Reklama

Reklama

Texaské cely smrti

(TV film)
  • Česko Cela smrti (více)

Ospalé městečko Huntsville v americkém Texasu. Zóna smrti Spojených států. V letech 1982 až 2008 tady úřady popravily 423 odsouzených k smrti. Nejvíce v celé zemi. Tamější věznice je plná strohých izolovaných cel. V nich čekají na svůj trest ti, kteří dopustili těch nejhorších zločinů. Bez možnosti kontaktu s dalším člověkem, sami se svou vinou, čekají na smrtící injekci. Co se honí hlavou brutálnímu vrahovi, který ví, že musí zemřít. Co prožívají ti, kteří ho musejí popravit? Kdo dokáže na trestu smrti vydělat? A jsou obyvatelé Huntsville kvůli svému městu prokletí? Sledujte poslední dny života tří zločinců. Poznejte jejich minulost i okolnosti, které je přivedly až do komory smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Smutné. Nájsť však správnu odpoveď na tak zložitú otázku, akou je poprava, je skutočne náročné. Je to vôbec správne? Respektíve morálne? Zrejme dokážeme na túto tému polemizovať len preto, lebo sa nás to bytostne netýka. Lenže pokiaľ by mal človek osobnú skúsenosť, prišiel by o milovaného príbuzného, nebodaj dieťa (!!), zrejme by pre páchateľa žiadal jedinú formu odplaty. Čo sa týka dokumentu ako takého, čakal som predsa len trošku viac. Aj keď sledovanie danej tématiky pod drobnohľadom, zdravo mysliaceho jedinca len sťažka môže nechať chladným ... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem to celkově čekal rozhodně lepší. V podstatě se jedná pouze o hodinovou kopu nic neříkajících prohlášení tří afroamerických zločinců, kteří si ještě zkouší před televizními kamerami zachránit svůj život. Dokonce když už má přijít na věc, tak ani neukážou celou procedůru popravy v akci, což mě zklamalo asi nejvíce. Čert to vem, že by to asi nebylo úplně humání, však oni se tak v minulosti taktéž nezachovali. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE: Výlet do míst, odkud klienti neodchází po svých, ale vyvezou je nohama napřed. Dokument se obešel bez snůšky pseudohumanistických keců ze strany autorů a zároveň není oslavou absolutního trestu. Prostor mají k vyjádření brutální vrahové, jejich dozorci a kati, také rodiny obětí i příbuzní popravených. V dokumentu jsou i názory lidí z městečka, kde 1/3 obyvatel jsou vězni, z nich část čeká na kmotřičku s kosou, coby poslední státní úkon ramena spravedlnosti.  PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Je zcela legitimní odporovat trestu smrti, hlavně aby vám to vydrželo i v situaci, kdy banda briket rozstřílí mozek vaší babičky na sr.čky kvůli prachům, kdy darkman ukope vaši dceru, či sestru a v závěru jí rozšlape hlavu na kaši, kdy ožralé hovado ubije vaši manželku a syna baseballovou pálkou, protože nejsou po ruce míčky. Určitě i nadále budete dumat nad těžkým dětstvím nebohých delikventů. ()

Reklama

Reklama