Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh neobyčejného setkání, které může změnit celý život - setkání téměř analfabetického padesátníka Germaina a tuze vzdělané starší dámy, Margueritte. Germain vede klidný život po boku přítelkyně Annette, svých přátel a v karavanu umístěného v zahradě jeho matky. Germain to již od dětství neměl lehké. Nikdy nepoznal svého otce, narodil se jako nechtěné díte. Na základní škole se stal terčem posměchu jednoho učitele, kamarádi jej měli rádi, ale všem byl spíše pro legraci. Tím bylo jeho další směřování na poli duchovna nalinkováno. Teprvé, až pozná Marguerite, která mu předčítá úryvky ze slavných románů, objevuje kouzlo knih a literatury... (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezká a upřímná zpověď dvou lidí, kteří si během krmení holubů mají co říct a hezky upřímně se na ně dívá. Gérard Depardieu tu hraje svého klasického prosťáčka, který má srdce na správném místě a Giséle Casadesus tu tak na sklonku svého života zhodnocuje, co všechno si prožila a zažila. Na setkání dvou milých lidí tu je velké množství příjemných dialogů a tak jsem si i já tuto navštívenku do světa dvou duší s radostí užíval. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

3. film v krátkém sledu od Jean Beckera .. Ve dvou z nich hraje stařenka Gisèle Casadesus .(Margueritte - dožila se 103 roků). Role Gérarda Depardieu (Germain). trochu připomíná podobnou z výtečného snímku Drž hubu. Jedná se o jednoduchý příběh jednoduchého člověka, který najde svého anděla na lavičce v parku při krmení holubů.... PODRUHÉ 29-4-23 : přidávám 1* na 5. Prostě proto, že to je super dílo a Depardieu, resp. Germain je jak vyšitý. A trochu jsem prolistoval filmografii Sophie Guillemin (Anette). A čeká mě "Má mě rád, nemá mě rád" z roku 2002. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou lidí, kteří se seznámí v parku při krmení holubů a i přes svoji absolutní odlišnost a značný věkový rozdíl se postupně velice sblíží a vznikne mezi nimi silné a upřímné přátelství. Velmi upřímně působí celý film s vhodně vybranými hlavními představiteli. Gérard Depardieu (ne poprvé) v roli prostého, nevzdělaného chasníka s dobrým srdcem, který neprožil zrovna radostné dětství a Gisele Casadesus jako velice inteligentní a sečtělá stará dáma. Docela "obyčejný" film, který ale pohladí duši diváka, jenž umí vnímat krásu života, přátelství a lásky. Film, který ponouká k přemýšlení a má co říct, film, který vám z hlavy nevypadne za pár hodin či dnů, jako mnoho dalších. 75%. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh o setkání dvou lidí diametrálně odlišných a také o tom jak se toto setkání "podepíše" na jejich životě. Jak Gerard Depardieu (i když čím dál tím víc objemnější, ale hrát nezapomněl), tak i Gisele Casadesus podávají hodně nadstandardní výkony a nenápadně plynoucí příběh dává divákovi mnoho podnětů k zamyšlení a možná i k "sebeobohacení", což u většiny jiných filmů nebývá až tak častým zvykem. Samozřejmě to není film pro milovníky "akčňáků", hororů či komedií bez humoru, kde divák (pokud vydrží do konce) už za chvíli neví o čem to bylo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Becker znova boduje dalsim jednoduchym citlivym filmom v ktorom sa väcsinu stopaze rozpravaju dve hlavne postavy o svojich pocitoch, trapeniach a zivotnych pravdach. Jednoduchy a nie prilis inteligentny Germain a vzdelana starsia Margueritte. On ma matku, ktora nikdy k nemu neprejavila ani stipku lasky a ona nikdy nemala ziadne deti. Je to vlastne pribeh o laske v ktorom si tieto dve postavy vyplnia dieru v ich zivote. Vedlajsie postavy su uz len do poctu, ale aj tak mi je trochu luto, ze niektore ich nakusnute pribehy neboli dostatocne vyriesene. Ale to drobnost, ktora vysledny velmi dobry dojem filmu nepokazi. Ma to pomale tempo a film neobsahuje ziadne dramaticke zvraty, takze to asi bude cast divakov neskutocne nudit. Mne to nastastie dokonale sadlo a ustrednu dvojicu som si hned oblubil. Gisèle Casadesus pôsobila roztomilo uz aj v predoslych Beckerovych filmoch a Depardieu je sice vyzraty jak svina, ale nastastie ma rovnako velky talent ako vahu a charizmu ma stale na rozdavanie. Dufam, ze sa Becker dozije aspon stovky, aby natocil este mnoho takychto peknych filmov. 8/10. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama