Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh neobyčejného setkání, které může změnit celý život - setkání téměř analfabetického padesátníka Germaina a tuze vzdělané starší dámy, Margueritte. Germain vede klidný život po boku přítelkyně Annette, svých přátel a v karavanu umístěného v zahradě jeho matky. Germain to již od dětství neměl lehké. Nikdy nepoznal svého otce, narodil se jako nechtěné díte. Na základní škole se stal terčem posměchu jednoho učitele, kamarádi jej měli rádi, ale všem byl spíše pro legraci. Tím bylo jeho další směřování na poli duchovna nalinkováno. Teprvé, až pozná Marguerite, která mu předčítá úryvky ze slavných románů, objevuje kouzlo knih a literatury... (claudel)

(více)

Recenze (21)

progression 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh o setkání dvou lidí diametrálně odlišných a také o tom jak se toto setkání "podepíše" na jejich životě. Jak Gerard Depardieu (i když čím dál tím víc objemnější, ale hrát nezapomněl), tak i Gisele Casadesus podávají hodně nadstandardní výkony a nenápadně plynoucí příběh dává divákovi mnoho podnětů k zamyšlení a možná i k "sebeobohacení", což u většiny jiných filmů nebývá až tak častým zvykem. Samozřejmě to není film pro milovníky "akčňáků", hororů či komedií bez humoru, kde divák (pokud vydrží do konce) už za chvíli neví o čem to bylo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezká a upřímná zpověď dvou lidí, kteří si během krmení holubů mají co říct a hezky upřímně se na ně dívá. Gérard Depardieu tu hraje svého klasického prosťáčka, který má srdce na správném místě a Giséle Casadesus tu tak na sklonku svého života zhodnocuje, co všechno si prožila a zažila. Na setkání dvou milých lidí tu je velké množství příjemných dialogů a tak jsem si i já tuto navštívenku do světa dvou duší s radostí užíval. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Od jistých ne-filmových událostí věru nemám pro Depardieu slabost, ale opět jsem musel respektovat, že je to pan herec. Milý, emocemi nabitý film o tom, že v životě není nejdůležitější ani inteligence ani síla, ale dobrota. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný a oddychový príbeh o tom, ako môže jedno náhodné stretnutie zmeniť jednému aj druhému život. Pre mňa aj príjemná téma, pretože knihy mám veľmi rád. Prvá polovica filmu síce trocha kolísala v pútavosti (hrozne pomalé tempo, akoby sa tam nič nedialo), ale v tej druhej došlo na pekné emócie. Nadpriemer. 75/100 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nežný príbeh o stretnutí dvoch ľudí má v sebe schopnosť prinútiť diváka k zamysleniu sa. Obaja hlavní predstavitelia sú typovo vhodne vybraní, zvolené filmárske tempo je príjemné a hoci príbeh používa zaužívané postupy, je príjemným mentálnym obohatením. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Becker znova boduje dalsim jednoduchym citlivym filmom v ktorom sa väcsinu stopaze rozpravaju dve hlavne postavy o svojich pocitoch, trapeniach a zivotnych pravdach. Jednoduchy a nie prilis inteligentny Germain a vzdelana starsia Margueritte. On ma matku, ktora nikdy k nemu neprejavila ani stipku lasky a ona nikdy nemala ziadne deti. Je to vlastne pribeh o laske v ktorom si tieto dve postavy vyplnia dieru v ich zivote. Vedlajsie postavy su uz len do poctu, ale aj tak mi je trochu luto, ze niektore ich nakusnute pribehy neboli dostatocne vyriesene. Ale to drobnost, ktora vysledny velmi dobry dojem filmu nepokazi. Ma to pomale tempo a film neobsahuje ziadne dramaticke zvraty, takze to asi bude cast divakov neskutocne nudit. Mne to nastastie dokonale sadlo a ustrednu dvojicu som si hned oblubil. Gisèle Casadesus pôsobila roztomilo uz aj v predoslych Beckerovych filmoch a Depardieu je sice vyzraty jak svina, ale nastastie ma rovnako velky talent ako vahu a charizmu ma stale na rozdavanie. Dufam, ze sa Becker dozije aspon stovky, aby natocil este mnoho takychto peknych filmov. 8/10. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Příběh to není špatný, snad trochu sentimentálně pojatý, ale to je v rámci žánru. Leč naprosto ho shazuje účast G. Depardieua. Prostě ten už je zde fyzicky taková přerostlá obluda, že se tomu nedá věřit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna este lepsi film ako Rozhovory s mym zakaznikem, kde hral Aniel Dauteuil. Ludske, pohodove - myslim ze i Gepard Zerardieu je milovnikom ludsych stretnuti a rozhovorov, toto mi kobom sedelo : 100 % ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzské drama s velmi příjemným příběhem, které nikterak netlačí na pilu a dokáže naplno využít svůj potenciál. Film pozvolna vypráví příběh o neobyčejném setkání, které změní život jednomu muži. Ano, takových snímků tu bylo nespočet, přesto je tento dosti originální a s klidným svědomím mohu říci, že mě v závěru velmi dojal. Svůj podíl na tom má skvěle napsaný scénář a do jisté míry i nepřepálená stopáž filmu, dokonce mi ani nevadili časové posuny do mládí hlavního hrdiny. Velký dík také patří režisérovi, že do hlavních rolí obsadil vynikajícího Gérarda Depardieu a skvělou Gisele Casadesus, která i přes vysoký věk zvládla svoji roli dokonale. Je obrovská škoda, že tohoto filmu se prozatím nechopila Česká televize, jelikož tento film by si větší pozornost rozhodně zasloužil. Závěrem musím konstatovat, že se jedná o jedno z nejlepších francouzských dramat, které jsem v poslední době viděl a mohu ho jednoznačně doporučit. Moje hodnocení 80% ()

loliti 

všechny recenze uživatele

I love to be inside you. That’s where I’m happiest. It’s soft and warm. Like being wrapped in silk. Počuli ste niekedy niečo romantickejšie? Nie? Tak k tomu ešte pridám, že tento muž pestuje zeleninu, zaujíma sa o knihy, rozpráva s mačkou a pomenováva holuby v parku. Plus, jeden z najkrajších fimových záverov, aký som kedy videla a priatelstvo, aké by som v starobe zažiť chcela. ()

kakadu 

všechny recenze uživatele

NEVHODNÝ snímek pro ty, kteří by zde hledali akci, či napětí. VHODNÝ naopak pro diváky , kteří umí vnímat lásku, jako takovou a krásu našeho života, složenou ze zdánlivě nedůležitých maličkostí. Ty nám však v dnešní době nějak unikají. A to je škoda. Gérard opět nezklamal. Jak jen to ten chlap dělá..? ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou lidí, kteří se seznámí v parku při krmení holubů a i přes svoji absolutní odlišnost a značný věkový rozdíl se postupně velice sblíží a vznikne mezi nimi silné a upřímné přátelství. Velmi upřímně působí celý film s vhodně vybranými hlavními představiteli. Gérard Depardieu (ne poprvé) v roli prostého, nevzdělaného chasníka s dobrým srdcem, který neprožil zrovna radostné dětství a Gisele Casadesus jako velice inteligentní a sečtělá stará dáma. Docela "obyčejný" film, který ale pohladí duši diváka, jenž umí vnímat krásu života, přátelství a lásky. Film, který ponouká k přemýšlení a má co říct, film, který vám z hlavy nevypadne za pár hodin či dnů, jako mnoho dalších. 75%. ()

sherpa 

všechny recenze uživatele

Gérárda mám rád, ať si na něj plivou jak chtějí.  Prostě je to pan herec a na rozdíl od Belmonda jsou filmy s ním oduševnělé. Poslední dobou jsem záměrně vyhledával francouzské filmy, asi mi budou mentalitou blíže než americké a poslední dobou i než drtivá většina naší kinematografie. V tomto případě to byla opět trefa těsně vedle "černé".  Lehčí sociální "drama" svou pohodou rozhodně neurazí a v některých momentech i rozesměje. ()

Reklama

Reklama