Reklama

Reklama

Nicolas Le Floch

(seriál)
  • Francie Nicolas Le Floch
TV spot 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, (2008–2015), 18 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Jérôme Robart, Mathias Mlekuz, Jean-Marie Winling, Michaël Abiteboul, Claire Nebout, Alexis Michalik, Aurore Auteuil, Gérard Chaillou, Julia Thurnau (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Francouzská televizní tvorba se konečně může pochlubit sérií vynikajících historických detektivek, které vznikly podle literární předlohy Jean-Francoise Parota. Příběhy plné intrik, napětí, podlostí a vášně nás zavedou do Francie osmnáctého století, do období vlády Ludvíka XV. a jeho milenky Madame de Pompadour a do začátku vlády Ludvíka XVI.
Hrdinou desetidílné série je markýz de Ranreuil alias Nicolas Le Floch, vysoký policejní důstojník, který řeší ty nejdelikátnější případy ohrožující bezpečnost Francie, ale často i čest samotného panovníka či jeho nejbližších.
Kvalitní scénář a producentský rozmach, co se týče hereckého obsazení, kostýmů, dekorací a působivých exteriérů (natáčelo se v Mans, Senlis a na zámku ve Versailles), přinesl tvůrcům zasloužený úspěch nejen ve Francii a v evropských televizích, ale např. i v Japonsku a Rusku.
Hlavní roli Nicolase Le Flocha hraje charizmatický Jérome Robart, kterého diváci České televize znají např. ze seriálu Reportéři. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama