Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč i člověka moderní doby přitahují věci tajemné, mnohdy iracionální, věci mezi nebem a zemí? Kde se bere zájem o astrologii, tarot, šamanské rituály či exotické léčebné metody?
Člověka odjakživa přitahovaly věci duchovní, tajemné či zdálnivě nevysvětlitelné a nic na tom nezměnil ani pokrok ve vědě a poznání. Naopak, zdá se, že čím je svět pragmatičtější, techničtější a vědečtější, tím více hledají mnozí lidé nový prostor k naplnění své přirozené potřeby po spiritualitě. Tento prostor často nacházejí ve starých esoterních naukách anebo také praktikách pocházejících z jiného kulturního prostředí. S pádem totality nastal i u nás boom zájmu o astrologii, tarot, šamanské rituály, exotické léčebné metody atd. V pořadu vystupují odborníci jako například prof. PhDr. Milan Nakonečný, RNDr. Václav Cílek, CSc., doc. PhDr. Zdeněk Vojtíšek, Th.D., doc. ThDr. Ivan Štampach, PhDr. Jaromír Zemina, Mgr. Václav Vokolek, Ing. Pavel Turnovský, doc. PhDr. Oldřich Kašpar a mnozí další. Cyklus bude mít celkem třináct dílů věnovaných kromě jiného magii, spiritismu, léčitelství, psychotronice, astrologii, čínské medicíně, tarotu.

Jednotlivé části:  1.-Prolog aneb vzhůru za zrcadlo
2.-Magie aneb kde končí přírodní vědy
3.-Šamanismus aneb návrat ke kořenům
4.-Novodobé čarodějky
5.-Astrologie aneb čteme ve hvězdách
6.-Spiritismus aneb setkání s neviditelnem
7.-Tarot aneb věštíme z budoucnosti
8.-Posvátná geometrie aneb hledání harmonie
9.-Místa posvátná a energeticky silná
10.-Čínská medicína
11.-Byliny a bylináři
12.-Psychotronika aneb síla mysli
13.-Léčitelství aneb v zajetí bioenergií (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

jojo, úmysl v pravdě chvályhodný, ale ta realizace je zcela typická pro dnešní dobu, nebo snad pro čt? jen to proboha nevzít vážně a nezatížit moc diváka přemýšlením...volba Hanáka jako moderátora je v tomto ohledu téměř geniální, v mnoha chvílích mám pocit, že si ze zpovídaných dělá spíš lehkou legraci a chce nám je přiblížit spíš jako mile výstřední, ale v podstatě něškodné lidičky...což je ovšem vyznění, které bych od takového tématu nečekala. Hodnocení prozatímní, spousta dílů je ještě před námi, ten první byl ale na odpad, ostatní byly přece jen trochu lepší. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl o tajemných bioenergiích. Divákovi to přinese poutavým způsobem zajímavé informace. Pozdější podobný zahraniční dokumentární seriál o léčitelích v Rusku je více zaměřen a účinky léčení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hanák tomu dodává charisma, tvůrci se snaží o jakous takous vyváženost, ale výpovědní hodnota je často hodně tristní. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tyhle pořady jsou potřeba, trochu vypolarizovat materialismus naší společnosti nikdy neuškodí, navíc tomu dodává správný aromá a nadhled Hanák, takže je to úplně v pohodě. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, jestli si Tomáš Hanák dělá srandu z aktérů, sám ze sebe, z diváků, jestli je schválně tak neskutečně teatrálně přepálenej nebo jestli to líp neumí....každopádně samotnej pořad není úplně špatnej. Ani příliš nadšen pro věc, ani příliš skeptickej, nechává každýho, ať si o dané problematice udělá obrázek sám. Takže za to plus! (A dodatek: jelikož se počítám mezi skepto-agnostiky, k tématu "Léčitelství a pyschotronika" vřele doporučuju pořad "Derren Brown: Mesiáš") ()

elshish 

všechny recenze uživatele

No uvidíme jak se panu Hanákovi bude dařit v tomto misteriózním pořadu, ale už to, že se rozhodl pro tak zajímavou spoulupráci s ČT bude určite velice pikatní záležitost. Zatím tři a dál uvidíme... ()

Reklama

Reklama