Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (194)

movie 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

No za mě normálně opravdu skora plná palba hvězd. Nemůžu si pomoct, ale Ned a jeho kus života je pro mě jedním z největších překvapení tohto roku. Předpokladem pro mé frenetické hodnocení je samozřejmě fakt, že charaktery dobrosrdečných "tak-trochu" Idiotů Dostojevského ražení mám prostě rád. Ta čistota se kterou tyhle postavy k životu přistupují a výsledky které tohle chování má na "normální" společnost mě prostě baví. Samotřejmě je pak třeba takového naivního snílka i dobře zahrát což se Paulovi Ruddovi povedlo na jedničku. No a bavil mě i indie humor, ostatní postavy Willie Nelson ... a samozŕejmě Zooey Deschanel. Ať nad tím přemýšlím jak přemýšlím, Our Idiot Brother za mě vážně na čtyři hvězdy. I like to think that if you put your trust out there; if you really give people the benefit of the doubt, see their best intentions, people will rise to the occasion. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Beznadějný trouba je menší film, ve kterém je hodně moc dobré obsazení, a i když název vzývá spíše ke komedie, je to spíše lehčí drama. Jesse Peretz do filmu sehnal parádní herce, které krásně nechává vyniknout, aniž by si herci kradli prostor pro sebe. Dost se mi líbilo jakým způsobem Peretz pracuje s postavy a jaké je schéma filmu, které se prakticky opakuje po celý film. Film se nikam nežene a má klidné tempo a osobitý humor, gagy a pointy. Není to film, u kterého se budete smát po celou dobu, ale spíše budete mít, takový malý spokojený úsměv. Paul Rudd je dobrý herec a i toho milého, lehce natvrdlého troubu s dobrým srdcem dokázal zahrát dobře. Elizabeth Banks je tady hodně fajn, Zooey velmi mile potěšila svými výstupy a taky tím, že hraje bisexuálku nebo lesbičku, která v tom nemá moc jasno, Emily Mortimer není špatná, jen je její postava taková šedá myš oproti jejím dvou sestrám, který jí to v krásném dialogu řeknou. Potěšil Steve Coogan a Hugh Dancy, přesto větší radost jsem měl z dvojice, se kterou jsem se seznámil v seriálu Parks and Recreation a to s Rashida Jones a Adamem Scottem, kteří jsou zde výborný. Líbil se mi slovní humor a dialogové výměny a taky emoce, kterých bylo pak dosaženo. Beznadějný trouba je malý film, který dokáže potěšit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezávislá Amerika jednou překvapí, podruhý odpudí, potřetí donutí k spánku a po čtvrtý byste si u ní nejradši podřezali žíly. Ta čtvrtá možnost je sice dost nereálná, protože Američani, když ty svoje nezávisláky točí, tak to většinou natočí s nějakým tím pozitivním závislákem, co ve filmu zvedne náladu, aby měli jistotu, že si toho místní Amerikáni všimnou. Tady Paul Rudd předvádí super výkon a ani Zooey Deschanel se nezapře. Celkově bych řekl, že příběh má štěstí na herce, protože se jich tam vystřídá vcelku slušná várka a u všech mám při sledování takový ten příjemný pocit. I tak je ale film takovou tou pohodovkou, který Vám ukáže životní moudra, o kterých už dávno víme a životní příběhy, o kterých jsme již několikrát slyšeli. Dokáže ale svým způsobem bavit a tím si ho dokážu vážit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po väcsinu stopaze sa to tvari ako velmi slusna satira na vztahy a sposob zivota, aky vedu postavy okolo ustrednej postavy. Lenze poslednych happy endovych 10 minut meni cely film na klasicky rodinny film s miernym moralnym ponaucenim. Skoda. Ale aj ked si odmyslime zaver, tak to nie je ziadna slava a vidno, ze reziser nie je natolko schopny, aby dokazal utiahnut temu ktoru si zvolil (jeho predchadzajuce priemerne filmy to len potvrdzuju). Keby to reziroval napriklad Woody Allen alebo niekto podobny vo svojej vrcholnej forme, tak z toho mohla byt totalna pecka. Takto z toho vznikla zaujimava jednohubka s nevyuzitym potenciálom. 6/10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama