Reklama

Reklama

Living in Emergency: Příběhy lékařů bez hranic

(festivalový název)
  • USA Living in Emergency: Stories of Doctors Without Borders
Trailer

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve své historii nechali Lékaři bez hranic filmovému štábu zcela volný přístup do svých projektů v terénu. Film „Living in Emergency: Příběhy Lékařů bez hranic“ sleduje příběhy čtyř lékařů ve válkou zmítaném Kongu a poválečné Libérii a způsob, jakým se vypořádávají s každodenními nástrahami práce v extrémních podmínkách. Dokument sleduje proměňující se zkušenost lékařů na misi od začátečníků až po ostřílené veterány – sleduje cestu, která formuje a přetváří jejich ideály, motivy i pohled na samotnou medicínu a svět humanitární pomoci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Kitamita 

všechny recenze uživatele

Včera jsem měla příležitost shlédnout tento dokument a zároveň po něm být přítomna diskuzi s českými zdravotníky, kteří se podobných misí účastnili a byl to pro mě docela silný zážitek. Obdivuju ty lidi, kteří vyráží pomáhat jiným lidem jako dobrovolníci s Lékaři bez hranic. Člověk sice vidí dokument, jak organizace funguje a jak je to s pomocí v různých zemích, vidí to utrpení, ale i tak si to podle mě nikdo nedokáže představit jaké to ve skutečnosti je, pokud to sám nezažil, pokud tam nebyl. A jak je v komentu níže, člověk si fakt uvědomí, že může být rád, že je zdravý, má střechu nad hlavou a ne létající kulky kolem sebe jako v některých válkou postižených zemích a že si kolikrát stěžujeme na naprosté nesmysly, když si to pak srovnáme s tím, co je jinde ve světě. Dokument doporučuji shlédnout. Je to opravdu síla, když víte, že to není jen nějaký vymyšlený film, ale holá realita... ()

smike 

všechny recenze uživatele

Doporučuju. Člověk si čas od času musí připomenout základní hodnoty jako zdraví... Dokument ale ukazuje nejen katastrofální poměry v afrických zemích stižených válkou, ale jednání obyčejných lidí v neobyčejných situacích a zejména, jaký to na ně má dlohodobý vliv. To jsou Lékaři bez hranic. ()

Reklama

Reklama