Reklama

Reklama

Recenze (4)

wodnar 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mladú generáciu dnes už neosloví a na mnohé dejové línie sa bude pozerať s absolútnym nepochopením. Staršia generácia si možno s nostalgiou zaspomína. Televízna oddychovka a sonda do života študujúcich vojačiek-vysokoškoláčiek. Vzhľadom na svoj obsah sa pravdepodobne tento TV film už na obrazovkách tak skoro alebo vôbec neobjaví. V podstate takmer celý film je natočený v bývalých priestoroch Vojenského učilišťa podjavorinských partizánov Novom Meste nad Váhom a iba zopár záberov pochádza z iného prostredia. ()

Narcis

všechny recenze uživatele

Vzpominam si na scenu, kde trenovali strelbu - zamirit, odvratil oblicej smerem od strelby a zmacknout spoust - byl tam pripad, kdy se jedna vojanda do terce netrefila ani jednou ... ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Podle mne to komedie vůbec není, je to příběh ze života vojand /s občasnými řertovnými scénami, to ano, ale zápletka je zcela vážná). Kdyby byl ten příběh o klucích, bude to taková skoro bakalářská story, nijak odlišná od stovek jiných, nováček se těžce sžívá s kolektivem, rodiče nechápu, proč jde na vojnu, partnerský vztah naráží taky na problém že s vojákem z povolání bechce každý být, předsudky atd . Nakonec ale síla kolektivu zvítězí. Zajímavé je jenom to překlopení genderu. ubylo scén ze sprch a střeleb 'ty mi nechybí). Uvěřitelsnot Mahuleny Bočanové, Pavlíny Mourkové, Petry Vančíkové a dalších v uniformě se mi nezdá velká, ale kouká se na ně zase dobře. Takže je to takový naprosto rutinní vojenský příběh z té doby, jen s genderovou záměnou. Nadřízení jsou rutinně tolerantní a moudří, chybí stranická organizace, a někdo chápavý v rodině. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ženská varianta Chlapci a chlapi o studentkách vysoké vojenské školy? Oproti prvně jmenovanému tohle působilo kapku inteligentněji ( ale zase to pak není taková rudá zelená hlína ) , ale je znát, že to je pravěk tv tvorby. Dvě hvězdy za zajímavý námět, který by se dal klidně přenést do dneška - něco jako české G.I.Jane, ale to už moc fantazíruju. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v areáli kasárni a Vojenského učilišťa Podjavorinských partizánov v Novom Meste nad Váhom. Pred kameru sa postavili aj niekoľkí zamestnanci tohto učilišťa (dvaja vojenskí lekári, zdravotná sestra i niektoré osoby z dôstojníckeho zboru) a v roli komparzistov sa objavili obyvatelia Nového Mesta nad Váhom. (wodnar)

Reklama

Reklama