Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak americké, až ma z toho mrazí a áno aj útočiace na city, ale zároveň musím dodať-kiežby takto silných a citlivých ľudí bolo na svete viac. Takto si predstavujem cirkus ja, bez utrápených zvierat, inšpirujúci a očarujúci tak, že zostanem stáť nemá úžasom. Niekedy trochu teatrálnosti nie je na škodu. Krásne. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Oproti Sloniemu mužovi celkom iná kategória filmu. Tentokrát je to skôr citové vydieranie z ťažkého postihnutia bez nejakého hlbšieho príbehu alebo vývoja postáv, čo by sa do 20 minút ani nedalo vtesnať. Podmanivá hudba a charizmatická hlavná postava neobjektívne zvyšujú hodnotenie o jednu hviezdu. ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Butterfly circus je krásný příběh s nádechem alegorie. Místy sice může hraničit až s kýčem, ale pokud se nad ním divák zamyslí, jeho poselství ho dokáže pohladit po duši. Snímek mi připomněl jeden slavný Cicerův výrok: "Přátelství činí naše štěstí zářivějším, zvyšuje jeho třpyt, neštěstí pak činí snesitelnějším, poněvadž je sdílí a snáší s námi společně. " ()

dajenka009 

všechny recenze uživatele

Taktéž cirkusové prostředí nemusím, ale tohle mě nadchlo hned od prvopočátku. Obraz dvou světů lidí. Ten první si z Willa udělal atrakci a nedokázal jej přijmout takového jaký je. Nezažil jistě ani kouska citu. A ten druhý naopak přijal fakt, že Will je handicapovaný a všichni věřili, že také objeví své vnitřní Já, které bude moci světu dokázat, že není jen bytost bez končetin. Je to krásné 20 minutové motivační video.. Od Nicka Vujicice jsem shlédla mnoho videí, které člověku vždy dodají kousek síly a energie do života. Člověk si pak mnoho uvědomí :) Přikládám píseň "Something more" od Nicka Vujicice s českými titulkami - http://www.youtube.com/watch?v=3XqypfUZp1Y ()

zucchini 

všechny recenze uživatele

Prvních pár filmu mě docela zaujalo - zajímavá atmosféra americké sideshow - pouťové atrakce ukazující znetvořená lidská těla. Pak to ale pro mě jaksi ztratilo věrohodnost, když se Will zničehonic naučil sám od sebe plavat. A to závěrečné artistické číslo mi připadlo snad ještě morbidnější než to původní vystavování tělesného defektu. A vůbec mi to připadlo celé takové jakési podivné... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama