Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle krásně natočené citové vydírání dostalo o dost silnější rozsah a mnohem hlubší smysl, když jsem si po jeho shlédnutí přečetla, že ten pán opravdu existuje a tímhle filmem svým způsobem vypráví i svůj příběh s typicky americkým happy endem, který se ale tentokrát skutečně stal... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady níž dát nemůžu. Film nám nádhernou formou představuje člověka, který i když nemá nohy a ruce, pořád dokáže lidem dávat radost ze života. A to je dar. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím větší útrapy, tím velkolepější vítězství." Cesta bezkončetinového Willa z výstavního regálu k vlastnímu cirkusovému číslu je sice víc dojemná než zábavná, ale mně se to líbilo. Patrně proto, že Nick Vujicic je bezkonkurenční optimista a i já díky němu vím, že dokážu, cokoli budu chtít. Tedy dokážu to, když nebudu líný, budu víc makat, budu kvalitněji jíst, ale ta šance tu je. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní citová ždímačka, která mě rozplakala. Nejhorší je, že takových lidí, kteří se smějí cizímu neštěstí, je na světě opravdu hodně. Nick Vujicic, který se opravdu narodil bez končetin, v tomto filmu hraje atrakci v cirkusu, kde si ho nikdo neváží a vystavují ho posměchu. Nakonec Willa objeví principál cirkusu Butterfly a vezme ho pod svá křídla..Dává tím tak Willovi šanci na mnohem lepší a radostnější život. Nickův příběh je hrozně smutný, ale on přesto žije naplno a má elánu na rozdávání, dokonce je motivační řečník. To si zaslouží opravdové uznání. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z ošklivé kukly může vzlétnout krásný motýl, nebo se nemusí stát vůbec nic. Jde jen o to udělat krok do neznáma a čekat, zda dopadnete dobře nebo špatně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Magnificent je trochu přehnané slovo. Nick Vujicic si jako reálná bytost zaslouží uznání za to, že dokáže takto žít a ještě z toho prosperovat. Film ukazuje vlastně to, čím si zřejmě prošel nebo by si tím se svým handicapem určitě mohl projít, v trochu jiném, historickém podání, které je sice krásné, emotivní a velmi motivující pro ostatní, ale zase bych to tak nepřeceňoval. Tady nejde moc o nějaký kraťas, jeho kvality apod, ale spíše o myšlenku, nad kterou je třeba se zamyslet, a proto je velmi těžké to nějak hodnotit. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Rocky Balboa: "Dokud nebudeš věřit sám v sebe, budeš živořit". Tento krátkometrážní příběh mi místy připomínal Sloního muže a dokázal během 20 minut ukázat lidskou zrůdnost, ale také dobrotu, cit a sílu přátelství. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct nejlepší krátkometrážní film, který jsem kdy viděl, jak dějově, tak zpracováním se nedá s ničím srovnat. Fascinující hudba, která neuvěřitelně doplňuje scénu. Emotivní snímek který dokazuje, že i takto postižení můžete něčeho dosáhnout i pomoci ostatním překonat svůj hendikep. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nekonečná nuda. Ústřední myšlenka šla sdělit mnohem zajímavějším způsobem. Až se dere na mysl ono kunderovské "optimismus je opium lidstva..." ()

boshke 

všechny recenze uživatele

FIlm hraje tak okatě a silně na city, až by se z toho mohlo udělat nevolno. Já jsem však jihl. Snad to nejkrásnější na tom je stopáž - žádná potřeba roztahovat příběh na celovečerní film (což se tedy prý dle jedné zajímavosti plánuje). I těch dvacet minut "řekne více než tisíc slov"... 100% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silný a působivý snímek, kterému by to slušelo i v celovečerním formátu. Málokdy se podaří na tak malé ploše rozehrát příběh, který dokáže tolik chytit za srdce. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby som bol veľký cynik, napíšem sem hádanku, že: Nemá to ruky, ani nohy a aj tak to vie vydierať, čo je to? Ale on za to nemôže, naopak, robí určite čo sa dá. No mňa tiež nikto nedonúti cítiť výčitky kvôli tomu, že som sa narodil kompletný. To už kde by sme boli, v cirkuse? A metafora s motýľom? Hmm, nie je prvá ani posledná. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Definice amerického snu po duchovní stránce? Působí to tak. Spousta lidí zde píše, že svět je plný lidí, kteří se postiženým a jinak odlišným lidem posmívají, ano je to hnusné, ale zároveň nevím, proč bych měl tyto lidi litovat či se jimi nechat dojímat. Plakal jsem, ale jinak než tvůrci zamýšleli. Slabé tři za kouzelnou atmosféru starého cirkusu. Pokrytecký a zbytečný film. Na motivační video pana Vujicice se ovšem rád mrknu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Krásné, jednoduché, optimistické, pravdivé! Kdyby byl každý jako Nick Vujicic, svět by byl lepší.. Jeho životní postoj je neuvěřitelný. Opravdu nádherný krátkometrážní film. ()

Reklama

Reklama