Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Z "umělecké" stránky je ten film klasická americká slaďárna, podbarvená sentimentální hudbou jak ze svatby v tisícím díle jihomerické telenovely. I když narozdíl od telenovely nějaké to poučení skrývá, např. že je v jejich vlastním zájmu nepomáhat postiženým - oni dokážou vše sami. Jaksi z "lidské" stránky mě přístup toho hlavního herce ke svému osudu nechává chladným - stejně hodnotnou variantou mi přijde sebevražda, o kterou bych se nejspíš na jeho místě snažil já. ()

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

Reklama

Copysan 

všechny recenze uživatele

Tenhle 20ti minutový snímek pro mě byl největším filmovým překvapením. Viděl jsem spousty filmů, u kterých brečeli i větší chlapy než jsem já (např. Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank), ale u žádného z nich jsem nebrečel. Ale v těchto 20ti minutách bylo tolik emocí, že mu může závidět většina dvouhodinových dojáků. Tentokrát při titulkách ani moje oko nezůstalo suché. Nádhera, všem doporučuji ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Magnificent je trochu přehnané slovo. Nick Vujicic si jako reálná bytost zaslouží uznání za to, že dokáže takto žít a ještě z toho prosperovat. Film ukazuje vlastně to, čím si zřejmě prošel nebo by si tím se svým handicapem určitě mohl projít, v trochu jiném, historickém podání, které je sice krásné, emotivní a velmi motivující pro ostatní, ale zase bych to tak nepřeceňoval. Tady nejde moc o nějaký kraťas, jeho kvality apod, ale spíše o myšlenku, nad kterou je třeba se zamyslet, a proto je velmi těžké to nějak hodnotit. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Nicka Vujitice znám už nějakou dobu, ale tenhle film ne - mám tři roky zpoždění... Díky http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/cirkus-motyl je vše dohnáno. Tento film je o naději a o tom, že každý člověk se může proměnit v krásného motýla, ať již přichází z jakéhokoliv (horšího) prostředí, kterým je ovlivněn. Někdy stačí jen impuls, někdy pořádné nakopnutí, aby rozepjal křídla a letěl... V tomto příběhu má Mendez, pricipál cirkusu, právě tuto roli, tento vliv na ostatní. Nenásilně a nenápadně dává možnost ostatním "stát se motýlem". Každé "ztracené duši" přeji takového člověka, aby ho dostala do cesty. A Nick Vujitic - jednoduše úžasná bytost:) V krátkém příběhu je řečeno to podstatné o životě. A co to je? Podívejte se na film. Pokud vám to nedojde, zamyslete se, kde jste svá křídla zapomněli... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama