Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím větší útrapy, tím velkolepější vítězství." Cesta bezkončetinového Willa z výstavního regálu k vlastnímu cirkusovému číslu je sice víc dojemná než zábavná, ale mně se to líbilo. Patrně proto, že Nick Vujicic je bezkonkurenční optimista a i já díky němu vím, že dokážu, cokoli budu chtít. Tedy dokážu to, když nebudu líný, budu víc makat, budu kvalitněji jíst, ale ta šance tu je. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera. Velmi hřejivý film s výborným soundtrackem. Všechno dění ve filmu je vyprávěno velmi nenásilnou formou, a přesto do vás emoce proudí jako na běžícím páse. Ano, je to film, který zařazuju do sbírky "Filmy s dotekem pravdy". V tomto případě se jedná o dotek pravdy v oblasti toho, jak správně hledat sílu do života, jak správně žít, aby život stál za to :) ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak americké, až ma z toho mrazí a áno aj útočiace na city, ale zároveň musím dodať-kiežby takto silných a citlivých ľudí bolo na svete viac. Takto si predstavujem cirkus ja, bez utrápených zvierat, inšpirujúci a očarujúci tak, že zostanem stáť nemá úžasom. Niekedy trochu teatrálnosti nie je na škodu. Krásne. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film so silnou myšlienkou. Dej okolo postavy Willa, ktorú hrá Nick Vujcic, mi príde skutočne inšpiratívny. Dokáže povedať niečo divákovi, tak, že sa podvedome začne nad tým zamýšľať a hľadať podobnosti medzi jednotlivými postavami a sebou. Aspoň ja to tak vnímam. Tvorcovia zvolili veľmi pekné farby a celkový “look” cirkusového prostredia je super. Hudba je tiež nádherná. Cirkus Motýľ je skutočne vydarený filozofický film, ktorý vie dosť toho povedať. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vystihuje přesně podstatu toho, že u filmu by mělo jít o sílu příběhu a ne o to, jak dlouho trvá a kolik stál. Jsem moc ráda, že se tohoto tématu neujal žádný Cameron nebo Jackson, kteří by z toho udělali doják za několik "mega". Dokázali by do toho vsunout několik "nezbytných" zápletek a scén a uniklo by možná to hlavní. A tak se tady se ve 20 minutách odehrál jeden silný lidský příběh, který nepotřebuje žádné příkrasy, efekty a kraviny kolem. Když to srovnám s toliko opěvovaným a předraženým tříhodinovým Titanicem, tak se musím opravdu smát. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama