Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viegeltje vypadá jako dívka, ale místo paží má křídla. Pozorovatel ptáků Warre ji nachází pod chrastím a vezme ji domů. Warre a jeho žena Tine se rozhodnou si Viegeltji nechat a vychovat ji jako normální dívku. Tou však Viegeltje není a odlétá. Chce letět s ostatními ptáky na jih. Cesta to bude dlouhá a dobrodružná. (Zlín Film Festival)

Recenze (14)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že mě ve světě filmu už nic nepřekvapí, ale zmýlil jsem se. Opět se mi potvrdilo, že překvapit vás může kdykoli, cokoli. Absolutně nechápu, kde na takovouhle krávovinu byly sehnány peníze. Chvíli bych řekl, že se mé pocity prolnuty až s odporem. Jenže tohle ještě dál. Je to totální pitomost. Příšerný scénář doplňuje příběh, na který jsem s neuvěřením hleděl až do závěrečných titulků. Nejenže po většinu času nedává ani smysl, ale často si děj sám protiřečí, dostává se do celé řady nelogických situací a některé rozhovory nejsou ani na úrovni mateřské školky. Je to skutečně film nad jehož existencí mi zůstává rozum stát. Je to neskutečná příšernost a důrazně nedoporučuji nikomu se na film dívat, pokud se nechce buď šíleně unudit nebo následně nechce lamentovat nad neskutečně pitomě zmařeným časem. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi toxický obsah ponúka program stanice Filmbox. Fakt, film je strašne uletený, kombinuje fantasy prvky, ktoré by ako mali rozvíjať detskú tvorivosť pre lepšiu predstavivosť mnohých situácií a emfaticky prepojiť ťažisko deja k radosti a ľahkosti ich optického videnia, avšak zliepa tie najnižšie a naplytšie súvislosti, škandalizuje zápletku a ohlupuje. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

To je tak ujetý, že na to musím zírat, musím to dokoukat. Děj teda stojí za to, ale je to jednoduché, a svým způsobem mi to dává smysl. ..co má furt s tím vařením vajec? Hlavní hrdinka je nejmenší holčička na světě trpící tzv. prvotním dwarfismem. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát dvě hvězdičky, ale tupost příběhu mi nedovolila jinak, než snížit hodnocení na minimum (např. když nechali tu holčičku ve studni) ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za výborný dětský námět, který navzdory potenciálu nedokázali jeho tvůrci zpracovat jiným než stupidním způsobem, v průběhu kterého dělali z hasičů neschopné kretény - na což jsem celkem háklivej. Co vám bude znít ještě půl hodiny po tomhle "skvostu" v hlavě, bude: "Píp! Píp píp! Píp píp píp!" Plus kdybych měl hodnotit kvalitu českého dabingu, dostali bysme se k odpadu. Nevím, jestli už i předloha stojí za takový hovno a neplánuju to zjišťovat. 1* ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Divný námet a čo povedať o snímku? ...no aj som sa miestami zasmial, ale inak ma tento príbeh nijako zvlášť neoslovil. ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

já pořád nevím.. je to rozpačité, zvláštní, děsivé i příjemné. Zvláštní námět, ale je jasné, že Hollywood by to pojal od základů naprosto jinak. Nicméně byla to taková pohádka pro děti, které jsou ještě nezkažené nějakými predsudky. ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Příběh okřídlené holky pojatý čistě očima dětí. Bez předsudků, dospělého pohledu, ohledů na logiku, zažité stereotypy a dalších samozřejmostí pro dospěláky. Nedávno mi sedmiletý syn říkal vymyšlenou pohádku. Kdyby se podle ní natočil film, byl by stejného pojetí. :-) Moc se mi to líbilo. ()

krasohled 

všechny recenze uživatele

Typický televízny holandský film pre deti... naštastie sa ešte točia vo svete aj takéto, bez veľkého humbuku , efektov, dementnej hudby a akcie. ()

Shizzy 

všechny recenze uživatele

Príjemné, milé, nenásilné... a napriek tomu veľmi zvláštne. Rozhodne (aj napriek, zdalo sa mi, chýbajúcej pointe) je to jeden z tých filmov, ktoré si rozhodne zapamätám. ()

BlackBarron odpad!

všechny recenze uživatele

Tak infantilní slátaninu aby člověk pohledal. Je utrpení to sledovat a nedal by to ani masochista. Postavy jsou totálně retardované, nehorázně špatně zahrané a scénárista jel na piku. Doporučuji se tomu obloukem vyhnout (oblouk aspoň 2kilometry). To se fakt nedá. ()

Reklama

Reklama