Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olafovi "Gunnovi" Gunnundersonovi (Keith Jordan) je 22 let, skončil zimní semestr na vysoké škole a je gay. Na škole to o něm všichni vědí, ale doma ne. Jeho přítel Nathan (Adamo Ruggiero) za ním však neočekávaně přijede na vánoční svátky. (Draugen)

Recenze (17)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejteplejších vánočních filmů, ať už jde o samotné téma či o skutečnost, že snad v žádné scéně nebyl sníh, byť se děj odehrával v prosinci. Chvílemi mi Make the Yuletide Gay přišel jako sitcom v celovečerním formátu, když vezmu v potaz způsob herectví některých aktérů a podávání vtipů, narážek a dvojsmyslů, kterých rozhodně nebylo pomálu ("You're just in time, I'm getting my beaver ready for Christmas time!"). Olafovi rodiče se chovali a vypadali hodně bizarně, skoro jako živé karikatury, nicméně vesměs pobavili, a to i přes ten místy "trochu" otravný smích paní matky. Hádka mezi Nathanem a Olafem mi přišla sice poněkud přitažená za vlasy a sklouzávala pomalu do telenovelových vod, avšak zbytek filmu dobře odsýpal a divákovi se dostala jedna z nejoriginálněji naservírovaných reakcí na coming out v rámci svého žánru. Mile natočená oddychovka, která na jednu stranu okatě poučuje, avšak na druhou stranu i pobaví, což je u komedie hlavní. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších vánočních filmů vůbec a nejlepší queer film za hodně dlouhou dobu. Vtipné, srdce-hřející, skvěle zahrané (za Olafovo rodiče bych dal hned nějakou cenu) a krásně atmosférické. Nový vánoční Top 5 je na světě. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Přitroublá komedie s ještě přitroublejšími a neskutečně afektovanými postavičkami. Samotný akt přiznání rodičům se ale zase neskutečně povedl. 40% ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechová komedie o vánočním comingoutu, chvílema celkem vtipná. Co stojí za vyzdvyhnutí jsou ďábelkské postavy Olafových rodičů - totálně mimozní otec a upovídaná srdečná maminka, která se hrůzostrašně směje. No a samozřejmě závěrečná scéna přiznání. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu aj niektorých komentárov som mal z tohto filmu obavy, ale môžem povedať, že napriek svojmu snobstvu som si ho veľmi užil. Miestami lacný, ale úprimný, miestami naivný, ale nabitý skvelými hláškami. A ako highlight – scéna s coming outom. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Parametry spíše TV film, scénář nijak silný, ani postavy nějak zvlášť hluboké nebo skvěle zahrané. Nicméně zvláště díky postavě hlasité a srdečné matky velmi příjemné. Dokonce i kvůli podobně živému, i když místy lehce otravnému projevu toho afektovanějšího z kluků (Nathan). Překvapivě i pár záchodkových vtipů zábavnějších než celá postava vyhuleného otce. // 55% ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevyrovnaný film, který si nehraje na žádné velké umění. Profláknuté téma je vyváženo zapamatovatelnými postavami rodičů, které se vymykají z šedi tuctových postav hollywoodských vánočních příběhů - tak nesourodý a praštěný pár aby pohledal. Film nabourává klišé o všeobecně přijímané charakteristice etnik - "chladní" Seveřané mají v sobě víc lásky a pochopení než Nathanovi židovští rodiče. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem objevil novou vánoční klasiku. Plně souhlasím s komentářem uživatele Beckett51. Hodně jsem se nasmál, ale zároveň to bylo dojemné, romantické a hlavně, skvěle zahrané! Nejúžasnější herecký výkon od té věčně smějící se matky a pak ta scéna s coming outem - pochvala pro scénáristu! Bez váhání dávám 5*! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

Brabíček 

všechny recenze uživatele

Celkem snesitelná Queer komedie ve ktere se celkem slušně zasmějete, sice to není nijak genialní dílko a herci taky nebyli nejlepší ale určitě se na to dá koukat a já se celkem pobavil.... Ja chci ty psí známky co Gunn dostal od Nathana ()

sranda2 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně normální komedie o teplých. Celý film vás provází smých a celkem dobré herecké výkony. Určitě doporučuji ke shlédnutí. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Hezká a příjemná vánoční romantická komedie, která má pro svůj žánr všechny atributy - sympatický ústřední pár, bláznivou hrdinovu rodinu - tedy rodiče, pár figurek okolo (ačkoli tu protivnou sousedku jsem nepochopila, pro děj je absolutně postradatelná), stromeček, žárovičky... super oddechovka s vtipným happyendem. ()

Izabellka 

všechny recenze uživatele

Je to velmi krásný film. Hned se zařadil mezi moje nejoblíbenější filmy. Má nějaké kouzlo, co mě očarovalo, že se na to můžu koukat pořád a pořád dokola a neomrzí. ()

Reklama

Reklama