Reklama

Reklama

Dva roky po překvapivém triumfu na mistrovství světa se sportovní kariéra Alex Delgadové zastavila, když se její partner zranil a musel zanechat krasobruslení. Jejich vztah postupně vychladl a oni se rozešli. Alex přestala závodit a začala vést krasobruslařské kurzy pro děti. Ve stejnou dobu slaví na rychlobruslařské dráze jedno vítězství za druhým mladý, leč poněkud prchlivý bouřlivák James McKinsey. Řadou skandálů a fyzických napadení si vyslouží zákaz startu na blížícím se šampionátu v kanadském Montrealu. Při jednom z rozhovorů pro televizi ho napadne, jak se na šampionát přece jen dostat. Na Alex se obrátí zástupce čínského trenéra Wana s neobvyklou nabídkou. Když však dívka zjistí, že jejím novým partnerem by měl být právě James, odmítne. A protože je zřejmě první dívka, která ho kdy odmítla, nedá jí pokoj, dokud z ní nevymámí slib, že to alespoň zkusí. James se sice učí rychle a oba se ukáží jako vynikající bruslaři, jejich neustálé spory a výbušné povahy jim však nedávají příliš nadějí na úspěch. Brzy poté dojde k dalším konfliktům, zejména když se začnou nečekaně sbližovat i mimo led. James dostane možnost vrátit se na šampionát v kanadském Montrealu k rychlobruslení a Alex se tak ocitá bez partnera... (TV Nova)

(více)

Recenze (50)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď byli nejlepší. Možná by se měli víc prát v barech." S holkou, která by mě komandovala, navlékala do růžové košile a strašila svým levým hákem, bych nikdy nekrasobruslil, nikdy bych jí nezničil banán a souložil bych s ní jenom ve čtvrtek v lednici. Já se tedy musím přiznat, že jsem viděl čtvrtou variaci na ten stejný příběh a kupodivu mě to pořád celkem bavilo. Jen to bylo celé tak nějak zbytečné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mám rád krasobruslení a Ledové ostří toho času znamenalo sympatickou sportovní romanci. Uběhla řada let a historie se opakuje už počtvrté. Další typický americký nevýrazný polotovar zneužívá „osvědčené“ schéma, na režisérské křeslo tentokrát usedl tvůrce kultovní hororové komedie Critters nebo kasovně úspěšných Tří mušketýrů Stephen Herek a zřejmě tam jenom pohodlně seděl a vyčkával na honorář, protože stejně jako jeho předchůdce nepřinesl žádnou invenci, být ještě blíž cílové skupině až tolik práce a úsilí (přiznejme si) nedá!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// +opět Francia Raisa, na oddech je to celkem v pohodě -přesto dějově celkem nevýrazné, neoriginální a nepřináší nic moc nového/// Spíš velký pokles. ON rozhodně není žádný sympaťák, alespoň ne svojí povahou. ONA tu je taky, ale tentokrát romantická linka moc nefunguje. A když už by se divák alespoň těšil na krasobruslení, tak toho si taky moc neužije. Špatné to není. Jen velice průměrné a už to tu třikrát bylo./// Celkem 46%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zobudím sa po opici na nejakom byte, tam ráno pustíme telku a na našej komerčnej stanici ide niečo ako Oheň a ľad. No nepozrite si to a nekomentujte všetky tie neuveriteľné klišé. U mňa vedie záverečná sekvencia majstrovstiev sveta v obrovskej montrealskej hale, ktorá však vnútri je bez hľadiska a súťaží sa za tmy. Pokiaľ ste čo len raz v živote videli v športových správach ukážku z krasokorčuliarskej súťaže, musíte sa pri tomto filme nesmierne baviť. Áno, kolektívne pozeranie shitov je zábavnejšie, ako kolektívne pozeranie artových filmov a spoločné snobské hľadanie skrytých metafor. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Občas prekvapivo vtipné. Ale už by to fakt chcelo nejakú scenáristickú inováciu. Brendan Fehr to zvláda slušne, pár useknutí klišé scén bolo tiež fajn, ale stále je to o tom istom. Napriek tomu príjemna odychovka. Pačilo sa mi to viac ako ĽADOVÉ OSTRIE 2... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ty poslední tři díly jsou tak vyrovnané, že kdybych si měl mezi nimi vybrat, který že je z nich největší sračka – byl by to vážně vyrovnaný souboj. Ježíš Mária vždyť je to furt to samé dokola. Francia Raisa je furt šmrncovní ženská, nicméně zabruslit bych si s ní určitě nešel. Maximálně bych jí ojel někde ve sprchách, páč jinak by dostala tak leda jednu do držky za to její buzerování. Nečekal jsem zázraky, takže jsem vlastně ani nebyl zklamaný. Spíš jsem potěšen, že už není další díl a já mám zas na chvíli doma klid… ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Čtvrté pokračování dvacet let staré série, stále stejné schéma. Dva sportovci se stagnující kariérou, nemají se rádi, bruslí, mají se rádi, bruslí, pokazí kvalifikaci, rozejdou se, zázračně se dostanou na soupisku mistrovství, dají se zase dokupy. A zda zvítězí se nedozvíme. Mám velkou slabost pro Brendana Fehra, což mě nutí nadnést hodnocení. A to dost výrazně. Další adept na guilty-pleasure. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem z tohodle filmu měla obavy. Přeci jen je to už čvrtý pokračování a ty nebejvaj zrovna nejlepší. Ze začátku mě to docela bavilo, ale postupem času to nějak víc a víc opadávalo až mě to začalo nudit. Hodně jsem v tom postrádala tu pravou romantiku. Bylo až moc průhledný, jak to vlastně celý skončí, ale vydržet se to dalo. Asi jediný pozitivum na filmu bylo, že mi byl sympatický hlavní hrdina. Ale ona měla až moc velkej zadek na to, že to byla krasobrulařka. Takže dávám jen 40%, na víc to opravdu nebylo ani trochu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

No, vzhladom na to, ze ide o pokracovanie pokracovania pokracovania, to dopadlo dobre. :) Napriek vsetkym nedostatkom to nie je neprijemne na sledovanie, pohodicka. K nedostatkom... Cele je to tentokrat akosi skratkovite, nebol cas dokonca ani na neprajnych superov. Chlapec je mediami potahany namachrovany rychlokorculiar, ktory sa zrazu dostane na technicku uroven zlatej krasokorculiarskej medailistky z minuleho dielu behom jedineho treningu. "Svetovo najlepsi" trener je tam len pre myslienku "nech je to zaujimavejsie, ich trener nebude hovorit anglicky" a pretoze kazdy krasokorculiar predsa ma trenera (srandu z toho neocakavajte, ma tlmocnika). Klasicka hra nenavist-laska-nenavist-laska nikoho neprekvapi. Umocnene spratkovitostou postav a umenim hercov... no nic. Najvacsie minus asi za samotne korculovanie, na treningoch absolutne nic zaujimave, finalny program len "hmm, ok", to iste aj uzasna nova figura. Navyse si tvorcovia tentokrat so zakrytim toho, ze celu zostavu odkorculovavaju neherci, nedali vela prace, tretina zaberov je len na hlavy a ruky, tretina len od pasa dole a tretina z dalekej vysky, kde je bijuca do oci hlavne uplne ina stavba tela partnera. Kazdopadne, ak ste videli aj medzidiely tejto filmovej serie a netrhali si vlasy, nemusite si prilis ani tu. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

A opět jsem kupodivu zaslechla i jednu dobrou písničku a fandila ústřední dvojici, aby se našla. Tyhle filmy na mě prostě vždycky budou fungovat. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Filmy sekané podle stejného mustru jako potrubí. Kdybych nemilovala tanec, se kterým samozřejmě souvisí ladnost pohybu, tím pádem i krasobruslení, musela bych všechny tyhle nenabroušené tuposti zahodit do koše. Ale zkrátka v těchto případech tu klišovitou romantiku a naprosto předvídatelný děj promíjím a hodnotím průměrem. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Tento film má od profesionálneho krasokorčuľovanie asi tak ako inuit k ľadovému tučniakovi. Ani jeho romantická časť mi nechytila moc za srdce. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Pořád je to o tom samém. Soulad mezi hlavními představiteli byl asi na (hranici 1 - 10) 4 a nápad - 8. Na jedno zhlédnutí akorát - a to asi díky Fehrovi. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemný televizní zážitek. Se skutečným krasobruslením to sice nemá moc společného, zcela předvídatelný příběh se ubírá ve vyjetých kolejích původních dílů (ne, skutečně nečekejte vůbec nic originálního), ale chemie mezi hlavními představiteli funguje na jedničku a čínský trenér je takový vtipný bonus. Plus na Brendana se opravdu velmi, velmi dobře kouká. Takže pokud nemáte přehnaná očekávání, tenhle film vám zaručí pohodových 90 minut romantiky a zvuků bruslí škrábajících o led. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Téměř skoro stejně milé jako trojka. Scénář úplně stejný jako ve trojce, akorát že tady je na místě toho, kdo ztratil partnerku, slečna hokejistka Alex, která byla novou partnerkou Kena ze trojky, který tehdy ztratil svou Barbie. Mohu říci, že skutečně dvojka se mi líbila nejméně. A vysvětlete jim někdo už, že jako na tý soutěži to chodí trochu jinak, než že si na poslední chvíli rozmyslim jestli jako pojedu nebo nepojedu a že si tam jako budu dělat co chci. Hele a mužu natočit pětku? myslim, že schéma jsem pochopila už po dvojce.. no fákt! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá variace na stejné téma. Tentokrát je inovací partner rychlobruslař, jinak příběh kopíruje původní scénář. Děj je téměř identický, jenom stejně jako předchozí filmy této série postrádá jiskru a vtip prvního dílu. Mám krasobruslařský sport moc ráda. Jestli natočí ještě jeden díl, mohla bych jít z fleku za trenérku, už to mám v oku. Jenom mě mrzí, že neumím bruslit. Ale co, do příštího mistrovství světa je ještě rok času a moji vnuci bruslí obstojně. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

No a co, že každý díl má podobný scénář a vše je předvídatelné. Romantika na ledě, jiskření, napětí, to se mi moc líbí. ()

Reklama

Reklama