Reklama

Reklama

Recenze (6)

Rominator 

všechny recenze uživatele

S původními filmy o Zatoichim nemá tento snímek bohužel mnoho společného. Audiovizuální stránka snímku se povedla, ale Zatoichiho nešikovnost a nemotornost při soubojích nekoresponduje s tím, že je mistrem svého meče schovaného v hůlce. Ichiho rodná vesnice nebyla u moře a tady najednou je. Určitě by pomohla kratší stopáž, film se vleče, ale stále by nějaké ty neduhy zůstaly. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt strašně těil. Původní mnoha dílnou sérii (23 filmů ..) s Shintarem Katsu z 60. a 70. let naprosto miluji, stejně tak remake od Takeshi Kitana byl dost dobrý, ale tohle mne tedy nebralo ... Celková atmosféra Zatoichiho jako v podstatě dnes již kultu a "subžánru" zde byla naprosto ztracena. Herec, který jej hrál, se na něj vůbec nehodil. Vtípky a vyjebávky s nepřáteli chyběly, film se strašlivě táhne, Zatoichi dostává docela sadu od nepřátel ... Prostě to není ono. Výborná je kamera. Choreografie soubojů na meče je dobrá ... pozor, pouze dobrá!! S původními díly série se absolutně nemůže rovnat. Navíc přemrštěná stopáž a nevýrazné herecké výkony ... Všechno prostě těžce průměrné ... Perfektní je jen kamera. Škoda, tato legenda si zasloužila mnohem lepší poctu. Ale i tak je to dobré samozřejmě ... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Dost mě to mrzí, ale byť snímku přeji vysoké hodnocení, sám nemůžu dát víc než ***. Ono to není špatné, ale ducha původního Zatoichiho to téměř ničím nepřipomíná a narozdíl od Kitanova snímku ani nepřichází s dostatečně silným odlišným pojetím, Shingo Katori se navíc pro titulní roli příliš nehodí. Audiovizuální stránka je pěkná, silnou stránkou je především zajímavá, stabilně působivá lyrika (Ichi působí tak nějak ztraceně a vnitřně vyčerpaně), která dynamicky vygraduje ve zvlášní konec. Potěšující samozřejmě také je, že film zdobí herecké veličiny Chieko Baisho, Yoshio Harada a hlavně Tatsuya Nakadai. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhý, natahovaný a průměrný film o slepém samurajovi Zatoichim. Sebemenší scéna je tu natahována do obludné délky, navíc představitel hlavního hrdiny není kdovíjak charizmatický. Akční scény bohužel nic nezachraňují. S Kitanovým Zatoichim se tento snímek rozhodně srovnávat nedá. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Ja som sa dlho na tento film tesil. Film ma nesporne pozitiva ako dobra kamera, hudba a herecke vykony. Zial, pribeh ma trochu sklamal - je zbytocne rozvlacny a najvacsou slabinou je scenar. Napad spravit pribeh o mladom Ichi je prevratny, zial tvorcovia prilis spekulovali a chceli sa vydat uplne novou cestou. Zmarili mnozstvo silnych stranok, ktore im davali predosle filmy a vytvorili zapleteny pribeh, bez humoru, konca aj zaciatku. ()

Reklama

Reklama