Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Velkolepá seriálová sága oplývající mnohými klady i nezanedbatelnými zápory. Začněme těmi klady: hudba, výprava, povedený herecký ansámbl, slušná režie. Děj je jaksepatří rozmáchlý, ale zároveň místy nemálo naivní a limonádový. Většina záporáků je černobíle zlá a charakterově plochá, že by se za ně nemusela stydět ani Bondovka nebo Disney. Pokud ale přistoupíte na fakt, že se jedná o (někdy až pohádkově naivní) příběh, kde nechybí mocenské intriky, úkladné vraždy a pomstychtiví zloduši, ale i velká láska, víra ve vlastní vizi a přátelství, budete asi spokojeni. Nechte mozkové buňky odpočívat a užijte si středověký příběh o stavbě jedné katedrály... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Moderně natočený seriál s velkolepou výpravou, který nás zavede do středověké Anglie dvanáctého století, což je dle mého názoru ta z nejlepších částí středověku. Snímek sice nedosahuje monstróznosti velkofilmů 20 Century fox ale na HBO je to více než nadstandart, který je skutečně na velmi vysoké úrovni. Přiznám se, že u Jindy Tudora a jeho neustálých peripetií s manželkami :-) jsem občas i zívl, ale tady je tempo skutečně strhující a ať jsem díly sledoval v jakoukoliv noční hodinu, často již unaven, děj mne naprosto vzpružil a udržel moji pozornost až do konce. Dalším podstatně odlišným znakem od podobných avšak starších snímků je modernější pojetí zpracování a tak zde rozhodně není nouze o nahotu a zejména všudypřítomné násilí, které toto období provázelo. Cákance krve při vraždění či bitkách jsou zde naprosto běžným jevem, což neodsuzuji. Ono dostat obouručákem nebo útočnou sekerou přes obličej, asi by to také nebylo jen s výkřikem auvajs...Zkrátka se snímek snaží co nejvíce přiblížit realitě. Úvodním motivem je samozřejmě stavba katedrály a já se skutečně divil jak moc je osud této stavby podobný s naším (avšak o několik století později postaveným a s jiným typem klenby) Vladislavským sálem. Zkrátka lidská snaha experimentovat a zjišťovat rozklad sil zprvu často vedla k zřícení nejednoho stropu či klenby... Divák zde mimoděk i sleduje jak vlastně dělníci a kameníci dávali dohromady gotická monstra, která se dochovala až do dnešních časů...Kolem hlavní osy příběhu sledujeme boj o trůn a na tomto konfliktu se pak přiživující šlechtu i církev. Jelikož osud se obracel tu na tu či na onu stranu je celkem zajímavé sledovat jak ten který rod či hodnostář se se situací vypořádával. Našli se i tací, kteří profitovali ať už byl u vlády ten či onen, resp. ona. Řada hitoriků zde jistě napadne příběh, že to takhle přesně nebylo... Jistě, je to taková modernější pohádka pro dospělé. I já sám jsem občas nevěřil svým očím, když divoženka pomočila a zranila záměrně biskupa před třiceti mnichy, či v kapli proklela svatebčany což dotvrdila uříznutím hlavy živé slepice... Lid by ji jistě šoupnul na hranici či katu ani by se nahvízdlo... Tady si však běhá vesele dál... jsou tam však i takové perly jako odseknutí hlavy hlavy mečem v boji, avšak zasažený rytíř měl kroužkovou košili i s kapucí...Ta neodolala bodným ranám, ale sečné zvládla pokrýt (samozřejmě se zlomeninami a pohmožděninami)..Tady mu však hlava odletí brnění nebrnění....Poslední závěrečný díl (viděl jsem 4 dílovou verzi) je asi nejhorší a nejpohádkovější jak všechno do sebe dobře zapadne....Ohledně stavby samotné zde lze také něco nalézt ale proč to dělat? Berme to zkrátka jako příběh z dávných dob. U mně je to na 4 hvězdy ale jen tak tak. * * * * ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

K tomuto dvd zakoupenému v trafice jsem vůbec neměl důvěru, ale po přečtení skvělé rozsáhlé knihy jsem byl zvědav, jak si s tím filmaři poradí. I na svou délku je to hrozně očesané, ale výsledek nezklamal. Na tv zpracování je to vynikající, navíc výborná hudba a výprava. Téměř věrná,vydařená zfilmovaná kopie knihy. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Najviac seriálu škodí, že je zostrihaný do 8 častí, pričom z neho srší až príliš veľa dejovo posplietaných motívov a postáv na to, aby mal takú krátku dĺžku. Nečítala som knižnú predlohu, ale že sú jednotlivé línie dosť zjavne obsahovo zosekané, robí tvorcom zlú vizitku. Je to vizuálne strhujúce, krvavé bitky občas zbytočne samoúčelné (akoby si tvorcovia mysleli, že zbytočnou brutalitou nahradia zmysluplný scenár) a najmä nepríjemne skratkovité a hollywoodsky popcornové. Chýba tomu určitá kolosálnosť, epický drajv a emócie, ktoré by mi umožnili naplno sympatizovať s konkrétnymi postavami. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Válka opět začíná a chaos je králem. A když chaos vládne, Satan často zapomene na pokorné boží služebníky, a MY tak můžeme bez rušení pokračovat v našem svatém poslání“….. V časech, kdy umřít na chřipku bylo stejně normální, jako umřít náhodně, za dobré věci mohl Bůh a za špatné vlastně taky, šukalo se a vraždilo (spíš to druhý), se chudý stavitel Tom (Rufusovi tu roli přeji!) se svojí rodinou ..... Ano, to je hlavní premisa příběhu. Moc hezky udělanej historickej seriál! DO PŮLKY! Pak mě začnou děsně štvát!!!! Ti hodní furt dostávají ,,na prdel“, ženský přes ..... , trpí, církev znepříjemňuje život sama sobě a hodný mnich ... se ptá: ,,PROČ, BOŽE PROČ?“ Protože jste debilové!!!! Když jste měli říct pravdu, drželi jste hubu! to mě tak v pátém díle naštvalo!!! Lidi by se neměli chovat jako idioti! Ale já tam tenkrát nežil.... Z uvedeného vyplývá, že záporáci jsou ozdobou série. Když já raději spíš to první.... Závěr se nese v podobném duchu a překvapivě (!!!) konečně v posledním díle jsou hříchy potrestány, kletby naplněny, hajzlové zemřou a ti přeživší hodní – budou žít šťastně až do smrti. A jestli neumřeli... vždyť víte. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát ,,sluhou Božím“. 2.) Jsem fascinován stavbou katedrál. 3.) Je dobře, když kladné postavy dostávají pořádně ,,na prdel“. 4.) Moje nejoblíbenější pohádková postava je Trautenberk. 5.) Jsem syn pana Krále a chystám se tátu sejmout. 6.) Dlouho jsem neviděl historickej seriál. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Hoci seriál ukazuje hrady v dnešnom štýle, v skutočnosti boli v normanskej dobe zabielené. Dnešnému divákovi by biele hrady prišli čudné, ale v danej dobe hrady neslúžili len na obranu, no mali byť na míle ďaleko tiež znamením toho, že ich vládca je mocný a bohatý. Preto nemali na sebe len holý kameň, ale bolo na nich ešte vápno. (Arsenal83)
  • První nástin románu vznikl už v roce 1976, kniha byla vydaná až 1989, samotné napsání trvalo tři roky a tři měsíce (mr.filo)
  • Na otázku o jej sexuálnej scéne Hayley Atwell povedala: "Nahé scény môžu byť veľmi oslobodzujúce. Cítim sa veľmi ľudsky. Toto som ja, so všetkými mojimi malými nedokonalosťami." (Arsenal83)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama