Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Recenze (391)

Haide 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že pohádku nedokoukám, ale tohle byla tak zoufalá nuda, že jsem radši přepnula televizi na starou dobrou klasiku. ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl docela zvědav jestli Mucimutr jako štědrovečerní pohádka překoná dle mého názoru naposledy aspoň trochu na úrovni pohádku Anděl páně a hle další pohádka na odpis. Vůbec nechápu nač tvůrci tam dali scény ze současnosti jako vatu, za další proč nevyužili takový potenciál docela povedeného draka a věčný problém dnešní pohádek je zase nemastná, neslaná princezna. Nemohu si pomoct ale dnešní princezny mi přijdou jako obyčejné holky které potkávám na ulici, prostě nemají vůbec takové charizma jako naše POPELKA. No jednu hvězdu za draka, druhou za Dejdara a Libušku. ()

quip 

všechny recenze uživatele

Absolutně totálně most epic new fairy-tale eva! Nevím, jestli pomohly ty tři decy bohemky brut nalačno, Carlsberg po kaprovi nebo Heineken po brambůrkách, ale herci z Disku touhle pohádku docela slušně rozjedou a potom už jenom stačí namísto scénáře doplňovat vlastní repliky a komentáře, které z pohádky udělají naprostou štědrovečerní lahůdku. A+++++ ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Micimutr, hvězdička za Dejdara a hvězdička za slizkého Dyka. Jinak mi takhle moderní- nemoderní pohádka nic nedala. Vcelku dobrý nápad, ale dost nešikovně uchopený. Ale díky bohu ze to, že ten drak nepůsobil jako totální kýč. ()

AMD.SW odpad!

všechny recenze uživatele

Z části remake na Prince Bajaju, z další části velká nuuuuuuuuuuudaaaaaaaaaaaaaa! Jen ten drak za něco stál, ale hned na začátku ho proměnili v loutku, takže pak tam nebylo nic, za co by stálo se na to koukat, ani ten Dejdar to nezachránil, ach jo. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ač nepůvodní, ale scénář, odvozený z mnoha jiných fantasy a pohádek, má příliš mnoho hluchých míst a jako by se bojí rozeběhnout. Kluk z naší doby se ocitne v pohádce, ale není na něm vidět ani stopy toho, že by byl nějak překvapen, neřku-li šokován, kam se to dostal. Nekolik postav je dost trapných (královna) a vesměs jsou pasívní - veškerá akce v podstatě končí bojem Vítka s drakem. K tomu je tu mnoho zbytečných scén a dialogů - je vidět, že scénář psala spisovatelka, která s podobnou prací nemá žádné zkušenosti. V tom případě si mohla alespoň více pohrát s jazykem, který místy bohužel až příliš připomíná neblahé Troškovy úlety v dialozích v "Čertově nevěstě" - vtípky o Lednici a suflé zas tak vtipné nejsou, aby to zachránily. Ale všechno ostatní - režie, casting, lokace, hudba i kostýmy - se mi moc líbily. Určitě nejlepší česká pohádka od Anděla Páně! Těch 45% tady je hodně nespravedlivých, proto dávám jednu * navíc. Taky proto, že na premierové vánoční pohádky jsou vždycky kladeny přehnaně velké nároky, což je vůči tvůrcům tak trochu nespravedlivé. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Povedená štědrovečerní pohádka, která si na nic nehraje. Za zmínku stojí rozhodně některé herecké výkony (Dejdar, Dyk a Bartoška), slušně triky a vcelku vtipný scénář. Budou-li následovat pohádky v podobném rázu, dám ji určitě přednost oproti tolikrát viděným klasikám... Přesto je třeba dodat, že na nejlepší pohádku poslední doby Anděl páně to přecijenom nemá. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavila, Vojta Dyk byl přesný, Libuše Šafránková a Jiří Bartoška neměli chybu, Martin Dejdar rovněž. Princezna byla mladá a pěkná a některé hlášky mě hodně bavily. Ten vstup ze současnosti mi sice přišel zbytečný, ale nevadil mi, kupodivu. Takže u mě dobrý. ()

katululum 

všechny recenze uživatele

Na to, že pohádka vznikala přes dva roky (ano, původně měla být v televizi na Štědrý den 2010), se to nakonec celé tak nějak nevyvedlo. Poměrně kvalitní obsazení, hezké lokace a zřejmě dost peněz na draka, ale nakonec vyšlo...na draka (který byl celý tak nějak neostrý či co). Propojení pohádkového a reálného světa nedává vůbec smysl, kdyby byla Micimutr z pohádky, úlohu by sehrála stejnou a ještě by to možná bylo věrohodnější. Jedinou zábavou je pohled na Vojtěcha Dyka v popelářském. V současnosti ale musí pohádka nabídnout víc. ()

JamieSmith 

všechny recenze uživatele

Vojta Dyk je tak slizkej a ukníkanej, že se se svými mizernými baladami okanžitě stal nejlepší postavou v týhle slátanině. Hippiesačka Šafránková taky dobrý, ale věčně odhalená podivně chlupatá hruď loutkáře a ufňukaná princezna děs a hrůza. Nemožný chlapeček z malostranského činžáku taky úplně nemožnej. Ještě Bartoška s Dejdarem slušně hláškovali. No, jak tu někdo pronesl, seriálová podoba by tomuhle typu příběhu sedla víc, ale chtít po ČT na Štědrý večer slušnou pohádku je stejně naivní, jako chtít po Českých drahách vlaky bez zpoždění, a po České poště včasné a spolehlivé doručení zásilek. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Půl hvězdy za Dyka, půl za Dejdara, půl za Šafránkovou, půl za občasné třpytky pohádkového nádechu, který se ale spolehlivě topí ve staré dobré sterilní žumpě. I Princezna ze mlejna je oproti tomuhle epické pohádkové dílo. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Až na dobře udělaného originálního draka, a celkem příjemný ksichtík Vojty Dyka, naprostá pohroma. Nelogická pohádka stejně ubohá jako už byli všechny ty komunistické i postkomunistické. Princezna hnusná, ubulená, k ničemu. Loutkář Vítek vůbec nic neuměl, a byl bezcharakterní. Král se choval jako dnešní manžílci od piva a fotbalu, akorát k tomu měl jakože moudrý projev a zjev Jirky Bartošky. Královna byla pouze na splňování jediného účelu, a spolu s králem zřejmě byli jenom proto, že si to pan režisér přál. Dobrý prvek byla docela postava Micimutr v podání Šafránkové. Jenže ta neměla v podstatě s příběhovou linií nic společného. "Zlý" princ byl zlý v té úplně nejprvoplánovější formě jakou si jen dokážete představit, a sympaťák kuchař Pepé byl skoro stejně zlý. Takže skutečně postava prince Vladimíra postrádala jakékoli špetky originality, a divák více sympatizoval s ním, než s nemastným neslaným Vítkem. Strašně samo-účelové, v tom nejhorším smyslu nemoderní, a jen použité a vykrádané. Blbé, špatné, nudné. Fuj. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Po slibných patnácti minutách rozjezdu se bohužel celá pohádka odebere k naprosté nudě a marnému pokusu o vtip... Jakousi naději ve vzkříšení nabídne propojení s reálným světem, ale záhy zjistíte, že to byla skutečně planá naděje. Pohádky mám rád, ale vydržet u téhle bylo poměrně náročné... Navíc princezna, jak už tu někdo poznamenal, vcelku nepříjemně ječí. Z krále by měl jít v dobrém slova smyslu strach a vážnost, kuchař by měl být vtipný a princ Dyk lépe zahraný - alespoň. Děj by ale i tak zůstal velice chatrný... ()

marusaj 

všechny recenze uživatele

Další hřebíček do rakve českého filmu / českých pohádek. Další selhání produkce ČT. Další trapnost na Štědrý den. Základ neúspěchu - scénář. Nelogický, zmatený, divný, nejasný a celkově "pretty silly". Zmatení herci, nevěda co hrát, postávají okolo a sem tam něco prohodí. Dyk, Šafránková.. vlastně všichni jakoby přišli na plac před pěti minutami, dostali text a na pokyn režiséra "tak to nějak přečti" text nějak odrecitovali. Zmršené postsynchrony a "triky" už jen potvrzují, že tahle "zakázka" opět nevyšla. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Je cítit, že všechny ingredience přítomny, ale ne úplně v tom správním pořadí. Existence současné dějivé linky s čoklem záhadou, zvláště když se ten spratek ne až tak úplně poučil (alespoň z mého pohledu). Nejvíc zarážející pak pro mě byla podmínka, kterou hlavní paní domácí uvalila na hlavního naivku a bez níž by se NIC z celé další hodiny bývalo nestalo a všichni by se měli fajne... inu ženské a čáry. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Co to bylo??Pohádka?Překvapení dne?Ne, zkažený Štědrý Večer.Jedna hvězdička za Libuši Šafránkovou a za to, že postava mého "oblíbence" Vojty Dyka zde dostala na frak.No jo, člověk se musí radovat i z maličkostí.. ()

rialilly 

všechny recenze uživatele

Nejlepší tam byl jednoznačně Vojta Dyk, který si roli určitě užil. Ve filmu byly některý vtipný hlášky (hlavně ta s lednicí), ale jinak normální pohádka, která je podle mě v porovnání s těmi, který se poslední roky točí, lehký nadprůměr. ()

Reklama

Reklama