Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Drama? To jako vážně? Spíš chyba zde na čsfd tipuju. Sorry jako, ale takhle spoustě lovcům komedií tahle skvělá komediální road movie uteče. Jsem rád, že se to ke mně nějakou cestou přes film Horizont lásky dostalo. Bavil jsem se skvěle. Němci, zdá se, asi občas dokážou natočit dobrý film. Dokonce i komedii. Uvěřitelně vtipných scén je zde opravdu dost. Hlavně díky skvělým a sympatickým hercům. Dabingu se také bát nemusíte, němčinu opravdu nemusím, takže jsem to risknul rovnou s dabingem a je bezva. Rozhodně to někdy zkusím i v originálu, protože ten příběh si mě prostě získal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Občas je to tak, že objevíte nějaký film jenom proto, že nedávno vyšel jeho nový a lepší remake a to je přesně případ Vincent will Meer, respektive The Road Within.Americká verze je v mnoha ohledech lepší, jak rozpočtem, tak výpravou, hereckými výkony a upraveným scénářem.Když prostě vezmete docela dobrý film, mužete si ho v klidu předělat a opravit jeho hluchá místa a danné scény vylepšit, což se většině remaků nepovede, ale tady je ten rozdíl dost markantní.Německá verze je víc televizní, odtažitá a Florian David Fitz prostě není Robert Sheehan, který povýšil Touretteův syndrom totálně na jinej level.Vincent má sice něco málo scén lepších (napadení puberťáka hozením vo auto mě rozbilo), má hezčí herečku s anorexií (ano mám raději pihovaté, roztomilé němky, než Treblinkové černošky) ale Road Within je skvěle režijně zmáknutý, má víc kulervoucích scén a je dojemný, originál je prostě jen ''fajn''.60%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje svéráznou vzpouru tří pacientů psychiatrické kliniky proti stereotypu, necitlivému okolí a především vlastnímu osudu. Jednoho krásného dne se kluk s Tourettovým syndromem, vychrtlá anorektička a čistotou posedlý neurotik rozhodnou "vypůjčit" auto své ošetřující lékařky a udělat si malou dovolenou v Itálii na mořském pobřeží. V patách za sebou mají majitelku vozu, která má jisté problémy, jak vysvětlit svým nadřízeným úbytek počtu strávníků, a otce hlavního hrdiny, který už dávno vyřešil dilema, zda má přednost kariéra, nebo rodina, a je zcela pohlcený politickou funkcí a vlastní důležitostí. Německá varianta Bezstarostné jízdy představuje zdařilou tragikomedii o přátelství a vyrovnávání se se svým handicapem. Není to výjimečný snímek, ale sedí na něj přívlastek sympatický. Tahle road movie pod alpskými štíty sedne nejspíš divákům ve věku filmových hrdinů, tedy těm mladým, které ještě netrápí břímě přílišné odpovědnosti. Celkový dojem: 75 %. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že cítím přímo euforii - přesto ... jako bych najednou mohla volně dýchat. Možná zažijete něco podobného - pokud se necháte zlákat a absolvujete spolu s Vincentem cestu k moři. Možná se alespoň na chvíli zbavíte přebytečné zátěže - a třeba vás napadne taková ... skoro až hříšná myšlenka, že život se všemi svými křižovatkami, nadjezdy, podjezdy, tunely a serpentinami nemusí být nutně nepřiměřeně složitý. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Člověk by při projíždění televizních kanálů tohoto plachého Vincenta (kterého byste si ze začátku snadno spletli s Ondřejem Sokolem) lehce přehlédl, ale hned od začátku dokáže dost pobavit (i když by Tourettův syndrom neměl být k smíchu) a pevně přikovat k obrazovce a i když je to nakonec spíše drama, dokoukáte ho do konce. Velké překvapení z Německa. Ááááá, pochcaný rucééé! :D ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama