Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

„Because you believe it.“ Něco neskutečného ve mně vyvolal tento na první pohled obyčejný kraťas a musím přiznat, že poprvé jsem měl na kahánku. Nečekal bych, že mě dvacetiminutová záležitost dokáže takhle uchvátit a prudce ve mně zvýšit pocit dobroty. Nick Vujicic je opravdový fenomén, před kterým je třeba se hluboce poklonit a rád bych jeho poselství šířil dál, alespoň prostřednictvím nepopsatelně pěkného filmíku. Popsat slovy to nejde, musí se to vidět. ()

BStudies 

všechny recenze uživatele

The Butterfly Circus je dle mého názoru opravdu duchaplný film věnovaný problematice odlišnosti lidí a posměchu, který musí snášet. Vzhledem ke své délce je přinejmenším podivuhodné, že nese tak veliký obsah. Obzvláště Nick Vujicic, hrající jednu z hlavních rolí, to opravdu nemá jednoduché, ale i v tomto filmu je vidět, jak geniálně se s tím dokázal vypořádat. Doporučuji tedy vřele nejen tento film, ale i jeho přednášky a celý životní příběh. (viz. např. https://www.youtube.com/watch?v=goLWre37waY) ()

Reklama

osslik 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvacetiminutový "kraťas ", motýlek proletěl náhodně kolem a vletěl do mých TOP 10... Velkofilm"Butterfly Circus" by asi nebyl problém, ale : "Ti, kteří mají co říct mluví krátce ….“ Tento film mě říká : mám naději, i když momentálně za nic nestojím a jsem k ničemu. Stačí že uvidím šéfa cirkusu proměn a půjdu za ním. Pak najdu i sám sebe a podle možností se angažuju v roli, kterou pro mě na míru vytvořil on, jedinný dokonalý principál... ()

Ká$aM.D 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně emotivní snímek, který ke konci přinutí člověka se od srdce usmát. Vím, že v životě je to leckdy horší, ale tento krátký film dává naději řadám takto postižených lidí a ukazuje jim, že člověk se nemá vzdávat a měl by mít chuť do života a ta odhodlanost by měla být o to větší, čím na ně byla příroda krutější. Filmy tohoto typu mám rád a vždy mě donutí se hluboce zamyslet. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama