Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Jinoch 

všechny recenze uživatele

S otevřenou pusou jsem hleděl na toto krátkometrážní drama plné lidskosti a překonávání vlastních hranic... Film nejen, že plně splňuje hlavní předpoklad žánru (tedy předat divákovi myšlenku, popřípadě určitý náhled na problém), ale jde ještě daleko dál... Butterfly Circus nám spíše než smyšlený příběh předkládá náhled do skutečného Nickova života - na to, jak vnímal okolní svět, svůj handicap a jak ho (následně) dokázal překonat, aby dnes mohl být inspirací pro mnohé další... Film nám navíc kromě ústřední myšlenky nabízí i podmanivé zpracování cirkusového prostředí, kde plně vyniká jak vizuální, tak hudební stránka věci. A ještě jednu věc bych zde chtěl vyzdvihnout a tou je skvěle zvolená stopáž filmu, která dává přesně tolik prostoru, aby mohla vyniknout hlavní myšlenka, ale není zároveň příliš dlouhá na to, aby se objevila jakákoliv hluchá místa.. Butterfly Circus mě zkrátka neskutečně zasáhl a jiným hodnocením než tím nejvyšším bych si sám lhal do kapsy... 90% ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

no teda.. :-D a to mám rád cirkus ani mi nevadí housle.. ale tohle je podprůměrné.. scénář je tak špatný že v momentě kdy si to uvědomíte jste vděčný že to za čtvrť hoďky končí.. jen protože týpek nemá chapadla nebudu dojat nuzným podáním tohohle kraťasu.. jediné v čem není tak blbý je že ví jak se tlačí na emoce (kdyby nebyl tak průhledný a laciný třeba bych se mu do pastě chytil) ..víc mě dojímá tady to hodnocení..vy 5* ste nepoužitelní.. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Tento kraťas je z ranku pozitivních filmů, které mají tu sílu dodat energii a chuť do života. Vím, že může působit vyumělkovaně, sentimentálně a teatrálně, ale to není v tomto případě podstatné. Hlavně, že je kvalitně zpracovaný a nese důležité poselství. Čtyři hvězdičky si tentokrát neodpustím a doufám, že tohle nikdo na celovečerák nebude roztahovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Velmi hřejivý film s výborným soundtrackem. Všechno dění ve filmu je vyprávěno velmi nenásilnou formou, a přesto do vás emoce proudí jako na běžícím páse. Ano, je to film, který zařazuju do sbírky "Filmy s dotekem pravdy". V tomto případě se jedná o dotek pravdy v oblasti toho, jak správně hledat sílu do života, jak správně žít, aby život stál za to :) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obyvkle moc nevyhledávám filmy s cirkusovou tématikou, ale musím přiznat, že tohle mě vážně chytlo za srdce. Nádherná atmosféra a nádherný příběh. Něco co člověka vážně zahřeje u srdce a svým spůsobem poukáže na to, že každý má právo a i šanci na to aby byl šťastný. Jediné co k tomu stačí je věřit v to a nevzdávat se. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)

Reklama

Reklama