Reklama

Reklama

Každý druhý týden (a půlka prázdnin)

  • Česko Každý druhý týden (více)

Obsahy(1)

Tato něžná francouzská sága sleduje osudy osmiletého chlapce a jeho dvanáctileté sestry, kteří se musejí vyrovnat s rozvodem svých rodičů a nepříjemným pendlováním sem a tam mezi mámou a tátou. Dvanáctiletá Léa by snad raději vyrůstala v jiné rodině. V rodině, kde rodiče nežijí každý zvlášť v jiném domě. V rodině, kde by jí matka lépe rozuměla, kde by stál otec nohama pevně na zemi a kde by jí její mladší bratr nevyčítal, že tráví příliš času ve sprše, v důsledku čehož na planetě Zemi brzy nezbude žádná voda. Tento rok nastupuje Léa do druhého ročníku na střední škole a zatímco se oba její rodiče ze všech sil snaží vybudovat si nový život, jejich dcera se poprvé zamiluje. Tato zkušenost zásadně otřese jejími přesvědčeními o světě i jejích rodičích a to ji zcela promění. Tento rok všichni postupně objeví svou rovnováhu a otevřou se ostatním. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Pošli video, musím to vidět!" Docela úsměvné rodinné drama, stavějící svůj příběh na paralele konce jednoho manželství a jednoho období dospívání, doprovázený komentářem a představami jeho hlavní hrdinky, která má vstoupit mezi teenagery a přestože je její, dosud beztarostný život přerušen, lze z jejího chování i jednání jejich rozvedených rodičů, postupně cítit pocit smíření se s tím, že už nic nebude takové jako dřív i jakýsi nadhled a přetrvávající chuť po rodinné sounáležitosti, spojenou s nadějí na vznik nových milostných vztahů, týkajících se i samotné dívky, vstupující do nové etapy svého života. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale řekni mi.. Co je správnej chlap ?? Jenom nějaká představa !! Ve skutečným životě neexistuje.. Alespoň já ho ještě nepotkala.." ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"Pokud tomu dobře rozumím, rozvod je jako svatba: stačí říct ano." Dvanáctiletá Léa se snaží vyrovnat s rozvodem svých rodičů a se svojí první láskou Hugem. Podobných filmů chrlí - nejen Francouzi - v poslední době víc než dost. Vzhledem k současné krizi rodiny není divu. Každý druhý týden se od těchle filmů příliš neliší. Chvílemi je vtipný, chvílemi nenabízí nic objevného. Ale není to špatný film a líbilo se mi hlavně to, jak se to celé nakonec vyřešilo. Žádné americké pohádky, ale spíše evropská střízlivost. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Typicky európsky pomaly plynúci film s neamerickým koncom, prekvapivo na francúzske pomery veľmi dobre spravený s vtipnými monológmi. Jeho jedinou nevýhodou je, že konštatuje status quo vo vzťahoch - rozvody a deti rozvedených rodičov film síce vníma s pochopením , ale zároveň ako nevyhnutnosť dnešnej doby. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rozvod rodičů a první láska. Příběh vyprávěný dvanáctiletým děvčetem velmi nádherně poukazuje na přehlížený fakt v takovýchto situacích. Jak se na to dívají právě děti a co samy přitom prožívají. Nejde však o psychologickou výpověď, ale o zcela vyrovnanou poklidnou rodinnou podívanou, kde si každý najde to své a snad si z toho odnese i nějakou tu myšlenku. Bertille Chabert ztvárnila Léu přirozeně a opravdu kouzelně. Větší sympatie z ní snad už zářit ani nemůže. Život ve vztazích je různorodý ve všech směrech a tento příběh je jen takovou malou ukázkou. ()

Reklama

Reklama