Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Situační esej stavu české identity dvacet let od listopadu 1989 se odehrává v kulisách divadla Husa na provázku. V této koláži, sestavené z kombinace dokumentárních, inscenovaných, divadelních a diskusních fragmentů, účinkují Václav Bělohradský, Václav Havel, Jiří Gruša, Vladimír Just, Vladimír Morávek, Tomáš Mozga, Jiří Peňás, Martin C. Putna, Olga Sommerová, Ludvík Vaculík, Maxim Velčovský, Michal Viewegh a další. Východiskem a rámcem filmu se stal projekt DHNP Úsvit v Čechách aneb Kabinet Havel (2008–2009). Režisér Jan Gogola ml. po celý rok zaznamenával průběh tohoto projektu a s účastníky diskuzí – zástupci českých společenských, kulturních a politických elit – rozvíjel v rámci kulis divadelního prostoru témata zacílená na českou společnost. Je zároveň i nekonvenční výpovědí o cyklu představení v brněnském Divadle Husa na provázku (v režii Vladimíra Morávka). Divadlo tak funguje jako sociální jeviště České republiky, na kterém se rozehrávají etudy na celospolečenská témata. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Divná montáž vesměs nesmyslných blábolů. Peňáse si vážím kvůli jeho článkům v lidovkách, Vaculíka, Putny, Bělohradského taky. O Havlovi nemluvě. Ale co z jejich exhibic autoři sestříhali, to je fakt skoro nesnesitelné. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Film o filmu, který se nepodařilo natočit, ze zákulisí divadla s drobnými ukázkami z představení. "Proč jsme tady ? Ani mne nehne ! Leda by tu byl zimník", shrnuje Vaculík. Trochu samoúčelně působící exhibice sebestředné veřejnoprávní dokumentaristiky. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se pokouší shrnout několik představení Kabaret Havel divadla Husa na provázku dalším vyzpovídáváním osobností, kteří v každém z představení účinkovali. Snaží se najít něco typicky českého, něco, co nás všechny spojuje a zároveň odlišuje od ostatních národů. Ptá se, jak moc se dovedeme povznést sami nad sebe, podívat se na nás s určitým odstupem. K tématu se vyjadřují různými způsoby různé osobnosti různých oborů. Na konci se sice nedobereme k žádnému konkrétnímu závěru, ale co když , jak říká rektor Masarykovy university profesor Fiala, co když je typicky české právě to neustálé hledání vlastní identity, o které ani vlastně nevíme, jestli existuje? [MDFD Jihlava 2010] ()

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak stupidního jsem v české produkci ještě asi neviděl (snad vedle některých Morávkových výtvorů). Režie naprosto katastrofální. Výsledek: chaos zmatených blábolů, trapných situací českých mediálních inteligentů (Sommerová, Vaculík, Viewegh, Bělohradský, Grůša, Havel atd.). Úvodní slovo propůjčeno studentu Mozgovi, který má problém s vyjadřováním. Převlékání košil, předvádění se exhibicionisty M. C. Putny, „filozofie“ Bělohradského...Čemu všemu se lidé dokáží propůjčit, k tak trapným manipulacím a snobskému žvanění! Jméno Jan Gogola ml. si rozhodně zapamatuji, ale pro výstrahu... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama