Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (194)

freddy 

všechny recenze uživatele

Vyznění snímku asi nejlépe prozradí následující dialog. Hlavní hrdina sedí v kanceláři kurátora po svém předčasném propuštění z vězení: "Já jsem váš ku-rá-tor." "Proč mluvíte tak zpomaleně?" "Když někdo prodá marihuanu policajtovi v uniformě, tak jako vy, tak musí být určitě dementní". A přesně v tomto snímku se nese celý film. Hlavní hrdina, dobrosrdečný důvěřivý trouba, prodá poldovi trávu, jde si sednout, po předčasném propuštění se nemá kam vrátit, a tak postupně vystřídá bydlení u své matky a svých třech sester. Každé ze svých sester nějakým způsobem zasáhne do jejich zaběhnutého života, a každá tak má dobrý důvod se na něj zlobit a vyhodit ho ze svého příbytku. Celý film měl z mého pohledu jednu chybu, a to rozvleklost a několik zoufale nudných míst, kdy jsem skoro usnul. V těch částech, kde se něco dělo, se ale jednalo o docela zajímavý nezávislý film, který se snažil i divákovi předat nějaká ta moudra a rady, a i díky tomu se jedná o film, který stálo za to vidět. Paul Rudd v hlavní roli byl výborný, stejně jako skoro všechny vedlejší postavy. Tomuto filmu se vůbec ten casting hodně povedl a nebyla zde žádná postava ani žádný herec, který by mi vadil. I z toho důvodu hodnotím relativně dobrými třemi hvězdami. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec jsem dal "jen" tři. Čekala jsem, že Our idiot brother bude trochu extrémější. Že Ned udělá větší hlouposti, než že se bude se synovcem dívat na Růžového pantera. Ale bylo tam pár výborných momentů a osobně mám slabost pro Zooey Deschanel, takže jsem ve výsledku spokojená. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No to bola hovadina. Paula Rudda radím do kategórie nevtipných komikov. Ako napríklad Vince Vaughn, Steve Carrel, Jack Black, Owen Wilson, Adam Sandler... To je skupina hercov, ktorý točia A) zlé komédie B) alebo dobré komédie, ktoré sú dobré vďaka scénaru, prípadne vedlajším postavám C) snažia sa o vážne role, kde pôsobia otravne. Presne taký je Paul Rudd. A tento film je postavený hlavne na ňom, čo je veľký fail. Sestri sú síce celkom sexi, ale ani ony nie sú moc vtipné. Vážna línia nefunguje. Zasmial som sa asi 4-5 krát. Určite menej ako pri Dukes of Hazzard, ktorých som videl hneď potom a dal som tri*. Plusy? Coogan je strašný ksicht, občas nejaký vtip, ale inak nuda. 2* ()

Wlck 

všechny recenze uživatele

On ten zážitek nebyl tak silný, jak by se mohlo zdát z mého hodnocení. Jeho pointa je totiž v tom, že jsem to hodnotil jako "feel good film". Obvykle jim dávám hezké 4*, protože se během nich a chvíli po jejich skončení cítím opravdu dobře. Tady jsem se ale rozhodl přitlačit, protože jsem se cítil opravdu dobře. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama