Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Recenze (391)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokonalé určitě ne,ale je vidět,že když se chce,tak to jde a ve své podstatě standartní pohádka dokáže být nejen zábavná ale i dobře udělaná,navíc bez troškovské nasládlosti a naivity.Tady vedle povedeného digitálu (hlavně drak se na české poměry povedl nadmíru),vévodí herci v čele se sympatickou princeznou,charismatickým králem,nestárnoucí Libuší Šafránkovou a správně přehrávajícím princem Dykem.Na štědrý večer dobrá volba...70% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která nezklamala. Propojení světa pohádek a světa naší reality nebylo tak mile "uvěřitelné" jako v ARABELE či KAŇCE DO POHÁDKY, ale nebylo ani rušivým elementem příběhu. Herecké obsazení jak Dyka, tak Nováka či Šoposké se povedlo a jelikož je doplnili výborní zkušení herci Šafránková, Dejdar, Bartoška, Kretschmerová, bylo o zábavu postaráno. Mně osobně se nejvíce líbil Bartoška, kterému role krále sedla výborně a je vidět, že pro tyto role (podobně se mi jevil i v LÍBÁŠ JAKO BŮH) je v momentální době jako stvořený. Příběh obsahoval vtipné hlášky, měl dobře zvolené kulisy, interiéry i exteriéry. Celkově povedený lehce nadprůměrný snímek. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádková rovina je celkem uspokojivá, ale příliš netuším, proč volili tvůrci filmu také ještě tu rovinou současnou. Napadá mě snad jediný důvod, jímž je celková stopáž, která by asi byla jinak na kino příliš krátká. Každopádně si myslím, že pohádková rovina by zdaleka stačila. Stačilo trochu natáhnout (pohádkový) konec, který byl vyloženě useklý. Zaujala mě krásná kamera a bohatá výprava, také exteriéry jsou velmi pohledné. Na druhou stranu jsem nechápal, jak mladý Josef Weinzettel, po všem, co už má za kamerou za sebou, podal tak příšerný výkon. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nastavený trend troškovské ztřeštěnosti a honby za vypočítavou efektností, upozaďující přirozené vykreslení pohádkového prostředí, není bohužel ani přibrzděn, natož zastaven novým větrem na režisérské stolici v podobě mladého režiséra Karase, na něhož Česká televize vsadila při výrobě letošní štědrovečerní pohádky. ~ Nadprůměrné efekty sice kvituji, stejně jako snahu o propojení pohádkového světa s realitou současnosti, nesmířím se však (mimo jiné) s nulovou atmosférou a donebevolajícím úpadkem jazykové úrovně. ~ Námět není zas tak špatný, Micimutr nabízí i poměrně novátorské postupy a zajímavé momenty, přesto je realizace dle mého bohužel zlá (= zaměřená na kýžený efekt a akčnost scén). ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jsem notně na rozpacích, protože nebýt té reálné linie, šla bych asi s hodnocením výš. Ale ten malý spratek, co uměl jen nadávat, mi lezl na nervy a samotná Micimutr také není zrovna příjemná postava (ale asi je to tím, že Libuši Šafránkovou nemám moc ráda). Princezna i loutkář jsou příjemní, Dyk si slizouna užívá, ale pohádce doslova kraluje Batroška. "Kvůli tomuhle mám dvacet let dřevěnou hnátu...." Škoda velmi často opakovaných vtipů a replik. Třeba královna Jaroslava za celou pohádku neřekla prakticky nic jiného, než že princ je fešák a hrdina. Micimutr není úplně špatná pohádka, trochu horší průměr. Víc se těším na Bambitku. P.S. A to Dejdarovo vaffanculo si tvůrci mohli odpustit. Vulgarismy, i když italské, v pohádce prostě nemají co dělat. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Prvních 15 minut je výborných, ale zbytek je klasický český novopohádkový patos - tím ovšem aspoň chápu, proč tak rychlé nasazení do TV po "uvedení" v kinech! ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám překvapivý návod pro pedofily přímo od Libušky (Máš rád pohádky? Pojď se mnou do pohádky, ale musí to být naše tajemství, tak pojď, neboj se.), byla to milá nenáročná zábavička s ne moc hezkou princeznou a krásným loutkařem (už v Lidicích jsem na něj koukala s pusou dokořán, fešák, že jo?). ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Srovnatelná kvalita s Tajemstvím staré bambitky. Jenže tady - ač jsou herci dobří - nedosahují takových kvalit jako u zmiňované, druhé pohádky. Scénář v sobě nějakou originalitu má, režie je též zvládnutá, ale jako celek to opět působí průměrně. 60% ()

Attta

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad s propojením do současnosti a věřím, že němci by z tohodle dokázali vytřískat mnohem více. V tomhle podání však pohádka není vůbec "pohádkovitá" a je z toho všeho hrozný paskvil. Děj mě vůbec nezasáhl a celkově to byla hrozná nuda. Divákovi nedá film vůbec možnost se něčeho pořádně "chytnout" a všechno je jakoby nedokončená práce. I přes to, že Šafránkovou obdivuju, tak ji role vůbec nesedla. Celkový dojem hrozný. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pohádka je to pěkná, ale jen do doby než se to přenese do současnosti. Tím se to prostě degraduje do průměru. A přitom by se to krásně dalo zakomponovat do pohádky a bylo by to o třídu lepší. ()

enjoi 

všechny recenze uživatele

ČT každý rok produkuje slátaninu, kterou se hrdě pyšní po půl roku v kinech a na Štědrý den ji pustí v 7 večír do televize... Nejinak tomu bylo i tento rok. A zase je to průměr... 50 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nešťastnou náhodou dostal ke sledování tohohle českého "velkofilmu", když už ho na mě Vánoce vychrlily. A bylo to přesně tak špatné, jak jsem čekal, že to bude. Nulový příběh, ubohé triky, trapní herci... Česká pohádková tvorba jde od revoluce do prdele a v čele s Troškou brzy narazí na samotné dno. 25% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak nám na štědrej večer dávali pohádku. A nebylo to špatný, hlavně jsem rád, že jsem poznal Zvíkov i přes nevoli ostatních u stolu. Taková jenorázovka, která nenadchne, ale ani neurazí a o to jde. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Formalne proc ne, ale ten scenar je bidnej, az to boli (import klucika ze soucasnosti mohl bejt cool, kdyby nebyl vsazenej tak umele). A snaha nechat Dyka za kazdou cenu zpivat tez. Legracky typu Lednice ci nemeckyho barda ale docela potesily, vlastne docela dost:o) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Micimutr“ se marně pokouší vzkřísit dávno zašlou slávu českých filmových pohádek. Tady prostě a jednoduše žádná kouzla nepomohou. Nicméně alespoň závan poetiky i pohádkové atmosféry se zachytit podařilo. Tříhlavý dráček se kupodivu docela povedl (škoda, že se na plátně moc neohřál), způsob propojení Prahy 21. století s pohádkovou říší je s přimhouřením obou očí přijatelný a přiměřeně naivní dějová linie umožní dobru zvítězit nad zlem ... I když na závěr musím říct, že princezna Karolína ve mně nevzbuzuje žádné přehnané sympatie - takže ani happy end mi nepřináší žádné mimořádné potěšení ... 2,5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vubec si nemyslim, ze by se jednalo o spatnou pohadku. Bohuzel, zadny jiny zanr neni u nas tak kritizovany jako nove ceske pohadky... Jasne, ta soucasnost, vcetne kluka s nemocnym psem pusobila celkem rusive a hlavne postradala vetsi smysl. Hlavni dejova linie ale spatna nebyla. Te hlavne pomohla postava Micimutr, kterou opravdu dobre zahrala Libuse Safrankova. Nejvice me ale bavil princ Vladimir, tesil jsem se na kazdy jeho zaber a pisnicku, kterou ze sebe Vojtech Dyk vypoti. Princ tak dal zapomenout na opet nevyrazneho Ondreje Novaka. Vsadim trenky, ze z Mariky Soposke nikdy velka herecka nebude, alespon se na ni ale hezky diva. Dejdar uz me zacina nudit (no zacina..., uz nekolik let). Klidne za rok se na tuto pohadku opet rad podivam. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že i když matka koček vyhrála ve sledovanosti nad Popelkou, že si snad někdo v České televizi nebo produkčním týmu nebude myslet, že se nedá nic zlepšovat. Místy blbě odehrané, nepřirozeně až bídně napsané, hloupě statické a tak dále. Možná slibné, možná potenciální, ale ani ne dobré, jen náznak něčeho lepšího v budoucnu. Hodně štěstí do příště, i kdyby bez Libuše Šafránkové, která tvůrcům v podstatě zachránila krk před blamáží. ()

Reklama

Reklama