Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Recenze (194)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Moc chci nepotřebovat peníze, být energeticky i potravinově soběstačný a říkat lidem pravdu do očí. Asi bych pak žil na samotě daleko od civilizace s nějakou přítulnou ovečkou, ale když to vyšlo Nedovi, tak proč by to nemohlo vyjít mně? Asi proto, že nežiju ve filmu, ale uprostřed chvalozpěvu na prachy. Ono je to vlastně jedno, protože tahle pohodovka mě hodně bavila a tak ve své přirozené naivitě mohu doufat, že spustí alespoň vlnku upřímnosti, která zlepší život na tomto světě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezávislá Amerika jednou překvapí, podruhý odpudí, potřetí donutí k spánku a po čtvrtý byste si u ní nejradši podřezali žíly. Ta čtvrtá možnost je sice dost nereálná, protože Američani, když ty svoje nezávisláky točí, tak to většinou natočí s nějakým tím pozitivním závislákem, co ve filmu zvedne náladu, aby měli jistotu, že si toho místní Amerikáni všimnou. Tady Paul Rudd předvádí super výkon a ani Zooey Deschanel se nezapře. Celkově bych řekl, že příběh má štěstí na herce, protože se jich tam vystřídá vcelku slušná várka a u všech mám při sledování takový ten příjemný pocit. I tak je ale film takovou tou pohodovkou, který Vám ukáže životní moudra, o kterých už dávno víme a životní příběhy, o kterých jsme již několikrát slyšeli. Dokáže ale svým způsobem bavit a tím si ho dokážu vážit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zápletka předvídatelná na sto honů, ale dudeovský Paul Rudd je prostě fajn. Díky silné hlavní postavě ten film funguje. Zasmál jsem se jen párkrát, ale nenudil jsem se. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fajn zábavná komedie, kde mě překvapivě bavil i trouba Paul Rudd, který hraje beznadějného budiž k ničemu, který vychází z vězení a přespává u svých tří sester, které všechny rozhádá a rozhází jim osobní životy. Pár krát jsem se i zasmál, ale spíš se jedná o pohodovou komedii, na kterou se dobře kouká a spraví náladu.70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem komedii o kretenovi, co zacne prudit pribuzny a tu jsem sice dostal, ale ne nejakou vymastenou komedii, jak by se mohlo zdat, ale spis prijemne civilni tragikomedii. Rudd si tady strihnul pravdepodobne jednu ze svejch nejsympatictejsich postav a jako optimistickej, vsem duverujici, lehce naivni dobrak je naprosto perfektni. Ostatni ho sice vidi jako retardovanyho hipika a kolikrat k tomu fakt nema daleko, ale to je detail. Jinak pribeh pohodove odsejpa, reziser nijak zvlast netlaci na pilu a vyvarovava se vylozene trapnejch forku a pritom je furt cemu se smat. Trojka sester Ruddovi dobre sekunduje a vsechny jsou sympaticky, takze ja si vlastne nemam na nic moc co stezovat, ale objektivne to na vic nez hodne slusny 3* nebude. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Střídmá komediální fajnovka obsazená spoustou sympatických známých tváří v čele se zářným "eddievedderáckým" Paulem Ruddem. Rozesměje, dojme, zabaví... Favorit v kategorii Pohodička roku. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Our Idiot Movie. Ani jeden ťuk, nezasmial som sa ani raz a nefunguje to ani ako dráma. Sympaticky obsadené veľké nič a neskutočná nuda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si za týden budete nejspíš vybavovat jen s obtížemi a za měsíc se vám dokonale vytratí z paměti. Na druhou stranu, jeho sledování vám nejspíš vylepší náladu. Pozitivně vyznívající americký nezávislák o nenapravitelně naivním mladíkovi a jeho rodině. Hrdina snímku má jeden významný nedostatek - jeho bezelstná povaha se řídí heslem co na srdci, to na jazyku. Jenže upřímnost může někdy pořádně zkomplikovat život a vztahy ve vašem okolí, Kdybych měl najít k filmu vhodné přídavné jméno, řekl bych, že je milý. Dávat si pravidelně něco podobného 3x týdně, depka by se pro mnohé stala neznámým pojmem. Celkový dojem: 60 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měli přejmenovat na Our idiot director nebo rovnou a bez příkras na Our idiot movie and some shit. Není to ani komedie ani drama, tak co vlastně? Poetický film o jedné netypické rodině, kde se jeden z aktérů idiotsky dostane do vězení, ale rejža těží z malého dramatu jeho ještě víc idiotických sester? Děkuji, nechci více. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám tě moc ráda, Nede…“ – „Já tebe taky, mami.“ – „I přesto, že jsi nikdy neměl pořádnou práci, i přesto, že jsi byl ve vězení, a i přesto, že mi asi nikdy nedáš žádné vnouče.“ Nenáročná, milá pohodovka se sem tam úsměvnější scénou či hláškou. Jejím nejsilnějším článkem je však více než sympatické herecké obsazení (Emily a Zooey jako filmové sestry!), se kterým je radost tu hoďku a půl strávit. Na druhou stranu, člověk do toho tak nějak musí jít s tím, že je film absolutně předvídatelný a nepřekvapí ani svými životními modry, které průběžně divákovi dávkuje (co ovšem oceňuju, je relativní nevtíravost, se kterou se to snaží provádět). Je to tak mezi 3/4*, ale za tu malou poctu Růžovému panterovi (resp. Peterovi Sellersovi) volím vyšší variantu. „Hele, Jane už se nějakej ten pátek snaží pronajmout tu starou stodolu. Kdyby se ti povedlo dát dohromady dvouměsíční nájem, možná bys mohl...“ – „Fakt?! Kolik to stojí na měsíc?“ – „No, chtěla 400 dolarů za měsíc, ale tobě to pronajme nejspíš za…500.“ ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Evgenia Peretz, David Schisgall | Hudba: ? | Produkcia: Anthony Bregman, Peter Saraf, Marc Turtletaub | Distribúcia: The Weinstein Company (US), Entertainment Film Distributors (UK), 20th Century Fox (Worldwide) | Štúdio: Dune Entertainment, Big Beach Films, Likely Story, The Weinstein Company | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: - $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Menej je niekedy viac - je základom scenára tohto filmu. Umiernený Paul Rudd opäť ukazuje, že vie predať film, pretože je to práve jeho postava idealistického Neda, ktorá ťahá celý tento milý koncept. Je fajn vidieť hviezdne obsadenie aj v inom type film, než len v ďalšej tuctovej romantickej žánrovke. Situačná komika pramení z Nedovho dôverčivého životného postoja. Týmto si už od začiatku získa diváka a ja gratulujem tvorcom k tomu, že neprekročili hranicu medzi naivitou a stupiditou, na ktorej staval nejeden snímok s podobnou hlavnou postavou. 75%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Blbce k večeři s hlavním hrdinou kopírující postavu Ignácia Reillyho ze Spolčení hlupců, a nakonec dostal překvapivě sympatickou a ničím neiritující podívanou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Možná, že čtyři hvězdičky jsou až moc, ale ona z toho čiší taková neuvěřitelná pohoda, že nemůžu dát méně. O tom, že je to předvídatelné bych se u takových filmů ani nezmiňovala, takový druh komedie nemá překvapovat. Žádný hloupý humor jak jsem se obávala se naštěstí nekonal a já dostala seskupení sympatických herců, kteří si mou pozornost drželi celých devadesát minut. Naivní Ned, který v každém hledá jen to dobré, bisexuálka Nat (výborná Zooe) nebo kariéristka Miranda mě prostě bavili,přestože se žádné sály smíchu nekonaly. Prostě pohodička :) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vyznění snímku asi nejlépe prozradí následující dialog. Hlavní hrdina sedí v kanceláři kurátora po svém předčasném propuštění z vězení: "Já jsem váš ku-rá-tor." "Proč mluvíte tak zpomaleně?" "Když někdo prodá marihuanu policajtovi v uniformě, tak jako vy, tak musí být určitě dementní". A přesně v tomto snímku se nese celý film. Hlavní hrdina, dobrosrdečný důvěřivý trouba, prodá poldovi trávu, jde si sednout, po předčasném propuštění se nemá kam vrátit, a tak postupně vystřídá bydlení u své matky a svých třech sester. Každé ze svých sester nějakým způsobem zasáhne do jejich zaběhnutého života, a každá tak má dobrý důvod se na něj zlobit a vyhodit ho ze svého příbytku. Celý film měl z mého pohledu jednu chybu, a to rozvleklost a několik zoufale nudných míst, kdy jsem skoro usnul. V těch částech, kde se něco dělo, se ale jednalo o docela zajímavý nezávislý film, který se snažil i divákovi předat nějaká ta moudra a rady, a i díky tomu se jedná o film, který stálo za to vidět. Paul Rudd v hlavní roli byl výborný, stejně jako skoro všechny vedlejší postavy. Tomuto filmu se vůbec ten casting hodně povedl a nebyla zde žádná postava ani žádný herec, který by mi vadil. I z toho důvodu hodnotím relativně dobrými třemi hvězdami. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film akoby odstrihnutý od reality, ale dobre sa naň pozerá. Ide o takú príjemnú oddychovku, ktorú netreba brať príliš vážne, len sa pobaviť. Tiež je pravda, že Rudd tu podal naozaj slušný výkon, možno najznesiteľnejší za celú jeho kariéru. V skutočnom živote žiaľ však takýto dobrosrdeční "truľkovia" dopadajú veľmi zle, spoločnosť z nich obyčajne vyťaží čo sa dá a potom ich zadupe do zeme. Lepší priemer. 65/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Předem jsem měl předsudky, protože rádobyvtipné příběhy o idiotech mi vtipné nepřijdou. Částečně to platilo i tady, ale s tím rozdílem, že i když jsem s filmem bojoval a opravdu jsem dlouho nenacházel jediný okamžik, co by stál za úsměv, postupně se pár vtipných střípků našlo, film mě aspoň trochu chytnul, a dokonce jsem měl pocit, že je o něčem. Silná stránka je obsazení a "language" - mluví se tu přirozeně, což mi víc vyhovuje. Zooey mě až trochu šokovala, protože doteď na mě působila dojmem slušňačky. # příběh 6 | hudba 5 | humor 3 | akce 0 | napětí | pustil bych si znovu 4 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Já se bavil každičkým neočekávaným! výjevem mluveného slova Paula Rudda především. Segry byly taky povedené kvítka a Ned jim pouze celou dobu ukazoval cestu. Pravda, nevědomky, ale v tom bylo to kouzlo. Rád jsem se tedy nechal bavit pozitivním nadhledem tohoto důvěřivého snílka... 75% ()

Reklama

Reklama