proč chování postav působí dosti záhadně a nejasně? Proč sunny boy s našlápnutou sportovní kariérou a kočkou, co nelogicky (s ohledem na pánské publikum) mizí z plátna tak brzy, dělá kroky, na které by snad nikdo jiný ani nepomyslel? Naštěstí je Brett Simmons lepší režisér než scénárista, takže atmosféra je neradostná a zlověstná, i když s gradací děje je zase na štýru.. jako na houpačce je ostatně prakticky celý film!! Takže i já tak trochu jsem.. ** až *** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Upřímně, až doteď jsem si myslel, že horory se dělí na slashery a duchařiny. Ale tady to je zkombinované. To by mi ani nevadilo, konec konců, nepamatuji si, že bych někdy viděl něco podobného ale… hodně násilně našroubované. Jako by režisér uprostřed filmu přišel na to, že ty scény na plátně nemůže vysvětlit a tak se do toho začal zamotávat, až přepsal pravidla hry. A my se to dozvíme až deset minut před koncem a to ještě hodně debilním způsobem (a to se raději nezmiňuju o berličkách typu "jak do toho začlenit minulost, abychom to vysvětlili divákům? To je ono, dáme tam flashback, který se zjeví jednomu z těch borců na poli, co na tom, že to nedává smysl?") Neříkám, párkrát jsem se poměrně slušně vylekal, ale jednak mě dorazilo to otočení pravidel (ze slasheru jsme přešli do duchařiny) a jednak kvůli postavám, kterým přejete smrt za jejich neuvěřitelně stupidní chování… teda, kromě té holky (a to já normálně lidem v hororech fandím, přece nejsem žádný sadista, no ne? :-)) a proto nemůžu dát víc než 40 %. Podívejte se na nějaké lepší horory typu [Rec], Devil či Mirrors a tímhle neztrácejte čas. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po nešťastnej autonehode skupinka mladých ľudí upadne do spánku. Keď sa preberú k životu, je ich o jedného menej. Z cesty je vidieť na starý dom. Dostať sa k nemu dá len cez kukuričné pole. Všetci sa zhodnú, že ich nezvestný priateľ musí byť práve tam. Rozhodnú sa k domu dostať. Dom a kukuričné pole okolo však ovládajú temné sily. Každý kto sa raz v jeho poli stratí, stáva sa jeho "strašiakom". Čistý bohapustý priemer. Dobre natočené, slušne odohraté, občas slušné zábery so slušnou atmosférou. Etovsio. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Z nekonečných kukuřičných lánů se dá pro žánr horor tolik čerpat. A když se přidá něco navíc: kurzy šití (nejsou k zahození, občas je potřeba si něco spíchnout), bobřík odvahy (nikdy nevíte, do jaké lapálie se dostanete a trocha toho zdravého sebevědomí nezaškodí), nastartovat auto bez klíčů (není úplně nutné, ale je dobré to vědět), rychlost a taktika úniku (ne vždy se povede, když je nepřítel rychlejší a má výhodu ve znalosti běžecké trati a schopnosti boje v nepřehledném terénu). Potom je jedno, že jste mladí, chytří a kurážní, je vám to nakonec stejně prd platné. Proto jsem u Husku nic zbytečně neřešila a viditelné chyby v chování jedinců taktně přehlížela. Prostě jsem se bavila! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být i horší, ovšem otázka zní, jestli to mohlo být i lepší? Ze scénáře se nejspíš víc vytřískat nedalo, a tak zůstává Husk "pouze" slušně odvedenou žánrovkou s několika výbornými lekacími a mrazivými scénami se vším, co k levné produkci hollywoodských hororů patří. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Asi prvý horor so strašiakom čo si pamätám a na to, že je z kolekcie After Dark shitov (ktoré úspešne ignorujem) je remeselne odvedeným dielom, peknou atmosférou aká sa dala registrovať v začiatkoch Children of the Corn série, sympatickým obsadením a scenárom ničím výnimočným no na spríjemnenie večera plno dostačujúcim. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt vysvětlujících šachů, vůbec bych nevěděl jak to teda vlastně se Strašáky je. Postavy jsou sice na facku, zvláště pak Brian. Ale na druhou stranu má Husk ke konci strhující tempo a hlavně docela příjemný nápad se slušnou atmosférou. Těchto několik věcí mi pohodlně stačí k dobrému hororovému zážitku. PS: Lány kukuřice pro mě nabraly zcela nový rozměr. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Každý den nestrávený v zemi je dobrý den!" A hlavní postavy si mnoho takových dní již neužijí. S.King mi ukázal jiný pohled na kukuřici, a tak každý rok, kdy je u naší zahrady, z ní mám nepříjemné pocity.Není divu, že tahle plodina zůstává vděčným tématem pro horror stále a stále. Husk nepřináší nic objevného, ale to snad divák ani nečeká. Chce se jen bavit a občas postrašit, což se mu daří. Lekaček je požehnaně, a i když se na ně postupně připravíte, pár z nich vás stejně dostane. Myslím, že kromě pobíhání v poli a masakrování nebohých zbloudilců nelze nic jiného vymyslet. Šelest kukuřice, hejna vran, krev a strašný strašák! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že to bude dobrý horor, dobré napětí, zajímavé prostředí. Ale čím víc se blížil konec, tím víc to bylo hloupější. Ke konci už to byl docela velký zmatek, který byl jednak špatně natočený a ona pointa se mi taky vůbec nezamlouvala. Podprůměrný horor svým příběhem, mírně nadprůměrný atmosférou. 45% ()

Reklama

Reklama