Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sae pilně studuje, aby se dostala na vysokou školu. Otec jí zemřel, když byla velmi malá, a tak žije jenom s matkou Ryoko na ostrově Hokkaido. Jednoho dne potká Kouheiho, který chodí na speciální střední školu, aby se mohl stát rybářem. Tito dva mladí lidé se do sebe zamilují. Sae je přijata na univerzitu v Tokiu, ale i přesto se rozhodnou ve svém vztahu pokračovat. Postupně se od sebe začnou oddalovat. Vážně jejich láska přetrvá? (Galeana)

(více)

Recenze (16)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jejda, to bylo dlouhý. A přitom se tam za ty dvě hodiny skoro nic nestalo. Podobný příběh jsem viděla nejméně stokrát. Proto je potřeba do toho dát něco víc, aby se film odlišil od ostatních. A to se tady nestalo. Navíc mi ten jejich vztah přišel hrozně chladný. Herci průměrní. Hudba pěkná, ale to je asi tak všechno. Pro mě to byla rozhodně špatná volba... 2* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na to, jak mě ten začátek uchvátil a přišel mi krásně přirozený a příjemný (při interakci těch dvou jsem se culila), konec byl falešný, natahovaný a vesměs mě zklamal. Upřímně postavy, které hráli Mukai Osamu a Renbucu Misako, mi přišly jen do počtu, aby se to natáhlo a mohlo se dramatizovat. Krásný start, kdy jsem nepochybovala o 4*, nakonec pokazil slaboučký konec. (Ovšem ta scéna, kdy se ti dva vidí po svatbě a začnou padat okvětní lístky dřínu květnatého… to bylo z uměleckého hlediska a i emočního skvělé.) Je to pomalé, pěkné, jako celek průměrné. Podívat se neuškodí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o múdrej študentke s veľkými ambíciami a priemernom mladíkovi túžiacom po práci rybára, ktorí sa po spoločných strávených chvíľach do seba zamilujú a aj keď im život prinesie mnoho prekážok a dlhodobé odlúčenie, ich city to moc nezmení. Spracovanie je celkom dobré, ale ničím výnimočné. A to je aj hlavným problémom tohto filmu, celý čas sa na to dobre pozerá, táto nadpriemerná dĺžka nie je vôbec žiadnym problémom, nenudil som sa ani na chvíľu, ale nie je tu nič navyše. Sklamal ma už rýchly začiatok vzťahu, miesto toho, aby si k sebe postavy postupne nachádzali cestu sa do seba zamilujú už po pár minútach a potom sa celý film stále drží na tej istej línii. Síce sa občas nájde nejaká menšia alebo aj veľká prekážka a to pri oboch hlavných postavách, ktoré ich život výrazne oplyvnia, ale filmu sa to nijak moc nedotkne, stále to ide v tej istej rovine, chcelo by to nejakú skutočnú gradáciu. Takto je to zase jeden z tých filmov, ktoré si na začiatku nastavia svoju úroveň, v tomto prípade mierne nadpriemernú a tej sa drží celý čas. Jedine až záverečná dvadsaťminútovka je už na tom lepšie, síce dejovo je to stále tá istá úroveň, ale získalo to ten správny náboj. A nanešťastie to až tak moc nefunguje ani po romantickej stránke, na ich vzťah sa síce pozerá dobre, ale nedokázal som im skutočne fandiť, či už kvôli rýchlemu úvodu, no hlavne postave mužského predstaviteľa, ktorá nie je práve najideálnejšia. Herecké obsadenie nie je zlé, najlepšia je s prehľadom hlavná hrdinka Yui Aragaki, ktorá si ma získala hneď, horšie je už na tom jej životná láska, Toma Ikuta to síce zahral dobre, ale jeho postava ma až tak moc neoslovila a na týchto dvoch postavách to celé stojí, síce tu je ešte pár výraznejších postáv, ale možno až na fotografa tu už žiadna nie je dostatočne vykreslená na to, aby som si k nej dokázal vytvoriť nejaký vzťah. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak Nobuhiro Doi už má za sebou aj lepšiu prácu, na úroveň Be with you to nemá, ale inak sa mi to celkom páčilo, len škoda, že celý film nepôsobí hlavne po vizuálnej stránke tak dobre, ako záverečná časť. A podobne je na tom aj hudba, občas sa objaví nejaká skutočne príjemná kratšia časť, ale je toho príliš málo. Určite nie som sklamaný, bavilo ma to, ale nemám žiadny dôvod dávať lepšie hodnotenie a v ázijskej tvorbe už vzniklo množstvo omnoho hodnotnejších predstaviteľov žánru. 68% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Další z pomaleji plynoucích japonských filmů. Způsob, jakým Japonci podávají romantiku, by asi neseděl každému, ale mně se právě tohle líbí. Japonským romantickým filmům by se sice dalo vytknout, že polibky herců jsou příliš "statické", ale je zvláštní, že i když Japonci z romantického vztahu nezobrazují příliš, přesto cítíme tu sílu lásky mezi postavami mnohem víc než u některých filmů, kde je naopak zobrazeno všechno. A to je na tom to krásné. Tōma Ikuta a Aragaki Yui tvořili hezký pár. Navíc se zde ve vedlejší roli objevuje i jedna z mých oblíbenkyň, Renbutsu Misako, i když tady je v roli takové mírně prostořeké holky, takže to není vysloveně líbivá role. ~(3,8)~ ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak tohle JE ryzí červená knihovna! Žádný sex (nic proti, ale méně je někdy více), jenom příběh a čistá láska, která přetrvá roky. I když hrdinové ze sebe nesypou vyznání a neslibují si hory doly, tak lásku mezi nimi prostě cítíte. Mnohem důležitější než slova jsou jejich skutky, výrazy tváře… Mám pro romantické filmy slabost a Japonci je umí výborně. Na rozdíl od amerických filmů si u nich ale nebývám jistá koncem. Oni ho tak rádi nechávají otevřený. Naštěstí pro mě tady tomu tak nebylo a z poslední scény mám zimomriavky ještě teď. Jasně že nejde o žádné veledílo, ale to u filmu, který má pohladit na duši snad ani není potřeba. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli by takovýto vztah v reálu začal. Asi ano. Jestli by pokračoval, jak je uvedeno. Asi také ano. Kouhei byl zajímavý typ. Vlastně se mi ani nelíbil. Na takové hranici, kdy ještě člověk dokáže pochopit, že se do něj dá zamilovat. Kdyby byl větší hezoun (inteligent, sympaťák), už by to (u rybáře) mohlo působit nepřirozeně. Takto byl typově přesný. A Hokkaidó (Tokyo, New York, Kanada) je zajímavá destinace. Negativa vidím v tom, že jsem si v jednu chvíli při sledování filmu řekl: "stane se tohle a tohle" a ono se to stalo (u asijské kinematografie překvapivé). Stručně. Dobře se na to dívalo. Příjemné. Ale nějaký extra silný pocit jsem neměl (a maličko mi vadila angličtina hlavní hrdinky - ne, že bych mluvil lépe - jen jsem z ní neměl pocit, že v USA už pár let žije). Proto jsem hodně váhal nad 3*. Pak jsem si poixté pustil irsky znějící soundtrack a řekl: "ok" :). Viz. http://www.youtube.com/watch?v=eUOVI-Fvde4 ■ V jednu chvíli se ve filmu na nástěnce objeví slovenská vlajka. ■ Maják ve filmu se jmenuje Peggys Point Lighthouse a nachází se v nejvýchodnější pobřežní kanadské provincii Nové Skotsko. ■ Dřín květnatý (Cornus florida), podle kterého je film pojmenován, pochází ze Severní Ameriky a roste také v části Kanady, ve které se narodila Sae. Ve filmu vidíme okamžik, kdy otec Sae zahrne plody stromu do země. Doopravdy se jedná o způsob, jak tuto rostlinu rozmnožovat. ■ P.S. Vysvětlivka pro některé lidi komentující film: "Když se v japonském filmu po záběru na objímající se dvojici objeví nebe, tak to BYL sex!" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zápletka o zamilovanom páre, ktorých cesty sa čím ďalej tým viac vzďaľujú jak vďaka odlúčeniu, tak vďaka rozdielnym cieľom v živote, sa mi strašne páčila. Sadlo mi aj civilné spracovanie, ktoré sa na rozdiel od Kórejských romantík vyvaruje bláznivému humoru. A ani sa film nesnaží diváka citovo vydierať, takže keď jednej z hlavných postáv zomrie blízky človek, tak je to podané normálne ako prirodzený vývoj života. Aj ústredné herecké duo musím pochváliť. Obidvaja mi boli sympatickí. Tak prečo dávam len 3*? Kvôli spracovaniu. Na jednej strane sa nesnaží citovo vydierať, ale na druhej strane je to tak civilné až to miestami nudí. Ani fakt prehnaná stopáž filmu nepomáha a kľudne by sa film mohol skrátiť aj o pol hodinu a dejovej stránke by to neublížilo. Skôr naopak. Aspoň by sa zrýchlilo až príliš pomalé tempo. A posledná vec, ktorá mi nesedí, je koncept v ktorom sledujeme vývoj vzťahu v určitých časových intervaloch. Mám radšej, keď sa film odohráva v jednom časovom úseku ako epizódny vývoj vo viacerých úsekoch. Záver pôsobil už trochu vykonštruovane, ale happyend ma tentokrát potešil, takže neľutujem, že som film videl a po čase by som si ho kľudne pustil aj druhýkrát. 7/10. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Síce musím napísať jednu vec na začiatok, toto bola utópia ako sviňa ! ale keď ja mám tak rád rozprávky a keď sú zabalené do melodrámy tak ich mám ešte radšej, krásna hudba, pekný príbeh a nádherná príroda ... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh dvou zamilovaných srdcí, kterým osud nepřál být spolu, i když... Mimochodem moc krásná skladba u majáku. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Družbu se Sovětským svazem jsme měli na věčné časy a láska taky musí být. A čím méně je pravděpodobné, že ty věčné časy budou opravdu věčné, tím hlasitěji to musíme křičet. Ale jinak vlastně docela milý film. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

V mnohém podobné Heavenly Forest, jako zápor to ale nevnímám. Vyznění možná vychází nastejno, byť má vedlejší rys a slouží jen ke směřování ústředních postav. Viděno už před lety, to mi ještě oba herci nebyli příliš známí. Nyní mě výslovně zajímala Jui Aragaki, zde ještě mladá a s delšími vlasy. Každé její gesto, mimika, úsměv, přikývnutí a tak. Radost pohledět. Než mi došlo o koho jde, jistý jsem si byl pouze tím, že ji z čehosi už znám. Ten kultovní seriál z roku 2016, co jí hodně změnil život. Na filmu oceňuji opravdu krásné záběry, ty skvěle ladí k tomuto romantickému ději. Je udělán přehledně, nijak se netlačí na pilu. Začalo to jízdou ve vlaku, kde se potkali, ale každého život zavál jinam. Občas spolu být mohli, pak zase ne. Jinde se seznámili s někým jiným. Štěstí střídalo neštěstí. Tvůrci se ale nespokojili pouze s hlavním párem a smysluplně si posvítili i na ostatní aktéry, co sloužili k vedlejším úlohám. Jejich kamarádi či rodiče. Divák může vidět vývoj u otce jejího přítele, který na něm v jeho školském věku nenechal niť suchou. Atmosféru podtrhává ladění do vícero osudově zbarvených okamžiků, kdy se vidí na dálku, těsně se minou, zrovna se jakoby náhodně potkají. Roli hraje i fakt, jak moc ostatním oplácí laskavosti. Ostatně, ten majestátní strom s růžovými květy, dokáže, že nic není nemožné. Chce to jen se zasnít, obdivně pozorovat krajinu a užívat kouzlo okamžiku. A nikde jinde dosud neviděny tak uhrančivě zpracované závěrečné titulky, u nichž platí jediné, že jak to celé začalo, tak to tak i skončilo. Totiž pokračování úplně první ikonické scény. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Klišovité a kýčovité jak Brno, ale zároveň je to krásně natočené a má to pěknou poetickou atmosféru. Kdyby dokázali šetřit v některých pasážích zbytečnými přehrávanými emocemi, mohl ten film vyznívat ještě daleko lépe. ()

Aitala 

všechny recenze uživatele

Typický průměrný japonský romantický film. Jestli jste viděli více jak dva , víte od začátku, jak to bude probíhat a jak to skončí. ()

Galeana 

všechny recenze uživatele

Prostě romantika. Nic nečekejte a možná vás tento snímek i překvapí. Příběh byl takový nenucený a civilní a právě proto se mi líbil. ()

Reklama

Reklama