Reklama

Reklama

Shake The World

Obsahy(1)

13. července 2006 promítala společnost Zhen Shou Film Studio ve Wahingtobu DC v USA svůj první film nazvaný „Shake The World“, což v českém překladu znamená Otřásání světem. Film popisuje skutečné události, které se odehrály v Číně po 20. červenci 1999, kde tamní vláda na nátlak předsedy komunistické strany postavila duchovní praxi Falun Gong mimo zákon. Filmová stopáž sleduje osudy lidí zasažených celostátním pronásledováním.

Ještě před rokem 1999 se po celé Číně veřejně cvičí Falun Gong jako pokojná meditační praxe. Ráno jsou parky plné lidí, kteří cvičí Falun Gong a mezi nimi je také paní Ding Yan. Život se odvíjí skvěle dokud pokojnou atmosféru nenaruší Rudý drak, zlá bytost, která se snesla z Nebe na Zemi a začala kolem sebe rozsévat utrpení. Tehdy také začínají neblahé události při kterých se Čínou převalí vlna zatýkání, bití a uvězňování. Tehdejší předseda komunistické strany Tang Ce-min tlačí na ústřední výbor, aby postavil Falun Gong a všechny, kdo se mu věnují mimo zákon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Moco 

všechny recenze uživatele

Zhen Shou Film Studio jednoznačně získává body za schopnost vyprodukovat snímek, který reflektuje politické pronásledování v největším totalitním státě současné doby. A to ve chvíli, kdy se všichni chtějí velmoci zalíbit a čile s ní obchodovat. Takových nezávislých hlasů ve filmovém průmysl není nikdy dosti. ()

Reklama

Reklama