Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olafovi "Gunnovi" Gunnundersonovi (Keith Jordan) je 22 let, skončil zimní semestr na vysoké škole a je gay. Na škole to o něm všichni vědí, ale doma ne. Jeho přítel Nathan (Adamo Ruggiero) za ním však neočekávaně přijede na vánoční svátky. (Draugen)

Recenze (17)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Parametry spíše TV film, scénář nijak silný, ani postavy nějak zvlášť hluboké nebo skvěle zahrané. Nicméně zvláště díky postavě hlasité a srdečné matky velmi příjemné. Dokonce i kvůli podobně živému, i když místy lehce otravnému projevu toho afektovanějšího z kluků (Nathan). Překvapivě i pár záchodkových vtipů zábavnějších než celá postava vyhuleného otce. // 55% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejteplejších vánočních filmů, ať už jde o samotné téma či o skutečnost, že snad v žádné scéně nebyl sníh, byť se děj odehrával v prosinci. Chvílemi mi Make the Yuletide Gay přišel jako sitcom v celovečerním formátu, když vezmu v potaz způsob herectví některých aktérů a podávání vtipů, narážek a dvojsmyslů, kterých rozhodně nebylo pomálu ("You're just in time, I'm getting my beaver ready for Christmas time!"). Olafovi rodiče se chovali a vypadali hodně bizarně, skoro jako živé karikatury, nicméně vesměs pobavili, a to i přes ten místy "trochu" otravný smích paní matky. Hádka mezi Nathanem a Olafem mi přišla sice poněkud přitažená za vlasy a sklouzávala pomalu do telenovelových vod, avšak zbytek filmu dobře odsýpal a divákovi se dostala jedna z nejoriginálněji naservírovaných reakcí na coming out v rámci svého žánru. Mile natočená oddychovka, která na jednu stranu okatě poučuje, avšak na druhou stranu i pobaví, což je u komedie hlavní. ()

Reklama

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevyrovnaný film, který si nehraje na žádné velké umění. Profláknuté téma je vyváženo zapamatovatelnými postavami rodičů, které se vymykají z šedi tuctových postav hollywoodských vánočních příběhů - tak nesourodý a praštěný pár aby pohledal. Film nabourává klišé o všeobecně přijímané charakteristice etnik - "chladní" Seveřané mají v sobě víc lásky a pochopení než Nathanovi židovští rodiče. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem objevil novou vánoční klasiku. Plně souhlasím s komentářem uživatele Beckett51. Hodně jsem se nasmál, ale zároveň to bylo dojemné, romantické a hlavně, skvěle zahrané! Nejúžasnější herecký výkon od té věčně smějící se matky a pak ta scéna s coming outem - pochvala pro scénáristu! Bez váhání dávám 5*! ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Hezká a příjemná vánoční romantická komedie, která má pro svůj žánr všechny atributy - sympatický ústřední pár, bláznivou hrdinovu rodinu - tedy rodiče, pár figurek okolo (ačkoli tu protivnou sousedku jsem nepochopila, pro děj je absolutně postradatelná), stromeček, žárovičky... super oddechovka s vtipným happyendem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama