Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Recenze (209)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si až říká, kde má ta žumpa akčních hvězd osmdesátých let dno. Bulharské blockbustery rozhodně zdaleka nejsou tím místem, kam až se dá klesnout. A tak si WCJD s chutí střihnul strýčka Festera v Hyamsově rodině, kde společně s Ádou už po kolikáte neúspěšně hrají onu populární hru "Wake the dead". Tato Univerzální sračka, ještě umocněna hnisavým abscesem všech nehereckých svazů, baletním mistrem panem Adkinsem, jen dokazuje, že co je mrtvé, má zůstat pohřbeno! A tak jediné pozitivum spatřuji v tom, že mladej Korbič dal konečně na radu svého ošetřovatele a začal brát ty IQ stimulanty. Einsteina to z něj sice neudělá, avšak bude li pylný a othodlaný, mohl by se v brzké době dostat minimálně před průměrného foxteriéra. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dějově to moc nedává smysl a vůbec jsem většinu času pocit, že sám scenárista netušil, jaké straně vlastně fandí a kdo by měl na konci tuhle partii uzavřít (nebo jasno měl, ale z filmu se to vytratilo). Hlavní nicméně je, že z technického hlediska je John Hyams o notný kus dál, než co předváděl minule a takové závěrečné inferno v bunkru, které se "tváří, že je na jeden záběr", bych hrozně rád viděl na velkém plátně. Rozhodně lepší, než předchozí dvě části, legendární jedničce se to samozřejmě ani nepřibližuje. Být ale pochopitelnější děj, mohl film klidně líznout hranici průměru. Takhle, v rámci sportovní facky za zmatenost, volím číslo o něco menší. Pocitově mi ale Universal Soldier: Day of Reckoning vůbec nevadí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neznám jinou filmovou sérii, která by dostala víc do držky, než Univerzální voják. Jednička byla slušný sci-fi, dvojka byla pro změnu hrozný sci-fi. Trojka byl hodně slušný filmový výplach, který ale začínal být úplně mimo. A čtyřka? To je film, který se snad narodil v naprosto jiné galaxii. Tak divnej, psychadelickej a šáhlej film jsem hodně dlouho neviděl. Van Damme a Lundgren tady hrajou druhé housle, dalo se to čekat. Žezlo předali výbornému Adkinsovi a Arlovskimu, kteří se s tím opravdu dobře poprali. Každopádně příběh byl z jiného světa, zpracování jakbysmet. Halucinogenní účinky tenhle film bude mít hned po čtvrt hodině, kdy na mě začala problikávat dost dlouho obrazovka a já myslel, že mi praskne hlava. Všecko to bylo tak strašně absurdní, ale na druhou stranu všecky ty scény měli neuvěřitelný kouzlo, které jako kdyby mě okamžitě zhypnotizovalo a uvedlo do limbu. Myslím, že David Lynch by měl fakt radost. Vrcholem všeho je průběh filmu, který se tváří jak z nějaké počítačové hry. Adkins nejdřív neví oč jde, pak ví oč jde a ke konci filmu si užije naprosto skvělou akční scénu, kde si na něj počíhá nejdřív Dolph Lundgren a pak v závěsu Jean Claude Van Damme. Nechápal jsem to, nepochopil jsem to, ale akční scény mě dost bavili. Scott Adkins je pro mě jednička akčních filmů současnosti a doufám, že dostane ještě více prostoru třeba i v komerčně větších projektech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,5miliónaTržby Celosvetovo $655,000▐ Ako taký video film dosť dobré, nápaditá kamera, veru žiadne suché zábery + psychadelické dajú aj zabrať, dej újde, Van Damme a Lundgren hrajú dôstojne a Scott Adkins ako nový akčný bijec obstál, akcia na výbornú, spokojnosť. /65%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to, kde bola seria predtym a co nakoniec priniesol Hyams v New Dimension ide u mna o jedno z najprijemnejsich prekvapeni roka. Ten mix "nightmarish cinema" ako od Lyncha a Cronenbergra, ambientne psychedelicka hudba, hrava praca s kamerou a stylmi snimania v prevazne dlsich zaberoch, a hoci ojedinele, ale vyborne nasnimane a intenzitou nabusene akcne sceny (takmer vsetky do jednej bez hudobneho podfarbenia) ma nenudil ani na chvilu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mně Nářez !! Konečně Akční film, co měl Koule! Trio Mých oblíbených Herců nemohlo dopadnout Zle! Vynikající Akční scény.. Jedny z nejlepších, co jsem za poslední dobu Viděl.. Do toho zpomalené záběry, perfektní Střih a GORE! Fakt Masakr, krev stříkala pomalu z Obrazovky.. Scéna v Bordelu byla Luxusní a Nezapomenutelná Záležitost! Chybělo tomu Pouze lepší Scénář.. Nějaký zajímavější příběh A mohlo by to krásně konkurovat Filmu Expendables! ()

tron 

všechny recenze uživatele

O slovo sa hlási nová generácia, čiže Lundgren a Van Damme majú skôr už iba cameá. Jean-Claude sa vo finále pokúša hrať Marlona Branda z Apokalypsy, takže sranda. Scott Adkins ako nový hlavný hrdina je  akceptovateľne sympatický a dôveryhodný ako v akčných, tak prekvapivo i v neakčných scénach. Potešilo ma intenzívne finále akoby nakrútené na jeden záber. Snímka je prekvapivo drastická, ale násilie sa do takto vystavaného príbehu hodilo, nepripadalo mi samoúčelné. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tuze bizarní projekt, který je na jedné straně třeba pochválit za snahu přijít s něčím zcela novým v sérii i žánru direct-to-video akčňáků. "New Dimension" (nomen omen) zaujme spoustou prvků, které ne úplně drží pohromadě, ale rozhodně utvářejí zcela ojedinělý příspěvek své kategorii a sérii. Kontinuita vůči předchozím dílům je zde zachovaná pouze obsazením Van Damma s Lundgrenem a základním konceptem zemřelých vojáků resuscitovaných coby ultimativní stroje na zabíjení. Na tom ale John Hyams se svými kolegy vystavěl zcela autonomní vyprávění, které se zjevně inspiruje Coppolovou "Apokalypsou" a současně přichází s pokusy o depresivní existencialismus, byť v duchu rádoby dospěláckých komiksů nasáklých prvoplánovým patosem. Komiksovému rámci se blíží také výprava s výstředně stylizovanými lokalitami i samotné jednotlivé křiklavé figurky, které se v nich promenují. Naštěstí vykazuje produkce ambice nejen v úrovni scénáře a stylu, ale také akčních scén. Plně při tom zúročuje fakt, že namísto obstarožních hvězd, které ze sebe vydaly důstojné maximum v předchozím díle, tentokrát v hlavní roli stojí živý speciální efekt Scott Adkins. Díky němu a aktérům ve vedlejších partech z řad profesionálních zápasníků a kaskadérů dostává akce impozantně fyzický rozměr. "Universal Soldier: A New Dimension" disponuje úchvatně ambiciózní a nápaditou choreografií, která perfektně pracuje s prostředím i samotnou premisou nadlidsky silných a odolných bojovníků. Larnell Stovall tu dostal prostor se vyřádit a navíc jím navržené akční sekvence vznikaly v maximální symbióze s formálním zpracováním a záběrováním. Film, kterým kulminovala éra ambiciózních nízkorozpočtových akčňáků, se ale paradoxně stal také její labutí písní. Ačkoli Scott Adkins nadále usiluje o to, aby divákům přinášel co nejkvalitnější akční bijáky, zůstává už spíše posledním mohykánem zanikajícího druhu produkcí. John Hyams i Larnell Stovall dostali lano do světa žánrových televizních produkcí i do středního proudu Hollywoodu. V návaznosti na kolabující DVD trh se naopak v nízkorozpočtové sféře začaly více utahovat rozpočty, co se nevyhnutelně podepsalo na kvalitách nadcházejících filmů. Poslední "Univerzální voják" vznikl na vrcholu období několika let, kdy se díky souhře řady faktorů (obnovený zájem o staré hvězdy, nové talenty, fungující mezinárodní trh i pozornost kritiky) dostalo americkým video akčňákům na chvíli zasloužené pozornosti, což pozitivně motivovalo jejich tvůrce i producenty. Lukrativnost poctivě realizovaných akčních scén mezitím vycítili jiní, kteří za stejné peníze vystřihli více muziky (jako konkurenční dobový fenomén "Zátah"), nebo naopak koncept fyzické akce a nápadité choreografie přetáhli do sféry s nepoměrně vyššími rozpočty (Chad Stahelski, David Leitch i Tom Cruise). Zatímco svého času "Universal Soldier: A New Dimension" vyvolával velké naděje, kam se ještě dál může americký akční brak vyvinout, dnes zůstává nejokázalejším pomníkem dané kategorie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to nemá s původním námětem už opravdu nic společného. Co na tom, že Van Damme a Lundgren zde hrají jen menší okrajové role. V hlavní roli je nová "krev", mládí má přednost, "kupředu" levá ... => Adkins sice první celou hodinu neví, která bije a vo co gou, pobíhá zmateně "po filmu sem a tam", ale v druhé půlce si vzpomene, jak je dokonale vytrénovanej a pak už to jede... Perfektní souboje, závěrečnej masakr asi 20ti vojáků těma nejneuvěřitelnějšíma způsobama, čím dál víc zběsilejší a nasranej, od hlavy až k patě od krve to pak ve vzteku nandá i obrovskýmu Lundgrenovi a pořád ještě relativně svižnýmu Van Dammovi ... Adkins je třída v rámci filmových bojových umění, kamerá snímá, nepoletuje, střih je tak akorát a pro mě to bylo obrovský překvapení. Druhým překvapením byla brutalita a gore, coý mi přišlo jak nějaká neoficiální pocta Fulciho či já nevím. Fakt hustý záběry a to i na akční film. Pořád je to Béčko, ale přidat nějakou tu desítku melounů ...hhmm?? ... Škoda té dlouhé pasáže, ta mi vadila, ale jinak hodně dobrý. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hyams je břídil. Natočit akční film způsobem, že si chci nudou rvát vlasy z hlavy, budiž vskutku barbarství. Naprosto nevhodně volené tempo neakčních pasáží plné nicneříkajících zpomalovaček, neuroticky blikající scény, téměř úplné odcizení od původního konceptu a děje série, chabé využití původních postav potažmo herců, opětovná ultra lacinost ex- a interiérů. Angažování Adkinse do hlavní role se mohla zdát jako skvělá volba, leč Encyklopedie nebeských kopů a akrobatických fines zůstala v podstatě zavřená. Jedno odkopnuté salto vzad, jedna! otočka, pár obloukových kopů, jeden strh a končíme. Choreografie tentokráte není tím esem, které by režisér mohl vysypal z rukávu jako největší trumf, Stovall se nepochopitelně držel při zemi a Adkinse krotil stahovacím obojkem. Proč?? To ví snad jen on sám. Mohlo to být stokrát nápaditější, promakanější, vždy si vybavím, co se Scottem dokáže Florentine. Né že by bitky byly úplně špatné, ale byly mi naprosto ukradené. Postavy se řežou a neustále vstávají ze země jakoby se nic nestalo, bodají do sebe noži, mačetami, ale pro mě v podstatě bez jakéhokoliv zájmu. Proč nemají univerzální vojáci alespoň uniformy?? Arlovski je normální instalatér v montérkách, co to je jako?!? Tenhle film (ehm, film) parazituje na sérii Univerzální voják odporně jako klíště do poslední kapky krve. Další díl už ne, prosím! Strašně nerad bych vytahoval z hodnocení odpad! Ale čtyřka k tomu daleko neměla. Jenom několik momentů (procházení podzemí a oddělávání soupeřů v jednom záběru) to drží na jedné hvězdě. Vyjádřeno v číslech: 11,5 mega hoven, měsíce zbytečných odkladů a 105 minut ukázkové nudy, která mi zkazila celý páteční večer. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci očividně přetavili původního univerzálního vojáka do zcela nové uniformy, kde dávají větší prostor zamyšlení nad vkusností zapojení těchto polovojenských mulťáků do akce. Polovojenských, protože nový mulťák nesedí v nějakem hypermoderním trucku, ale doma na gauči a s ní o ztracené holčičce a kozách svý manželky. To si nedělám srandu. V celém filmu není jediný záběr na její tvář, jen do výstřihu. Snad kouzlo nechtěného. Nemá tedy asi cenu se nějak hlouběji zamýšlet nad dějem. Ten je tu koneckonců velmi pitomě stavěný a celou dobu se to táhne jako tejden před výplatou. Ona vůbec celá zápletka, rozuzlení a pointa je tak nějak dost nešťastně řešená a film kvůli ní už není ani akční ani thriller. Takže opravdu jedna velká bída s nouzí. Co mě ovšem velmi pobavilo, a vlastně i potěšilo, byly bitky. Jedna v obchodě se sportovními potřebami, to jsem se tetelil blahem, to se opravdu povedlo, a pak samozřejmě závěrečné finále. Na to, jak byl film celou dobu blbý, se ke konci filmejkři opravdu vycajchnovali. Opravdu bylo vidět, že si s tím dali práci a dobře si vše promysleli. Pravdou je, že se nechali inspirovat nějakou PC hrou, ale nebylo to na škodu. Bylo to velmi efektivní a fungovalo to, jako bych na chvíli byl já ten neprůstřelný likvidátor uprostřed toho dění a hloupé počítačové figurky mi skákali před kurzor. Scott Adkins opět zabodoval, i když byl film pitomej jak necky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hyams moc neví, co s první půlkou, která má neskutečně uspávací tempo, ale druhá půlka je v rámci restartu (nebo jak tenhle odklon brát) a subžánru prakticky čistá. Vynikající kamera, hodně slušné souboje a extrémně napruzený Adkins, řezající na hromadu všechno, co se mu postaví do cesty. Za mě říkám jo. Dno série je jinde. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne ide o veľké prekvapenie a druhý najlepší diel tejto série. Hyams pokračuje v temnom trende, ktorý nastolil v minulej časti a svet univerzálnych vojakov tu rozvádza do rozmerov pre akčný film nevídaných. Adkins sa stane svedkom vyvraždenia svojej rodiny rukou Van Damma a po prebudení z kómy ho ženie vpred túžba po pomste. Na krku má však očividne nezastaviteľného zabijaka, ktorého vystrojil démonický vodca Lundgren s takmer apokalyptickými plánmi. Hoci sa dej zdá zo začiatku zmätený a kedysi kladná postava sa tvári ako hlavný záporák, myslím, že tomu kto sériu trochu pozná je po chvíľke rozmýšľania jasné, že všetko určite nebude ako sa zdá, nakoniec počas celého filmu sa objavujú nenápadné indície, ktoré na to poukazujú. Samostatnú pochvalu si tu však zaslúži spracovanie; všetko čo o tom bolo popísané (horror, noir, art, Lynch, gore, psycho...) je naozaj pravda a teší ma, že Hyams mal gule skúsiť niečo iné a vytvoril takýto originálny, atmosférický akčný film. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Scottom Adkinsom v hlavnej úlohe, ktorý je už štvrtým dielom tejto slušnej akčnej série. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý je spolu s rodinou prepadnutý vo vlastnom dome Lucom Deverauxom a jeho zabijakmi, pričom ženu a dcéru to stojí život a sám je ťažko zranený. A tak sa po uzdravení spojí s tanečnicou, ktorá mu môže pomôcť a urobí všetko preto, aby našiel Luca Deverauxa a pomstil sa, ale ten stojí na čele armády univerzálnych vojakov a navyše postupne zisťuje, že celá situácia nie je až tak jednoznačná, ako to na prvý pohľad vyzerá. Spracovanie je na tom pomerne dobre, ale nemám z neho úplne ideálne pocity. Na jednu stranu určite musím pochváliť, že aj napriek pokročilej fáze série a jej nie práve vysokým ambíciám, keďže len predsa sa stále jedná o videofilm bez možnosti väčšieho úspechu si tvorcovia v tomto prípade nevybrali osvedčený klasický štýl, ale rozhodli sa to pojať výrazne inak, vďaka čomu je dej až prekvapivo prepracovaný, pomerne nepredvídateľný, ponúkne aj nejaký ten nečakaný zvrat a navyše obsahuje aj viacero skutočne vydarených situácií, ktoré u mňa vyvolali výborné pocity. Ale zároveň to má aj svoje zápory, hlavne mi to príde ako výrazný zásah do celkového univerza série, čo mi moc nevyhovuje, ocenil by som trochu výraznejšiu gradáciu, kvôli čomu je tempo často pomalšie, než by bolo vhodné a navyše tie samotné psycho prvky síce pôsobia v tomto žánri úplne netradične, ale aj tak nie sú ani zďaleka tak kvalitné, ako vo filmoch prvotriednych tvorcov, ktorí s nimi vedia pracovať. Takže rozhodne prevládajú kladné pocity, ale pocit rozporuplnosti je aj tak až príliš silný. Akcie je tu priemerné množstvo a je výborná. Nachádza sa hlavne v poslednej tretine, predtým sa niečo nájde len občas, ale aj tak je väčšinou skvelo a prehľadne natočená, navyše pôsobí nadmieru dynamicky a aj dosť surovo, súboje majú vydarenú choreografiu, dobre zvládnuté sú aj prestrelky, nesklame ani automobilová naháňačka a poteší aj viacero drsných momentov. Najviac sa mi páči finálna akcia v sídle univerzálnych vojakov, ktorá je nepochybne vrcholom filmu, Adkinsov nekompromisný prechod chodbami, pri ktorom surovo zabije každého, na koho narazí je perfektný, hlavne ma dostala drsne zlomená noha, ale tých skvelých momentov je tu niekoľko a zaujme aj vizuálne pojatie tejto scény, síce nie je úplne na jeden záber, ale tvári sa tak a celej sekvencii to len prospeje. Okrem toho treba spomenúť aj súboj v obchode so športovými potrebami, no poteší aj ostatná akcia, len ma mrzí slabší súboj s Van Dammom, ktorý mi na rozdiel od toho predchádzajúceho s Lundgrenom až tak dobre nesadol, ale tiež nie je zlý. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Scott Adkins síce v tejto hereckej polohe nemá až tak charizmy, aby to s ľahkosťou utiahol, ale bavil ma a hlavne v akcii, Dolph Lundgren aj Jean-Claude Van Damme tu majú len pár minút, Lundgren je opäť výborný, ale bez Van Damma by som sa tu asi radšej obišiel, v tejto úlohe ma moc nezaujal a ani sa mi nepáči tento nápad urobiť z ikony série pomaly až zápornú postavu. Poteší aj Andrei Arlovski, jedine postava tanečnice už za nic nestojí a radoví záporáci pôsobia zase skôr hlúpo. Réžia a technická stránka sú až prekvapivo dobré, John Hyams patrí nepochybne medzi tých najlepších režisérov svojej kategórie, vizuálna stránka, kamera, strih a efekty sa vydarili, miestami to má výbornú atmosféru, ale bez niekoľkých prvkov by som sa obišiel, na túto kategóriu už predsa len nemá. Veľmi by som chcel dať lepšie hodnotenie, obsadenie, akcia a hlavne tá snaha to pojať odlišne by si to zaslúžili, ale nejde to, predsa len tých rozporuplných prvkov je tu až príliš moc a pre mňa je to najslabší diel tejto série. Blockbusterová jednotka, zábavne hlúpa dvojka alebo surová vojenská trojka mi sadli predsa len viac, ale aj tak sa to určite oplatí pozrieť. 67% () (méně) (více)

castor 

všechny recenze uživatele

DVD trh je také potřeba sytit akčními výplachy, takže další pokračování Univerzálního vojáka (už čtvrté, nepočítáme-li dva televizní kousky z roku 1998 mimo jiné i s Burtem Reynoldsem) nebudu nijak zvlášť hanit. Hoďme stranou lacinou výpravu, jalový děj a nesmírně dlouhý prolog, zbyde nám totiž jednohubka, která má své světlé stránky. Třeba bitku v obchodě se sportovním zbožím, která je solidně kontaktní, přehledná a nasnímaná. Stejně jako předchozí automobilová honička nebo finále inspirované nějakou počítačovou hrou. O to větší škodou je, že se do další variace Univerzálního vojáka plete jakýsi pokus o hlubší myšlenku a jakmile pak odstartuje předlouze problikávat obrazovat, začne si i divák ublinkávat. A začne se ve všem tom okolo ztrácet. Jde ale především o to, že než tu někdo otevře dveře, zvedne hlavu nebo se rozhodne udeřit, uběhne hodně vody. Jakoby si John Hyams předsevzal, že svůj film děj se co děj natáhne na bezmála dvě hodiny. Škoda jeho předsevzetí. Nicméně se mi to ve výsledku zamlouvalo víc, než jeho trojka. Takže vlastně malá bezvýznamná pochvala!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak ja bez okolku priznavam ze jsem spokojen nevim jak ostatni ale ja od toho cekal trash roku a ten sem taky dostal sice mozna lehke zklamani tu je ale to je zapricineno neprimerenym ocekavanim ale k veci v komentu na trojku sem psal ze dam za 4* a tu patou hvezdu si necham pro 4 dil pokud bude lepsi ale on neni takze trojka pro mne stale zustava nejpovedenejsim dilem ale tohle je jen o spetku slabsi abych to shrnul film se drzi trendu nastoleneho ve tretim dile takze JCVD a Dolph uz proste nejsou hlavnima postavama co naplat nekomu to vadi mne ne pro mne byl treti dil restartem serie po ty zumpe ze dvojky a Hyams tu akci proste tocit umi a serii vzkrisil nicmene film nelze doporucit fans JCVD nebot je zde asi 10 minut coz zase mne osobne nevadi lituju ale toho ze nedostal vetsi prostor Dolphino kterej tu je asi 15 minut i tak je opet naprosto nekompromisnim kingem jako vzdy takze ja coby jeho fanda jsem i tak spokojen ale nejvic spokojeni budou asi fanousci Adkinse kterej se ze zacatku trochu rozjizdi pak ale zakonci prvni pulku filmu skvelou bitkou s Arlovskim ktera je asi nejvic podarena z celyho filmu no a na konci se utrhne ze retezu a nekompromisne zlikviduje celou armadu unisolu nutno podotknout ze strih filmu je maximalne oldschol takze bitky jsou krasne prehledny kamera se sice obcas trochu vyziva ve zpomalenych zaberech ale neni to nic dramatickyho proste technicka stranka filmu funguje a ruku v ruce s tim jdou skvely krvavy efekty krvi a nasilim se rozhodne nesetri a to se mi libi nicmene je tu par veci nedotazenych predne ta delka je fakt prehnana a misty to neodsejpa 114 minut je fakt moc samozrejmne mne taky mrzelo ze tu nebyl vic Lundgren protoze jak uz sem psal jako tradicne si z toho udelal one man show no a taky nutno uznat ze i kdyz bitky jsou vesmes povedeny od tech dvou zaverecnych jsem preci jenom cekal vic hlavne ta Adkins vs JCVD je slaba a fanouskum Van Damma nelze tento film doporucit ja sem vsak vcelku spokojen o dokonalosti mluvit sice nelze ale i tak je to pro mne bezkonkurecne nejlepsi trash ulet tohoto roku! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film bez cielovky. Scenar je tradicny ceckovy hnoj, aky sa da od obsadenia a nazvu predpokladat. Tu sa prekvapenie nekona. ALE...cele to je natocene v atmosfere Jakubovho rebrika alebo Lyncha. Do toho sa cituje Kubrick alebo Apokalypsa (okrem ineho, JCVD sa hra na Branda!!!) Navyse je to strasne krvave a drsne A nie tym zabavnym beckovym sposobom. Hudba je cisto iba jednotonove dunenie, snazi sa to o presah (v style Blade Runnera) a akcne sceny su dost zaujimavo snimane. Je to strasne pomale (2 hodiny nemal tento typ filmu ani nepamatam).Niekto proste dostal sialeny napad natocit ten scenar ako hardcore art. Robi to z toho dobry film? Ani moc nie. Je to zaujimave a analyticky podnetne? Ano. A velmi. Bohuzial, hardcore art fanusik to nekukne uz principu. Pretoze je tam Lundgren, Van Damme (obaja cca na 5 minut) a Adkins...a je to tretie pokracovanie filmu Rolanda Emmericha (s ktorym to nema nic spolocne).A fanusik menovanych bude zmateny a znudeny. Mimoriadne zaujimavy film, kombinujuci postupy pre absolutne odlisne publikum. A spokojne nebude ziadne z nich (intelektualne je to málo podnetne a takmer vobec nie akcne). Vo vysledku je to velmi zaujimava kuriozita. Keby to malo o pol hodku menej, tak hodnotenie pokojne vybicujem este vyssie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, kterým se to líbilo. Pro mě byla tohle hrozná kravina. Děj obludně kravský a jediné co mě odradilo od odpadu! byla skvělá bitva Adkinse proti Arlovskimu v obchodě. O tom jak dokázal pěstí rozbít bowlingovou kouli se mě bude ještě hodně dlouho zdát. Zhodnocení celé série: UV1: 65%, UV2: 20%, UV3: 35%, UV4: 15% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Universal Soldier a ďalšie béčkové pokračovanie ... ktoré sa skutočne podarilo. Po technickej stránke (kamera, strih) určite. John Hyams nič lepšie ako Universal Soldier III nenatočil, ale aspoň, že sa posnažil pri tomto pokračovaní. Príbeh celkom slušne plynie a musím povedať, že zo začiatku je skutočne zaujímavý. Ale len zo začiatku. Nový ťahákom filmu je tento krát Scott Adkins, ktorý nemá zrovna charizmu ako kedysi Van Damme, či Lundgren, ale aspoň, že sa na tie jeho akcie neskutočne fajn pozerá. Záverečná akcia skoro bez strihu je neskutočne Epic a každého akčného fanúšika rozhodne poteší. Čo sa týka filmu, tak by som povedal, že tak trochu zmenil Universal Soldier žáner, ale tie psycho scény, sa skutočne podarili a rozhodne filmu len prospievajú. Nie je to zlé pokračovanie, prinieslo zas niečo nové a pokiaľ ste trojku prežili, prežijete určite aj tento diel. 60% - 3* ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Takový haluz akční film jsem asi ještě neviděl. Štěstí, že v hlavní roli byl Adkins. Tvořil pomalu jedinou normální "věc" celého tohohle psychobláznovství. Nová dimenze zde nepochopena... ()

Reklama

Reklama