Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

liskam 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. A přesto, (po shlédnutí prvního dílu budu pokračovat.) Z prvu velice pomalý rozjezd, hlavní postavy mě vůbec nevzaly... Z mého pohledu nemastné neslané. Ale čím se blížil konec, tím více jsem se dostával do příběhu a začínala mě přepadat zvědavost co bude dál. V tuhle chvíli dávám cca 80% uvidíme co přinesou další díly. Tak jsem shlédl první 4 díly. a už víc nedám. Nejenže mi nesedí snad všechny hlavní postavy, ale ani jim nevěřím. celý příběh je v podstatě o tom kdo je králem a kdo bude vydělávat z tržiště. Z prvotních 80% dávám 45% Dle mého seriál který nemusel být vůbec natočený.! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Knížku Pilíře Země od Kena Folletta jsem četl a musím říct, že některé scény jakoby z knížky vypadly. Jsou tam ale i pasáže, které v seriálu nejsou. Seriál Pilíře Země, rozdělený do sedmi částí, působí kompexně a i když se tam hodně skáče mezi roky, dává to smysl. Příběh začíná potopením Bílé lodi a pak pokračuje několik desítek let, až do doby, kdy se stavba katedrály blíží ke konci. A právě katedrála je největším motivem celého příběhu. Krásně je vidět, jak dokáže být život v Anglii 12. století krutý. Když se prostě něco sere, tak pořádně. Na mě to působilo hodně velkolepě, a někdy jsem si myslel, že by se za takovou výpravu nemuseli stydět ani u HBO. Protože výprava, to je něco úžasného, dokonale propracovaná. A navíc ten středověk byl přímo cítit, všechno to prostředí, oblečení, všechno působílo až neskutečně reálně. Intro a hudba k němu byly jedny z nejlepších, co jsem kdy viděl u seriálů. Je tady prostě znát, že za tím stojí pánové Ridley a Tony Scottové a musím je pochválit, protože mě tímto dílem vyrazili dech. Volba herců byla také trefná. Eddie Redmayne a Ian McShane přímo zářili, ale to ještě spousta herců. Prostě bomba se vším všudy ze středověku, a toto já můžu. P.S: Vzory katedrály v Kingsbridge se staly anglické katedrály Saint Mary a St. Andrew. Kniha - 5*, Seriál - 5*. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdně přepjatý soap-operový midcult, u něhož je nejpozoruhodnější, jak dokáže blafovat výpravnost přemírou účelně rámovaných polocelků a hrstky CGI došperkovaných záběrů. Tedy to vlastně není pravda. Nejpozoruhodnější je spíš zdejší směšná míra naivity a pompézně trivializující pohled na středověk, který si dobu striktně kastovního uspořádání společnosti i absolutní diktatury církve a vládnoucích vrstev přetváří podle demokratických ideálů současnosti. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Trautenberg sice mojí oblíbenou pohádkovou postavou není, i tak jsem si ale Pillars of the Earth celkem užila. Teda, užila... ano, nadchla mě krásná výprava, solidní herecké výkony (některé dokonce skvělé, ovšem jeden krajně ubohý, a sice trapka Ellen), teorie stavby katedrál a intriky kam se podíváš. Potíž je v tom, že tohle všechno vystačí tak maximálně na první dva-tři díly, postupně ale neustále se opakující schéma začně trochu otravovat. Kladné postavy jsou tupé, až to bolí, zatímco záporáci mají fištróna jak Richelieu, a navzdory těmhle dvěma skutečnostem nakonec zvítězí, a to ještě tak předvídatelně, že to až nasere. Zdá se mi, že autor si nebyl tak úplně jistý, jestli chce příběh pojmout drsně ve stylu seriálů HBO (sexu, násilí a zvrhlosti se tu najde celkem dost), nebo spíš jako dobrodružnou pohádku, ve které je zlo po zásluze potrestáno a všichni žijí šťastně až do smrti. Přirovnání k poslednímu Hoodovi fakt není nijak přestřelené, ale spíš ve smyslu záporném - poslední Hood stál totiž docela za houby... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mam rád toto storočie, v ktorom sa seriál odohráva, no nepatrím medzi tých seriálových fetišistov, aby som na to "len tak" pozrel. Skutočnosť je taká, že až po dlhej dobe som sa dozvedel, že The Pillars of the Earth produkovali Ridley a Tony Scottovci a to je niečo čo ma už donútilo sa na to pozrieť. Čo sa týka samotného seriálu, tak som videl tu 4 dielnu časť a musím povedať, že ma to celkom chytilo. Postavy majú čo ponúknuť a postupne vyťahujú esa s rukávu v zaujímavom príbehu, ktorý je čo raz viac napínavejší a v závere ponúkne dobre rozuzlenie a zároveň aj krásny záver s katedralou v celej kráse. Na druhu stranu poteší aj pekná výprava, pár bitiek, ale aj známe tvare - Rufus Sewell, Ian McShane, Eddie Redmayne, Donald Sutherland, Sam Claflin či krasna Hayley Atwell. Za zmienku ešte aj stojí dobra hudba Trevora Morrisa. Serial, ktorý odporúčam. Obľúbený soundtrack: Main titles, love theme. 80% - 4* ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Pro natočení finálových leteckých záběrů posloužila katedrála v anglickém městě Salisbury. (GeusX)
  • Hoci seriál ukazuje hrady v dnešnom štýle, v skutočnosti boli v normanskej dobe zabielené. Dnešnému divákovi by biele hrady prišli čudné, ale v danej dobe hrady neslúžili len na obranu, no mali byť na míle ďaleko tiež znamením toho, že ich vládca je mocný a bohatý. Preto nemali na sebe len holý kameň, ale bolo na nich ešte vápno. (Arsenal83)
  • Po filme Ucho ihly (1981) ide o druhú adaptáciu diela autora Kena Folleta, v ktorej sa predstavil Donald Sutherland (Bartolomej). (misterz)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama