Reklama

Reklama

Nicolas Le Floch

(seriál)
  • Francie Nicolas Le Floch
TV spot 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, (2008–2015), 18 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Jérôme Robart, Mathias Mlekuz, Jean-Marie Winling, Michaël Abiteboul, Claire Nebout, Alexis Michalik, Aurore Auteuil, Gérard Chaillou, Julia Thurnau (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Francouzská televizní tvorba se konečně může pochlubit sérií vynikajících historických detektivek, které vznikly podle literární předlohy Jean-Francoise Parota. Příběhy plné intrik, napětí, podlostí a vášně nás zavedou do Francie osmnáctého století, do období vlády Ludvíka XV. a jeho milenky Madame de Pompadour a do začátku vlády Ludvíka XVI.
Hrdinou desetidílné série je markýz de Ranreuil alias Nicolas Le Floch, vysoký policejní důstojník, který řeší ty nejdelikátnější případy ohrožující bezpečnost Francie, ale často i čest samotného panovníka či jeho nejbližších.
Kvalitní scénář a producentský rozmach, co se týče hereckého obsazení, kostýmů, dekorací a působivých exteriérů (natáčelo se v Mans, Senlis a na zámku ve Versailles), přinesl tvůrcům zasloužený úspěch nejen ve Francii a v evropských televizích, ale např. i v Japonsku a Rusku.
Hlavní roli Nicolase Le Flocha hraje charizmatický Jérome Robart, kterého diváci České televize znají např. ze seriálu Reportéři. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele FireTight k tomuto seriálu (1)

Nicolas Le Floch (2008) 

1. díl: Zatím jsem vcelku na vážkách. Na jednu stranu opravdu nádherné interiéry a exteriéry, super kostýmy, vcelku sympatický hlavní hrdina a zajímavý zločin, na tu druhou však záplava nejrůznějších složitých jmen (každý je markýz, hrabě) a složité vztahy mezi nimi (ten ví něco na tohohle, postavení, nedotknutelnost, "frakce",...). Pevně doufám, že se s tím nějak poperu, neboť kriminálku z osmnáctého století jsem ještě neviděl a rozhodně mě zaujala. O tom žádná. *** a 1/2 2. díl: Motanice s dopisy, útrpným právem a komisařem byla podle mého názoru o něco slabší než předchozí díl. *** 3. díl: Popravdě to nebylo tak zamotané jako v předchozích dvou dílech, na druhou stranu ty snové sekvence... Huh. *** 4. díl: KONEČNĚ! Konečně to mělo tu pravou šťávu a nenašel jsem během těch devadesáti minut slepé místečko. **** 5. díl: Zdá se, že s druhou polovinou seriálu přijdou i lepší díly. Tenhle byl opět super, zvlášť ta "baronová" dvojka, to byl hódně... řekněme zvláštní páreček. Jen ta část s tím podříznutím mohla být lépe rozvedena. Přeci jenom mi to přišlo hrozně rychle utnuté. **** 6. díl: Myslel jsem si, že výlet mimo Paříž nebude nic moc. A k mému překvapení tomu bylo naopak, určitě další velice povedený díl! :) **** 7. díl: Neviděl jsem. 8. díl: Teda těch mrtvol bylo... skoro jako v Midsomeru! *** a 1/2 9. díl: Spousta změn, totálně divný vrah (ten borec... zkrátka... mimo), ale celkově dobrý díl. *** a 1/2 10. díl: (Zatím) poslední díl mne překvapil svojí akčností: na začátku boj, únos, had, další souboj... Zajímavé, byť motanice kolem "hladové smlouvy" mi přišla trochu slabší. *** ()

Reklama

Reklama