Reklama

Reklama

Nicolas Le Floch

(seriál)
  • Francie Nicolas Le Floch
TV spot 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, (2008–2015), 18 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Jérôme Robart, Mathias Mlekuz, Jean-Marie Winling, Michaël Abiteboul, Claire Nebout, Alexis Michalik, Aurore Auteuil, Gérard Chaillou, Julia Thurnau (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Francouzská televizní tvorba se konečně může pochlubit sérií vynikajících historických detektivek, které vznikly podle literární předlohy Jean-Francoise Parota. Příběhy plné intrik, napětí, podlostí a vášně nás zavedou do Francie osmnáctého století, do období vlády Ludvíka XV. a jeho milenky Madame de Pompadour a do začátku vlády Ludvíka XVI.
Hrdinou desetidílné série je markýz de Ranreuil alias Nicolas Le Floch, vysoký policejní důstojník, který řeší ty nejdelikátnější případy ohrožující bezpečnost Francie, ale často i čest samotného panovníka či jeho nejbližších.
Kvalitní scénář a producentský rozmach, co se týče hereckého obsazení, kostýmů, dekorací a působivých exteriérů (natáčelo se v Mans, Senlis a na zámku ve Versailles), přinesl tvůrcům zasloužený úspěch nejen ve Francii a v evropských televizích, ale např. i v Japonsku a Rusku.
Hlavní roli Nicolase Le Flocha hraje charizmatický Jérome Robart, kterého diváci České televize znají např. ze seriálu Reportéři. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele elizabeth_ba k tomuto seriálu (1)

Nicolas Le Floch (2008) 

Hodnocení po prvním dílu seriálu: Jako detektivka to stojí sice za ..., no prostě nestojí to za nic, ale jako příběh to docela šlo. Následky otravy olovem mě celkem šokovaly, závěr trochu připomněl Foylovu válku (teda tím, že pro hlavního hrdinu je důležitější, aby bylo dosaženo spravedlnosti, než aby byl potrestán viník, zvláště, když oběť, nebo spíše jeho rodina, příliš sympatií nevzbuzují). Nádherné prostředí dvora Ludvíka XV. (čili toho, jehož dlouhá vláda, téměř 60 let, v podstatě přivedla Francii až k její Velké revoluci), kostýmy, myslím, že spíše rokokové než barokní, jak zde píšou jiní (protože ve Francii právě ono do doby vlády Ludvíka XV. spadá) a krásná hudba (o té už tady taky všichni psali), tak uvidím, jak se mi budou líbit další díly. Po zhlédnutí druhého dílu dochází k menší korekci předchozího, tak tou pohnutkou hlavního hrdiny nebyla jen touha po spravedlnosti, ale pohnutka neméně ušlechtilá... :-)). Moc se mi tam líbí ty děti, které se objeví s příslovečnou dochvilností blanických rytířů a za které jednoznačně tento seriál ode mne jednu ze svých hvězdiček a tu další za již zmiňovanou hudbu a kostýmy (ať už jsou barokní, rokokové nebo klasicistní ;-)). Pokud se to bude i v dalších dílech držet na úrovni dílu druhého tak jednu hvězdičku ještě přidám. Zač? Prostě, protože chci. Edit 5.12.2013 (po zhlédnutí dosud posledního dostupného 10. dílu) Nic se přidávat nebude, jelikož SPOILER zmizení jak La Satine (a ještě za takových okolností) tak těch mých oblíbených dětí mě pěkně naštvalo KONEC SPOILERU a scházela mně i provázanost jednotlivých dílů a také mi vadilo příliš velké množství (s odpuštěním) kurev a politiky (tam se zase té provázanosti nalézalo až příliš). Nakonec to alespoň dopadlo podle mých představ, už jsem se obávala happy endu, ale přece jen Francie krátce před svou Velkou revolucí žádný nedovoluje... ()

Reklama

Reklama