Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jediné opravdové charaktery jsou Fiona, Lip, Kevin a možná Ian, V, a částečně Debbie. Většina ostatních jsou jen pitvořící se karikatury jejichž chování je naprosto bez vývoje... Největší průser seriálu vidím v postavě Franka. V celé show má obrovský prostor a díky Macyho známému xichtu na sebe strhává strašně moc pozornosti, přitom je to ale ta nejplošší postava ze všech. Naprosto dvourozměrný debil kterého divák prokoukne za prvních pár dílů a pak už se jen zase a znova "baví" tím jak Frank nepřekvapí...a on opravdu nepřekvapí. Za celé čtyři série dojde jen na jeden malý nesobecký moment (který ale nakonec stejně vyšumí do ztracena) toť vše. Ve všech ostatních případech je vždy otravně průhledný a předvídatelný.... Každá série má jeden, moožná dva silnější momenty kdy má člověk pocit, že kouká na něco s přesahem-a to je zatraceně málo. Z 90% je to jen každodenní kolotoč pachtění se za žrádlem a sexem.. Chvilkama je to zábavné, chvilkama únavné.. Naštěstí velký počet postav zaručuje, že většinou alespoň jedna řeší něco co diváka udrží u obrazovky.... Čekal jsem víc. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Sprostý, nechutný, šokující, vtipný, smutný. Britskou verzi jsem bohužel neviděla, no ale ta americká je neskutečně dobrá. Po skončení dílu jsme se nemohla dočkat dalšího. Frank a jejich matka mi strašně vadí, scény s nimi musím občas i přetočit. Můj nejoblíbenější Gallagher je Lip. Ani nemůžu spočítat, kolikrát za jeden díl, jsem z něčeho v šoku, znechucená apod. Za ten rok co se Shameless nevysílá, člověk úplně zapomene, jak geniální seriál to je. ()

Reklama

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Počas tretej série mením hodnotenie z 5 na 4, veľa vecí mi príde umelo vykonštruovaných a dosť nereálnych, ale stále ma to dosť baví. Moji favoriti sú Lip, Sheila, a dvojka Kev/Veronica. Tiež ma doteraz veľmi zaujímalo dianie okolo Stevea (Jimmyho), no čím ďalej, tým viac sa to zvrháva na frašku (hodnotené po 6.dieli 3.série). Uvidíme, ako ďalej. 8/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí dát těm "Nestydům" pět hvězd, ale ještě počkám. Velkou devizou této komedie je, že tu je i vážná rovina. Zvláště to přetahování rodičů a Fiony o děti je dosti mrazivé. Vévodí tomu Frank, kterého mám plné zuby, neboť to je neskutečný z..d! Jeho jediným zájmem je, jak přijít lehce k penězům (práce nehrozí) a pak je "zkapalnit" v místním baru. Vše řídí Frankova nejstarší dcera Fiona, bez níž by rodina nemohla fungovat. I další sourozenci jsou něčím zajímaví a tak je seriál dostatečně atraktivní. Těším se na další díly (po deseti dílech). Připadá mi, že ke konci série ubylo legrace a přibyly ty vážnější scény. Dám si pauzu a pak ještě zkusím druhou sezónu. (13.3.2015) Opravdu je to tak, těch smutných amorálností přibývá i ve druhé řadě. Například po třetím dílu, kdy Frank nechává pro prachy zemřít "ošklivku", jsem chtěl od toho odejít, ale toho zajímavého je tu stále dost a tak to ještě vydržím. Čím dál tím víc se mi líbí Sheila, která pomalu, ale jistě překonává svou fóbii. Vzhůru do dalších dobrodružství! Když jsem kritizoval, že těch vážných problémů je ve druhém dějství více, ještě jsem netušil, že mi to tak bude vyhovovat! Neskutečně návykový seriál sleduju už ve třetí části a zdá se, že jen tak nepřestanu. Teď už tedy jednoznačně za pět hvězd, protože je to prostě originál!(27.3.2015) Třetí série je asi nejlepší! Od čtvrté mě hodně lidí odrazovalo, ale nedbal jsem a nelitoval jsem. No a ta aktuální pátá už nemůže nic změnit na dojmu, že se jedná o jeden z nejlepších a nejkomplexnější seriálů, co jsem kdy viděl! Těším se na šestou!!! (1.5.2015). Ani šesté setkání s rodinou Gallagherových nekleslo pod vysoce nastavenou laťku. Stále se je na co dívat, stále je se čemu smát i dojímat. Stále dokáže Frank a spol překvapit. Moc se těším na sedmou řadu (12.4.2016). Když tak přemýšlím o právě skončené sedmé sérii, tak se zase musím jen opakovat. Je to jeden ze seriálů, který neztrácí na kvalitě a má přes všechen ten hořký humor spoustu silných i dojemných momentů. Už vím, že osmá řada je nasmlouvaná a tak mi nezbývá, než se zase těšit na setkání s touto tragikomickou rodinkou Gallagerů. (24.12.2016) ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že ak seriál sleduje nejaký inteligentný dospelý a berie ho s poriadnou rezervou, dokáže človeka aj celkom pobaviť. Obávam sa však, že pritiahne práve mladších divákov a to je kameň úrazu. Popularizácia alkoholizmu, násilia na zvieratách, alebo strelných zbraní, je myslím absolútne kontraproduktívna pre akúkoľvek spoločnosť a presne takto, myslím, seriál na mládež účinkuje. Mne osobne najviac vadí postava Carla, ktorý týra a zabíja zvieratá. Postavy sú tak zaujímavé a akcie je tu toľko, že by sa seriál bez takéhoto zbytočného extrému kľudne obišiel a nestratil na atraktívnosti. Zrejme mám nastavené iné hranice než tvorcovia a unesení fanúšikovia, ale myslím, že prekračovať určité medze sa nám vymstí. V dobe, keď veľké množstvo detí prakticky vyrastá pred televíznou obrazovkou s minimálnym, alebo žiadnym dohľadom, či vysvetlením od dospelej osoby je pre mladších divákov veľmi jednoduché chápať veci po svojom. Myslím, že svet potrebuje úplný opak než nabádanie ku krádežiam a násiliu, ktorého je už tak príliš. Komentár nemienim ako prázdne moralizovanie, ale ako reálne varovanie pred prekračovaním hraníc, ktoré by sa mali rešpektovať. Humor je fajn, preto tá jedna hviezda zachránila Shameless pred odpadom, ale myslím, že vo finále narobí viac škody ako úžitku a keďže nemám na očiach klapky, snažím sa vidieť a uvažovať v širších súvislostiach. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Tvorcovia chceli do hlavnej role obsadiť Woodyho Harrelsona, ten mal však nabitý diár. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Na zdi hospody "The Alibi Room", kam Frank (William H. Macy) pravidelně chodí, vysí světelná reklama "Pilsner Urquell". (Cliff Booth)
  • V 6. epizodě 1. série, když je celá rodina v kuchyni a děti se chystají do školy, se z ničeho nic v jednou záběru na stole objeví červená miska se lžící. V dalším záběru na svém místě není a v dalším zse ano. (Agita)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama