Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Recenze (391)

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdy už konečně někdo pochopí, že zde se daří jen humorným a lidovým pohádkám. Přitom se dříve točila jedna dobrá pohádka za druhou (čerti, obušek, zlatý čelo aj.). Tohle byla prostě patlanina, zasmál jsem se jen jednou a už ani nevím čemu. Obsazení rolí taky běs, nasratý král, královna trouba, pizza v kuchyni, princezna nebo selka? loutkář? Jen Dyk si vyloženě svoji roli vychutnal. V celku byla pohádka temná, byť v ní bylo světla dostatek ... ()

jgregory 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyla Libuška, která je zase skvělá, tak by to bylo za dvě hvězdy. Pohádka je to moderní a trochu připomíná Bajaju smíchaného s Nekonečným příběhem, kdy létajícího psa Falca nahradila létající motorka- chybí jenom Hagrid :-) Prostě pohádka, neuškodí si trochu zakouzlit . ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Ani hvězdné obsazení nezachránilo tenhle průšvih. A ještě se s tím vytasit na Štědrý večer, to chce notnou dávku odvahy. Naštěstí zbyly pod stromečkem ještě nějaké dárky, takže se zdá užitečnější věnovat se jim. ()

miza 

všechny recenze uživatele

Pohádka která se moc nepovedla ale když člověk vidí na ostanich programech klasiku tak neodolá a podívá se na novou pohádku. Zůstane jen u toho slova podívá. ()

hany83 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší tři hvězdičky, za posledních pár let patří tahle štědrovečerní pohádka rozhodně k nadprůměru. Vojta Dyk si svého prince "Krasoně" užíval, Ondra Novák byl sice co se týče hraní docela bídnej, ale vynahrazuje to moc hezkou tváří:), princezna byla sympaťačka, výprava se mi líbila, hudba taktéž, takže to rozhodně nebyl promarněný čas (jako třeba u Tajemství staré bambitky). ()

LordEldest 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k tomu, jakou reklamu tomu ČT dělala, mě Micimutr těžce zklamala... Příběh trapný, herecké obsazení snad na objednávku, velmi nepovedené propojení pohádkového a reálného světa atd. Pokud bych měl najít nějaká pozitiva, tak jsou to herecký výkon Martina Dejdara a hláška o Lednici... Za ně 1 hvězdu. Ve srovnání s Tajemstvím staré bambitky ale jde o těžký propadák... ()

Sanas 

všechny recenze uživatele

Nová česká pohádka, při které jsem se opravdu nenudila. Hlavně začátek byl monumentální, hlavně díky drakovi. Zaujala mně i kamera, střih a hlavně hudba. Hurááááá, konečně něco dost dobrého. Bohužel, čím více se pohádka blížila ke svému závěru, ztrácela jsem iluze o novém hitu. Gradace příběhu se vytrácela a v závěru jsem se obávala toho, že to herci snad už ani nedohrají. Je to obrovská škoda, draka bych použila určitě ještě v závěru pohádky.Omlouvám se lidem, kteří milují Libušku Šafránkovou, nikdy mě nepřesvědčila o tom, že umí hrát, raději bych tuto roli dala někomu jinému, třeba Květě Fialové. Myšlenka pohádky je dobrá - o všechno, o co v životě bojujeme se musíme zasloužit. Herecké výkony se mi celkově líbily. A hlavně, konečně - pěkný loutkař. Pan režisér má u mě velké plus, jeho styl se mi líbí. Jen to dotáhnout do zdárného konce. Držím palce. ()

honzzaq 

všechny recenze uživatele

Micimutr podle mě nakonec stejně zapadne do šedi svých podprůměrných a nevýrazných "štědrovečerních" předchůdců, protože vizuálně působivý úvod a propojení pohádkového světa s reálným nestačí k tomu, aby si na tuto pohádku někdo byť jen za pět let vzpomněl. Příběh se opět točí kolem provařeného schématu "královské sliby se nesmí porušovat a proto se princezna musí provdat proti své vůli". Pokud má film fungovat na takových základech, potřebuje k tomu hlavně silné postavy, ale ústřední duo princezna-loutkář je zoufale nevýrazné, Dejdarův italský kuchař je spíš karikatura a kluk Jirka je klasický špatně zahraný otrapa, kterých se po českých filmech potlouká nespočet. A narcistický slizoun Vojty Dyka se Šafránkovou to nezachrání, protože sice fungují dobře, ale jako vedlejší postavy nemohou mít tolik prostoru, aby to dokázali utáhnout sami. Takže opět jednorázová kulisa k rozbalování dárků. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s většinou polistopadových pohádek je tato velmi milým nadprůměrem. Libuška Šafránková Je tu kouzelná, bohužel o většině ostatních rolí se to říct nedá. ()

Ilus odpad!

všechny recenze uživatele

Doby, kdy Libuška Šafránková hraje místo princezny čarodějnici, by se neměl dožít nikdo z nás :-) To ale není důvod mého hodnocení. Natočit tohle a servírovat to na Štědrý den je zlo. ()

gipper 

všechny recenze uživatele

Spíš tak trochu zklamání.. Jirka Bartoška ano, Martin Dejdar ano, ale zbytek obsazení to byla teda tragédie. Vojta Dyk je mi poslední dobou vůbec nějakej protivnej a princeznu bych si uměla taky představit o něco lepšejší. Libuška se ukázala jen tak aby se neřeklo.. No co víc k tomu říct? Tohle se prostě nějak uplně nepovedlo. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto,ale je to tak na dvě hvězdy + jednu za Libušku v roli pohádkové hipindy /to je ale slovo!/.Ani ona to ale nezachrání. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem se vydržela dívat až do konce, aby moje hodnocení odpovídalo celkovému dojmu a abych zjistila, zda se konec zlepší....a celkem ano, velice mě pobavila scéna, kde Vojta Dyk vystupuje jako popelář....:D ale bohužel, to bylo vše, co jsem si z této pohádky odnesla.... ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Další nepodařená pohádka, která se snaži bez vtipu a nápadu křečovitě kombinovat současnost a pohádkový svět. Libuška Šafránková jako domovci a zároveň čarodějka v pohádkovém světe. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, hezké exteriéry, Dejdar i Šafránková byli úžasní, sem tam nějaký vtip, žádná ukníkaná hrdinka, líbilo se mi to. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

poprve se mi to zas tak nelibilo. Po par letech, kdyz jsem to videla podruhy, a hlavne ve srovnani s tema ostatnima prisernyma pohadkama je to nadprumer. Na me sice moc moderni, take Vitek moc neumel hrat, ale princezna byla sympaticka, Vojta Dyk vtipny, par milych vtipku ci napadu se tam taky naslo. Krasne natocene, hudba na zacatku spis rvala, ale casem jsem si zvykla... v porovnani s ostatnima modernima pohadkama nadprumer. Ale stale nema na ceskou propracovanou klasiku, ikdyz tady byla prace videt, - narozdil od tech sceraristicky naprosto odflaklych pohadek. ()

Reklama

Reklama