Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

zucchini 

všechny recenze uživatele

Prvních pár filmu mě docela zaujalo - zajímavá atmosféra americké sideshow - pouťové atrakce ukazující znetvořená lidská těla. Pak to ale pro mě jaksi ztratilo věrohodnost, když se Will zničehonic naučil sám od sebe plavat. A to závěrečné artistické číslo mi připadlo snad ještě morbidnější než to původní vystavování tělesného defektu. A vůbec mi to připadlo celé takové jakési podivné... ()

TheTrox 

všechny recenze uživatele

Aby se mi takto líbil krátkometrážní film to se ještě nestalo. Cirkus celkově nemám moc rád, ale po zhlédnutí tak exceletního snímku, kdy jsem úplně hltal to krásné prostředí, prostředí plné příběhů lidí, které jsou tam skvěle zachyceny. Nick Vujicic zahrál přímo skvěle, je až neuvěřitelný jak může takový člověk jako on milovat život a radovat se z něj každý den, i přes to, jak vážné zdravotní postižení má. Když to shrnu, tak níž jak za 5* dát nemůžu! Celkové hodnocení: 90% ()

Reklama

lorette 

všechny recenze uživatele

Hranicami sme si my sami... Krátky 20 minútový film toho povie omnoho viac, než mnohé dvojhodinové trháky. Príbeh o ľuďoch, ktorí možno nemali žiadnu budúcnosť, môže byť inšpiráciou pre každého, kto si myslí, že nič výnimočné nedokáže. Že život je k nemu krutý a on sám, je len obeťou... bla bla bla! Nezáleží na tom či ste malí, či máte krivé nohy, alebo či tak ako Nick Vujcic žiadne nohy ani nemáte. Pokiaľ skutočne chcete niečo dokázať, hľadajte svoje prednosti a nerýpte sa vo svojich nedostatkoch. Veď aj prekrásny motýľ sa musel najprv vyvinúť zo škaredej larvy... (odporúčam tento kraťas :)) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obyvkle moc nevyhledávám filmy s cirkusovou tématikou, ale musím přiznat, že tohle mě vážně chytlo za srdce. Nádherná atmosféra a nádherný příběh. Něco co člověka vážně zahřeje u srdce a svým spůsobem poukáže na to, že každý má právo a i šanci na to aby byl šťastný. Jediné co k tomu stačí je věřit v to a nevzdávat se. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Videl som veľa motivačných videí, kde Nick Vujicic dáva ľuďom silu, nádej na lepší život. Ale tento krátky film je niečím výnimočný. Dokazuje, že sila ľudskej vôle je dôležitá a nikdy nemáme hovoriť nikdy. Vždy je niekto, kto je na tom určite horšie ako my, preto to nemôžeme vzdať a treba sa so životom poriadne popasovať. Nick má môj rešpekt, aj keď viem, že toto dielko je čisto komerčná záležitosť. Ale tak, čo v dnešnej dobe nie je. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama