Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (25)

Hříšníci (2011) 

DOKONČENO. Na poli všemožných namixovaných žánrů napříč obrovskými kvanty seriálů by jen tak někdo nepředpokládal výskyt prachobyčejného dramatu, které není žádnou akční podívanou, reklamou na přehnané vědeckofantastické nesmysly či opačný fantastický návrat do fiktivního středověku plného magie a draků. Shameless alespoň v mých očích dokázali uspět bez jakékoli nápomoci přehnaného CGI či zběsilého tempa a skrze desetiletou odyseu jedné chudé rodiny z Chicaga mi doručili více než stovku hodin dojímání, pochopení, soucítění, ale i občasného závidění či stoprocentního pobavení. Provázeli mě po celou střední i kus vysoké a jen za to jim ve velkém děkuju! ()

We Few, We Happy Few, We Band of Gallaghers! (2019) (S10E01) 

Nejlepší seriálový počin pod sluncem je zase zpátky a přestože jsme najeli již do šílené desáté série, kvalita neztratila ani doušek a Gallagherovi házejí opět jeden komický i dojemný moment za druhým. S touhle show chci fakt zestárnout! ()

Sleep Well My Prince, For Tomorrow You Shall Be King (2019) (S10E02) 

Každým dalším dílem se mi nechce věřit, jak dlouho už s Gallagherovými trávím, jakými změnami dokázali projít, jaký byl jejich příběh před oněmi 8 lety a jaký je dneska. Seriál se kvůli tomu hodně změnil, někde možná i trochu polevil, ale k sakru - vždyť je to hořké drama ze života. Jedná se o bizarnosti, ke kterým by se snadno mohl dostat kdokoli z nás. Ale i tak by se na to nedalo dívat tak poutavě jako právě na životní útrapy členů Shameless. ()

Which America? (2019) (S10E03) 

Není dílu, nad nímž by se dalo remcat. Můžu konstatovat, že některé epizody jsou lepší než ostatní, ale nad tím se u mého vůbec nejoblíbenějšího seriálu zkrátka nehodlám pozastavovat. ()

A Little Gallagher Goes A Long Way (2019) (S10E04) 

Určitě nejsem jediný, koho Frankovo chování už od počátku show štve každým dílem víc a víc a paradoxně mě jeho geniální vyčůranost pořád řádně baví. Nejen on mi bude setsakra chybět. ()

Sparky (2019) (S10E05) 

Je super, že už by i postava Liama utáhla klidně vlastní epizodu. Je to Gallagher celým coulem, přestože je nepřehlédnutelné, že fyzicky úplně nezapadá. A kompletní návrat Iana také potěší kohokoli, kdo Shameless miluje stejně jako já. ()

Adios Gringos (2019) (S10E06) 

Frank a Liam jsou úžasná dvojka, když se jedná o peníze. Carl je hrdina a Debbie skvěle vyčůraná. Bál jsem se, že to bez Fiony neutáhnou, opak je ale pravdou. ()

Citizen Carl (2019) (S10E07) 

Je až neuvěřitelné, co po tolika letech dokáží scénaristé vymyslet a jedná se pořád o inovativní příhody našich oblíbenců. Budu se opakovat ještě několikrát, ale bude fakt těžké se s nimi loučit. ()

O Captain, My Captain (2020) (S10E09) 

Asi mi možná chybí časy, když byli všichni mladší a řešili jiné problémy, i tak je ale stále se čím bavit a i v té poslední sezóně dost věřím, že se nepoleví. ()

Now Leaving Illinois (2020) (S10E10) 

Lip to nikdy neměl s ženskýma jednoduché, přece jen jich vystřídal fakt kvanta za těch 10 sezón. S Frankem je sice pořád sranda, jeho svíčka už ale začíná dohořívat, jeho poslední “dobrodružství” mi po pár dílech začalo už fakt lézt na nervy. Ale kvůli Liamovi a zajímavé lince pro Debbie i tentokrát nechám pětikvalt. ()

Location, Location, Location (2020) (S10E11) 

Všechny postavy mám pořád bezmezně rád, hlavně sympaťáky jako je všemi oblíbený Kevin. Bohužel ale nejen v jeho případě začíná seriál trpět tím, že jsou pro něj další ‘zápletky’ vymýšleny už jako na běžícím páse a všechny tak, jak se rychle objeví, tak stejnou rychlostí zas vyšumí. A na mě to i například v případě Carla nedělá kdejaký dojem, když se prakticky zničehožnic vytratí jeho poslední “crush” a stane se z něj místo pracovníka ve fastfoodu polda v přestrojení. ()

"Gallavich!" (2020) (S10E12) 

Netajím se tím, že homosexualitu značně neuznávám, ale duo Gallavich prostě strká do kapsy i velké množství televizních heteropárů. Takže i já se přidávám k té hordě nadšených fanynek, které dlouhé roky čekaly na tento díl. Síla téhle nepřekonatelné dramedy zas zapůsobila tak, jak to ve svých závěrečných dílech pro jednotlivé řady umí a pár slz se opět dostavilo. ()

This Is Chicago! (2020) (S11E01) 

Už je to víc jak 4 roky, co jsem tenhle seriálový skvost začal sledovat a víc jak tři roky, co jej musím sledovat díl po díle v závislosti na tom, kdy vyjdou. Po další odmlce je ta poslední várka tady a už teď je mi smutno, že se s Gallagherovými po tolika příhodách budeme muset za čtvrt roku na dobro rozloučit. ()

Go Home, Gentrifier! (2020) (S11E02) 

Carl a jeho nadšení pro vysněnou práci naprosto excelentní. Debbie opět potvrzuje, jak hrozně otravná umí být. A to, že je Frannie už 5 let, mě enormně děsí. Kde jsou ty časy, kdy se měla teprve narodit? Vždyť to není tak dlouho, ne? Že ne?! ()

Frances Francis Franny Frank (2020) (S11E03) 

Jestli mě Shameless za celou svou existenci něco naučili, tak je to potřeba vážit si našeho zdravotnictví. Z toho amerického je mi na zvracení. Dvojka Frank a Franny nejlepším duem seriálu! Ta malá potvora ho jako jediná dokáže zlomit. ()

NIMBY (2021) (S11E04) 

Po delší odmlce návrat k jednomu z mých největších seriálových oblíbenců. Je to ale vlastně dobře, že jsem se Shameless tak dlouho nevěnoval. Musím epizodami pořádně šetřit, když nás za pár týdnů čeká definitivní konec téhle deseti (pro mě čtyřleté) jízdy. ()

Slaughter (2021) (S11E05) 

Nepřestanu se nikdy udivovat nad tím, jak poutavé dokážou tvůrci seriálu stále dělat linky naší oblíbené rodinky. Přijde mi, že oni za těch 11 sezón museli zažít už fakticky všechno. ()

Do Not Go Gentle into That Good... Eh, Screw It (2021) (S11E06) 

Pár měsíců mi trvalo, než jsem se k dokončení jednoho z mých oblíbenců konečně dokopal a zrovna touhle epizodou nejsem až tak odvařený. Ale vím, že v posledních pár hodinkách s Gallagherovými se ještě budu hodně bavit i dojímat. ()

Two at a Biker Bar, One in the Lake (2021) (S11E07) 

Ani nevím, zda jsem kdy u jednotlivých dílů Shameless ocenil jejich až cynické názvy. Zrovna ten zdejší vypovídá o svém obsahu naprosto trefně. Díl, který mě vrátil do časů zimy 2017, kdy jsem nesledoval nic jiného než tuhle pecku. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama