Reklama

Reklama

Poslední šance uvidět

(seriál)
  • Česko Za vzácnými zvířaty (více)
TV spot

Obsahy(1)

Před dvaceti lety se zoolog Mark Carwardine s pozdějším spisovatelem Douglasem Adamsem a společně es vydali na průkopnickou expedici, cestovali po celém světě, hledali ty nejvíce ohrožené živočišné druhy na světě. Nyní se Mark spojil s jedním z Douglasových nejbližších přátel - komikem Stephenem Fryem - aby zjistili, jak si tato zvířata od té doby vedla. Sledujte nepravděpodobnou dvojici na šesti samostatných cestách, které je zavedou na různá místa - počínaje amazonskou džunglí po ledem zakryté vrcholy novozélandských hor, a od okraje válečné zóny ve Střední Africe do subtropického ráje v severním Pacifiku. Při své cestě hledají ty nejpodivnější, nejpozoruhodnější a nejvíce ohrožená stvoření na zemi, včetně velkého, černého, ospalého zvířete, které lze snadno zaměnit za nějakého bahenního tvora, papouška, který zpívá ty nejzvláštnější skladby a draka se smrtícími slinami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I WONDER WHAT IS THE LIFE IN SHADOW OF THE DRAGON." ----------- Menšia prírodovedná doku séria z dielne BBC, ktorého formát stojí úplne za hovno. Šesť epizód sa má na poli jednej hodiny venovať predmetnému živočíchovi (lamantín amazonský / nosorožec tuponosý severný / ksukol chvostnatý / varan komodský / kakapo sovovitý / vráskavec obrovský), pričom realita je taká, že sa im z tých 60 minút venujú tak 10 a zvyšok sú iné nezaujímavé zvieratá prípadne to, ako sa Fry s Carwardinom kúpu v bahne a utrusujú teplé vtipy. A na to ti ja z výšky seriem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Videný diel o lamantínoch juhoamerických (prezývaných aj vodné kravy). Aj keď je zámer tvorcov ukázať ohrozené druhy chválihodný, pozerať 80% stopáže všetko možné, len nie daného živočícha, je veľká slabota. Zväčša je to ľuďoch, čo je veľké mínus tohoto seriálu. Nezachranujú to ani vtipné poznámky známeho komika, ani zábery na iné - nerelevantné - živočíchy. ()

Jano... 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne filmy o zvieratách zvyčajne príliš nesledujem, ale toto som vynechať nemohol. Rátam sa k fanúšikom Douglasa Adamsa a viem, že staré Last Chance to See považoval za svoje najdôležitejšie dielo. Pocta a pokračovanie so Stephenom Fry-om sa vydarila na 100%. Nesie posolstvo o ochrane prírody a tiež sa mi páči, že to je pojaté ako príbeh o tom, ako sa Fry a Carwardine vydali na výpravu. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi styl podání a radši než rádoby vtipné komentáře bych se dozvěděla víc o vzácných druzích, ale je to vzácná příležitost vidět zvířata, která existují na světě v počtu pár jedinců stejně jako poznat nadějné příklady pro planetu, kdy i z posledních jedné samice a tří samců se podařilo druh obnovit a zachránit. Tlustý papoušek kakapo, i když přijde na řadu až v druhé půli, stojí za seznámení. V první části roztomilost kiviho nám jeho absenci vynahradí. ()

Reklama

Reklama