Reklama

Reklama

Nicolas Le Floch

(seriál)
  • Francie Nicolas Le Floch
TV spot 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, (2008–2015), 18 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Jérôme Robart, Mathias Mlekuz, Jean-Marie Winling, Michaël Abiteboul, Claire Nebout, Alexis Michalik, Aurore Auteuil, Gérard Chaillou, Julia Thurnau (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Francouzská televizní tvorba se konečně může pochlubit sérií vynikajících historických detektivek, které vznikly podle literární předlohy Jean-Francoise Parota. Příběhy plné intrik, napětí, podlostí a vášně nás zavedou do Francie osmnáctého století, do období vlády Ludvíka XV. a jeho milenky Madame de Pompadour a do začátku vlády Ludvíka XVI.
Hrdinou desetidílné série je markýz de Ranreuil alias Nicolas Le Floch, vysoký policejní důstojník, který řeší ty nejdelikátnější případy ohrožující bezpečnost Francie, ale často i čest samotného panovníka či jeho nejbližších.
Kvalitní scénář a producentský rozmach, co se týče hereckého obsazení, kostýmů, dekorací a působivých exteriérů (natáčelo se v Mans, Senlis a na zámku ve Versailles), přinesl tvůrcům zasloužený úspěch nejen ve Francii a v evropských televizích, ale např. i v Japonsku a Rusku.
Hlavní roli Nicolase Le Flocha hraje charizmatický Jérome Robart, kterého diváci České televize znají např. ze seriálu Reportéři. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodnocení i komentář je provizorní, protože zatím jsem měl možnost vidět jedinou epizodu, ale na jejím základě považuju seriál na ČSFD za podhodnocený. Rozumím rozpakům, protože v tom množství postav exoticky znějících jmen a dvorních intrik se člověk obtížně orientuje a leckdo se v tom může ztratit. Já si ale užíval výpravu i styl a rozhodně jsem se nenudil. Kostýmní detektivka, která je poněkud ovlivněná romantizujícím pojetím, ale vem to nešť - zatím tak na 75 % a 4 hvězdičky. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že si tento seriál zaslouží hodnocení, která jej zde provázejí. Jednotlivé epizody jsou často trochu příliš komplikované, k pochopení vyžadují neustálou pozornost, nelze si při jejich sledování odběhnout uvařit kafe, ale to je tak to jediné, co jsem schopný tomu vytknout. Naopak kostýmy, Paříž, atmosféra doby - jedna báseň. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

I když Francouzi kostýmní dramata umí a detektivky jim jdou také velmi dobře od ruky, zde se mistr tesař poněkud utnul. Atmosféra ponuré Paříže je parádní, té nelze nic vyčíst, ale děj je přehnaně komplikovaný, na zaplácnutí scenaristické impotence skýtá příliš mnoho odboček, které vůbec neslouží k posunutí příběhu vpřed. Ve výsledku je z toho nudná podívaná s plejádou nezajímavých postav. ()

VenDulin85

všechny recenze uživatele

Co může být lepšího než detektivka? Historická detektivka, z prostředí plného intrik, politických machinací a napudrovaných paruk... Hlavní hrdina je (jako mnoho jeho kolegů detektivů) nadšeným průkopníkem všeho nového, zkouší na svou dobu neortodoxní metody a mimoto se umí těšit z radostí života... Nechybí mu odvaha a hbitý kord, ale v některých nepříjemných situacích by se těžko obešel bez své tlupy malých otrhaných informátorů a špiclů. Hned první díl této série mě zaujal docela morbidní vraždou, kterou musí policejní důstojník vyšetřit, i když se mu do cesty staví všechny možné překážky, v neposlední řadě i to, že je vyšetřování (z vyšší moci) pozastaveno úplně. Ale co by to byl za detektiva, kdyby se tím nechal zastavit? Ne ne, ten se jen tak nedá, důkazem je i to, že úsměv neztrácí ani nad mrtvolou, klidně se zapře rukama o stůl, na kterém leží ono tělo a klidně rozpráví se svými spolupracovníky. Jsem zvědavá, co přinesou další díly, prozatím oficiálně nehodnotím (pro mě 4*). ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním dílu seriálu: Jako detektivka to stojí sice za ..., no prostě nestojí to za nic, ale jako příběh to docela šlo. Následky otravy olovem mě celkem šokovaly, závěr trochu připomněl Foylovu válku (teda tím, že pro hlavního hrdinu je důležitější, aby bylo dosaženo spravedlnosti, než aby byl potrestán viník, zvláště, když oběť, nebo spíše jeho rodina, příliš sympatií nevzbuzují). Nádherné prostředí dvora Ludvíka XV. (čili toho, jehož dlouhá vláda, téměř 60 let, v podstatě přivedla Francii až k její Velké revoluci), kostýmy, myslím, že spíše rokokové než barokní, jak zde píšou jiní (protože ve Francii právě ono do doby vlády Ludvíka XV. spadá) a krásná hudba (o té už tady taky všichni psali), tak uvidím, jak se mi budou líbit další díly. Po zhlédnutí druhého dílu dochází k menší korekci předchozího, tak tou pohnutkou hlavního hrdiny nebyla jen touha po spravedlnosti, ale pohnutka neméně ušlechtilá... :-)). Moc se mi tam líbí ty děti, které se objeví s příslovečnou dochvilností blanických rytířů a za které jednoznačně tento seriál ode mne jednu ze svých hvězdiček a tu další za již zmiňovanou hudbu a kostýmy (ať už jsou barokní, rokokové nebo klasicistní ;-)). Pokud se to bude i v dalších dílech držet na úrovni dílu druhého tak jednu hvězdičku ještě přidám. Zač? Prostě, protože chci. Edit 5.12.2013 (po zhlédnutí dosud posledního dostupného 10. dílu) Nic se přidávat nebude, jelikož SPOILER zmizení jak La Satine (a ještě za takových okolností) tak těch mých oblíbených dětí mě pěkně naštvalo KONEC SPOILERU a scházela mně i provázanost jednotlivých dílů a také mi vadilo příliš velké množství (s odpuštěním) kurev a politiky (tam se zase té provázanosti nalézalo až příliš). Nakonec to alespoň dopadlo podle mých představ, už jsem se obávala happy endu, ale přece jen Francie krátce před svou Velkou revolucí žádný nedovoluje... ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Úroveň příběhů kolísavá, ale spíše se lepšící. Některé motivy recyklované z jiných filmů. Skvělá výprava dotažená do detailů a skvělé zachycení ducha doby rokokové Francie a její dekadentní vládnoucí vrstvy. Poslední díl má již docela temnou atmosféru a lze cítit přicházející krvavou revoluci. Snad budou natočeny další díly z této epochy, to by mohlo být zajímavé. Hodně dobré tři hvězdy. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Náročná výprava, kostýmy, obstojná literární předloha a hodně nadupaná stopáž. Celkem nemám co vytknout, i když je fakt, že člověk musí ty intriky francouzského dvora vnímat naplno, jinak se v těch jménech za chvíli ztratí. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

První díl je přesně dle mého gusta - pomalý, pečlivě vybudovaný a krásnou hudbou podmalovaný složitý příběh s vcelku jednoduchým motivem. Chápu, že někdo se přitom stihne třikrát vyspat a najíst, a je tam také spousta složitých francouzských jmen a postav, které díky parukám vypadají značně podobně, ale bez toho by to nešlo. Nemám rád nepatřičná zjednodušení. Doufám, že další díly laťku nesrazí. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděn a hodnocen jen druhý díl první série. Minulý týden přečtena knižní předloha, dnes jsem si tedy dal filmovou (televizní) verzi. Změn pochopitelně doznala, někdy větších (vztahy jednotlivých postav) jindy menších, ale je to obstojná dívatelná televizní detektivka ve stylu detektivka Murdocha - žádné honičky, žádné DNA, plno vodítek a náhod, které pomůžou; celkově zabaleno do příjemnoho vizuálu s nevtíravou hudbou (někdy znějící jak z Červeného bedrníka) a okořeněno občasným vtípkem a hláškou - zkrátka klasika. Le Floch je sympaťák až na půdu a závěrečná minutka u krále mě příjemně rozesmála. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Je to na hrane medzi 3 a 4*, ale páči sa mi celková atmosféra príbehov, aj hlavný hrdina, ktorý má niečo do seba ;) a titulná hudba je naozaj šťavnatá :) ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

V obou dílech (zatím) Nicholase Le Flocha dost mlátěj po hlavě *** 1. díl Muž s olověným břichem - L'homme au ventre de plomb Malinko mě překvapilo, že jedna nosila modré tmavé brýle. Korupce i dávných dobách ... *** 2. díl Záhada ulice Žebravých mnichů - L'énigme des Blancs-Manteaux Ty krysy, jak si pochutnávají na mrtvolách, nic moc ... Pán s toaletou - zajímavé. *** 3. díl Fantom Královské ulice - Le fantôme de la Rue Royale Nějakou herku, to jsou mi výrazy. S Indiánem a ďáblem. *** 4. díl Případ Le Floch - L'Affaire Nicolas Le Floch Julie de Lastérieux, milenka cituji „bouřlivého mladého hřebečka“ Nicolase Le Flocha, je nalezena otrávena podezřelý, jak se z toho Nicolas je ne sais pas comment le dire vyhrabe … Hrbáč Le Floch. *** 5. díl Varšavská slza - La Larme de Varsovie Zde už to je moc, Monsieur de Sartine ( François Caron ) vypadá při audienci u krále jako Brouk Pytlík, oranžové pyžamo s bílým puntíky, kytkami. Prokletí bílé perly ... *** 6. díl Nejvyšší lovčí - Le Grand Veneur To jsou věci co se děje v zemi acquitanské, horrorovité (en Aquitaine) *** 7. díl Večeře darebáků - Le dîner de Gueux Lupič Pařát řádí v ložnicích i v Domě u korunovaného, anebo ještě ten Giaccomo Petracci *** 8. díl Případ z ulice Svobodných měšťanů - Le crime de la rue des Francs-Bourgeois Jedy, jedy, jedy. *** 9. díl Le crime de l'hôtel Saint-Florentin Kovová ruka. *** 9. díl Krvavá mouka - Le sang des farines Myslím, že mi slečinka seděla na klíně dříve než Vám. Mamba, hladová smlouva, nejakčnější díl ... ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

1. díl: Zatím jsem vcelku na vážkách. Na jednu stranu opravdu nádherné interiéry a exteriéry, super kostýmy, vcelku sympatický hlavní hrdina a zajímavý zločin, na tu druhou však záplava nejrůznějších složitých jmen (každý je markýz, hrabě) a složité vztahy mezi nimi (ten ví něco na tohohle, postavení, nedotknutelnost, "frakce",...). Pevně doufám, že se s tím nějak poperu, neboť kriminálku z osmnáctého století jsem ještě neviděl a rozhodně mě zaujala. O tom žádná. *** a 1/2 2. díl: Motanice s dopisy, útrpným právem a komisařem byla podle mého názoru o něco slabší než předchozí díl. *** 3. díl: Popravdě to nebylo tak zamotané jako v předchozích dvou dílech, na druhou stranu ty snové sekvence... Huh. *** 4. díl: KONEČNĚ! Konečně to mělo tu pravou šťávu a nenašel jsem během těch devadesáti minut slepé místečko. **** 5. díl: Zdá se, že s druhou polovinou seriálu přijdou i lepší díly. Tenhle byl opět super, zvlášť ta "baronová" dvojka, to byl hódně... řekněme zvláštní páreček. Jen ta část s tím podříznutím mohla být lépe rozvedena. Přeci jenom mi to přišlo hrozně rychle utnuté. **** 6. díl: Myslel jsem si, že výlet mimo Paříž nebude nic moc. A k mému překvapení tomu bylo naopak, určitě další velice povedený díl! :) **** 7. díl: Neviděl jsem. 8. díl: Teda těch mrtvol bylo... skoro jako v Midsomeru! *** a 1/2 9. díl: Spousta změn, totálně divný vrah (ten borec... zkrátka... mimo), ale celkově dobrý díl. *** a 1/2 10. díl: (Zatím) poslední díl mne překvapil svojí akčností: na začátku boj, únos, had, další souboj... Zajímavé, byť motanice kolem "hladové smlouvy" mi přišla trochu slabší. *** ()

Hezzy 

všechny recenze uživatele

Také to ohodnotím po prvním dílu :). Jsem rád za každý takovýto historický seriál. Tvůrci si nemohli vybrat lépe- Francie, 18.století... připomnělo mi to Tajnosti pařížské od Eugena Sue (kniha). Co se týče kulis, kostýmů a exteriérů, je to nádhera, avšak herecké výkony už zatím pokulhávají. Nevím, jestli to bylo kvůli českému dabingu, ale dialogy mi přišly příliš prkenné. Také jejich obsah je zatím takový "neočesaný" a to by se u seriálu podle knižní předlohy stávat nemělo. I přesto se však těším na další díly, které by mohly být lepší než pilotní díl. Zatím je to na čisté 3 hvězdy. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Buď jsem takhle večer moc unavená a nemyslí mi to, nebo jsou ty zápletky totálně pošahané. Vynikající kostýmy, všichni vypadají jako strašidla, takže dobově. Vzhledem k tomu, jak miluji aspoň trochu autentického prostředí, jsem nadšená a nevadí mi ani trochu divný dabing a ta banda kluků-tuláků, která v jednom kuse vytahuje hrdinu z bryndy. A zadarmo. ()

TEKAS 

všechny recenze uživatele

Stopáž jako fantastický Hercule Poirot, ovšem fantastický tento seriál v žádném případě není. Vskutku velice nezáživné, napětí žádné. ()

Albyx 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto seriálu na CSFD se mi jeví jako podhodnocené, pro mě tedy s jistotou 4*. Kvalitou jej stavím na podobnou úroveň jako Hornblowera. Hodnoceno po 10 dílech.. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Vynikající výprava (prostě v barokní Paříži jste) umocněná skvělou kamerou a výbornou hudbou. Přesto se přistihnete, že se v ději ztrácíte a to poměrně neobratnou režií, střihem a mdlými hereckými výkony. Zřejmě za to může také scénář, který postavy dostatečně necharakterizuje a vy se pak v té přemíře kostýmů a paruk poněkud ztrácíte. Škoda bylo nakročeno na hodně dobrý seriál, ale takhle zůstává v průměru. Máte-li rádi dobu baroka, pak si po obrazové a kostýmní stránce přijdete na své. To si ale přijdete i u Angeliky točené před padesáti lety a přesto vás zaujme i dneska mnohem více. ()

Reklama

Reklama