Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je adaptací muzikálu o stenografce slečně Pilgrimové, která v devatenáctém století pracuje v bostonské obchodní společnosti a jako první žena zvítězí nad svým pohledným šéfem. Přestože na ni zpočátku všichni muži nevraží, slečna Pilgrimová je zakrátko dokáže okouzlit. Za oběť jí padne i krásný majitel firmy. Když se však slečna zapojí do hnutí za ženské volební právo, jejich vztah ustoupí stranou. Všechno ale skončí dobře, slečna Pilgrimová se s Pritchardem shledá a nakonec se vezmou. (Rosalinda)

(více)

Recenze (1)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Betty Grable svým půvabem tento lehce feministický muzikál povyšuje o několik řádů výše. Je prostě skvělá a s naprostým přehledem utáhne celou stopáž! Také potěší, že pěvecké vsuvky jsou velmi střídmé a zbytečně nenarušují konzistenci děje, ale naopak ho posouvají. Marně jsem hledal Marilyn Monroe… až posléze jsem vypátral, že je zde pouze slyšet její hlas coby telefonní operátorky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Kritici New York Times film okomentovali slovy: "Kdybychom slečnu Grableovou a pana Haymese soudili podle jejich výkonu, takový scénář si rozhodně nezasloužili. A herci v několika přihlouplých vedlejších rolích se chovají ztřeštěně." (Rosalinda)
  • Marilyn Monroe v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Hudbu složili George a Ira Gerschwinovi. Frederica Sagorová, autorka scénáře a pozdější členka takzvané hollywoodské desítky, které kvůli podezření ze spolupráce s americkými komunisty zakázali pracovat ve filmovém průmyslu, o autorech hudby Georgovi a Iře Gerschwinových prohlásila: "Takovou kakofonii zvuků by nevyloudili, ani kdyby pustili ze schodů kovový sud." (Rosalinda)

Reklama

Reklama