Reklama

Reklama

Red Dead Redemption: The Man from Blackwater

všechny plakáty

Obsahy(1)

Píše sa rok 1910. Západný svet umiera. Americké pohraničie prechádza krutým obdobím transformácie zo starých čias do moderných a Mexiko sa zmieta v období krvavej občianskej vojny. Bývalý trestanec John Marston (Rob Wiethoff) prenasleduje zločinca Billa Williamsona (Steve J. Palmer), keď na ceste narazí na polomŕtveho obchodníka s hadím olejom menom West Dickens (Don Creech). Neskôr putuje v bezútešnej krajine sužovaný nemilosrdnými lúčmi horúceho slnka. Pridá sa k násilníckemu šerifovi a psychicky labilnému vykrádačovi hrobov. Spoločne objavia stopy krvavého masakru osadníkov, ktorý má na svedomí Williamson. Vymyslia preto plán, ako preniknúť do opustenej pevnosti, v ktorej prebýva Williamsonov gang. Čaká však na nich nečakané nepríjemné prekvapenie. (Incantator)

(více)

Recenze (17)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V Rockstaru se rozhodli svůj titul zpropagovat skrze pětadvacetiminutovou reklamu, v níž dali nadanému režisérovi k dispozici první akt hry. Ten ho však pouze okleštil, zbavil smyslu a ničím ze svého talentu neobohatil... Čili jako samostatný krátkometrážní film to příliš nefunguje. Jako stylová reklama je to sice lepší, ale rozhodně ani tak zdaleka ideální. Škoda, nápad to na počátku nebyl vůbec zlý, jen ta realizace holt nevyšla. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S tímhle kraťasem jsem měl - hrou nepoznamenaný - několik problémů. Jednak je moc dlouhý (vražedná půlhodina), není nijak zvlášť povedeně animovaný (inu PC game je PC game) a nezábavnému příběhu by se dalo bez nadsázky přezdívat "nejznámější westernová klišé v jednom". Kdybych ale hru znal, možná bych měl jiný názor. Takhle můžu říct, že se mi líbila hudba, některé záběry a.... A co ještě? Pak už nic moc. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Toto neni jen zhodnocení tohoto krátkého filmu, toto je zhodnocení obou dvou her, které sem hrál a dohrál. Byli doby, kdy se člověk nemusel stydět, že hraje hry od Rocstaru a byl sem s Rocstarem, při nejedné z jejich kauz či kontroverzí a vždycky sem se Rocstaru zastával a obhajoval. Tyhle dobré dny, sou však v nenávratnu pryč a Rocstar má jinou politiku a jejich hry, sou také jiné. Nicméně zpět k Red Dead Redemptionu, co mi vadilo na jedničce, bylo to, že hlavní hrdina moc rozumu nepobral, jinak si jeho hloupé chování nelze vysvětlit. Příběh byl ve skrze béčkový a neměl v sobě nic, co měli předchozí hry od Rocstaru, ve výsledku to bylo o tom, "Dojeď sem a zabij všechny, pak se vrať a dostaneš prachy" a v podobném duchu se nesli i další mise. A teď ke dvojce, od které sem si sliboval že bude lepší, že bude chytřejší a že bude mít sympatického hrdinu. A ano, dvojka má sympatického hrdinu, který přestože vraždí, loupí, vypaluje města a zdecimuje vše živé ve svém okolí, tak je to slušný člověk a tak si ke konci hry, zaslouží dobrý a hezký konec. Příběh který ze začátku a minimálně celou druhou kapitolu, působí, relativně dobře, tak se změní ve třetí kapitole, kde to přejde do opět béčkové vybíjené. A tak se zase vraždí, všemi možnými způsoby, ale hra to vždycky obhájí tak, že ti proti kterým bojujete sou horší než vy, což je ve výsledku dost laciné. Na tom všem, je zajímavá jedna věc, hra se snaží tvářit, že vám dává ve všem prostor a možnosti, jaké oblečení budete mít, jakou zbraň, jakého koně, atd ale po uložení a načtení, vám hra vše přehází a nebo rovnou sebere, a nebo dostanete vše úplně jiné, takže veškeré budování charakteru letí do koše. Takže když se probijete až nakonec hry, tak se vám do rukou dostane hrdina z jedničky, a tak celý zbytek epilogu, musíte poslouchat jak chce být lepším člověkem, a proto musí vraždit, vraždit a vraždit. A přestože Marston dostane ve dvojce radu, která je překvapivě chytrá, tak se rozhodne onu radu neuposlechnout a raději začne zabíjet další lidi, protože chce být dobrým otcem a manželem. Ke konci, je ještě třeba zmínit technický stav hry, který je prostě otřesný, jeden by čekal že hra která je venku přes dva roky, bude už opravená a všechny chyby budou vyladěné, tak to je omyl ! Rocstar opravil jen to nejnutnější v příběhové části a pak se na to vykašlal, svoji pozornost zaměřil na Red Dead Online, kde všemi možnými způsoby, z lidí tahá reálné peníze. Takže pamatujte, pokud během hry nebudete brečet, nemáte srdce ! ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě, co funguje ve hře, nemůže zákonitě fungovat i ve filmu. Hra vypadá filmově ale naprosto božsky, bohužel na ploše 24 minut se dá těžko rozehrát nějaký příběh. Sestříhané je to ale místy velmi důmyslně (scény, které na sebe ve hře nenavazují jsou zde propojené do jedné akční scény, aniž by si toho divák neznalý ps3 hry vůbec všiml). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hra je naprosto fantastická,dost možná jedna z nejlepších,kterou sem kdy hrál...i když jen párkrát.Za to filmeček je opravdu o ničem a je to spíš taková dlouhá reklama,která nezasvěceného spíš odradí,ovšem ti,jenž vědí...ty 3* prostě vykouzlí ;-) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek PC her musím říct, že nešlo o špatný kraťas, některé scény mě skutečně chytly, ale nepřekousnul jsem, že šlo o účelnou reklamu na stejnojmenou hru Rockstaru a navíc stopáž by šlo v pohodě přiškrtit na polovinu. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Krátký film sestříhaný ze sekvencí takřka stejnojmenné videohry je animací na úrovni maximálně zatracovaného Zemeckisova Beowulfa. Zajímavé je to jedině faktem, že režie se chopil John Hillcoat, který si udělal jméno žánrově příbuzným westernem Proposition. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Nie, radšej samotnú hru. Pro hráče, kteří už hráli a dohráli, celkem zbytečná, suchá promo půlhodinka jedný z nejlepších games, kterou kdy Rockstaři zplodili (samozřejmě nepočítám úžasný Manhunty a obligátní Grand Theft frančízu). Jen nechápu proč je tady Marston navlečenej do těch nejdebilnějších outfitů, co se ve hře vyskytujou. 2,5* ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

? EH ? Viděl jsem tuny lepších videoherních filmečků než je tento. A to je neměl na svědomí takovej frajer jako je Hilcoat. O to víc to zamrzí. Hru jsem hrál. Je vynikající. Tak proto ty dvě. Jinak kdo tohle dokouká do konce je frajer! ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Sestříhané epizodní in game scény, které ovšem pro hrou nedotčeného diváka nedávají příliš smysl. Pokud jsou stejné záběry obsaženy roztroušeně i ve hře, pak je celé dílko fraška a nevidím nikde režisérův přínos, pokud ne, pak to jako promo záležitost svůj význam má, i když podobnou věc by pro Rockstar zmáknul kdekdo. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehral, ale vim, ze John Hillcoat westerny umi. Tohle se mu ale moc nepovedlo. Pro fanousky Red Dead Redemption to asi bude neco jineho. Ale pro neznale, jako jsem ja tu je jen zmateny pribeh, ktery neni ani nejak zajimave podan. ()

PanPes odpad!

všechny recenze uživatele

Nic neříkající zbytečnost, která postrádá absolutně všechno, co by z ní film jakkoliv udělalo. Výstřih nějakých pochybných záběrů - pod které bych se styděl podepsat jako režisér. Tohle dneska zvládne kde kdo... Žumpa. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Hra je to úžasná, ale tohle je bohužel hodně o ničem... Fakt si to radši zahrajte. Pro mě jasný důkaz toho, že vytažené cut-scény z her samostatně prostě nefugují, ať jsou to sebedokonalejší kousky. Tady je to dokonce doplněno o in-game záběry z jiné perspektivy a nějakým tím filmovým střihem navíc a přesto kde nic tu nic. // Vzhledem k tomu, že jsem RDR opět dohrál, tak jsem se k tomuhle propagačnímu filmu po nějakém roce a půl vrátil, přetrpěl ho až do konce a konečně přidávám i hodnocení. Dříve uvedená slova stále platí. Navíc bych dodal, že to nedrží pohromadě ani po technické stránce, s každým střihem se mění zaostření i barevný tón, někdy snad i grafické rozlišení, k tomu pochybná kontinuita scén a hlavně opravdu nesmyslně poslepovaný scénář. Celek je tak na úrovni podprůměrné machinimy s "vykradenými" animačkami přímo ze hry. Pokud se na tom Hillcoat skutečně podílel, tak je to důkaz toho, že bez živých herců toho moc nesvede. Radši mu měli dát prachy na nějaký na příběh hry naroubovaný hraný interierový kraťas se dvěma třemi postavami vyhroceně končící mexickou plichtou... ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

RDR2 : vydání 2018 a zvědavě se vyhlíží zda-li bude i 3. Jednička mě nabavila jen kvůli zhýčkanosti na kvalitu 2. No a slavná 2 je dokonalá skvělý scénář, dabing, námět, technické zpracování je luxusní. Je to skvělý biják který hrajete Vy. Byť nejvíce mě bavily kapitoly 1 a 2 do zasněžených hor státu Ambarina jsem se stále vracel a chtěl tam žít, jen občas jsem slezl z pásma sněhu a ledu pro doplnění zásob ( káva, munice, léky ) a prodej masa a kožešin vše pouze 3 hvězdičkové, jen do horského obchodu ve vlakové zastávce Wales station. Po celou hru jsem byl slušný proto jsem šel do nebe ( vše zalité sluncem s jelenem ) a nikoliv do pekla za Mickem ( vše ponuré a kojot zalézá do temné jeskyně. Velmi dobře filosoficky promyšleno. ()

Reklama

Reklama