Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Sinn 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám překvapivý návod pro pedofily přímo od Libušky (Máš rád pohádky? Pojď se mnou do pohádky, ale musí to být naše tajemství, tak pojď, neboj se.), byla to milá nenáročná zábavička s ne moc hezkou princeznou a krásným loutkařem (už v Lidicích jsem na něj koukala s pusou dokořán, fešák, že jo?). ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase po celém jednom roce podíval na tradiční novou Vánoční pohádku a opět jsem si připomněl, nebo dokonce ujistil v tom, že už se netočí takové pohádky jako dřív. Tahle nebyla sice z nejhorších, hlavně(na české poměry) slušně vypadající drak, ale něco tomu prostě chybělo. Stejně tak mi vsuvky z reálného světa přišly trošku rušivé a do takovéto pohádky se nehodící. Ale budiž, na jeden společný večer s rodinou filmeček nenudící a netrapný. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nešťastnou náhodou dostal ke sledování tohohle českého "velkofilmu", když už ho na mě Vánoce vychrlily. A bylo to přesně tak špatné, jak jsem čekal, že to bude. Nulový příběh, ubohé triky, trapní herci... Česká pohádková tvorba jde od revoluce do prdele a v čele s Troškou brzy narazí na samotné dno. 25% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokonalé určitě ne,ale je vidět,že když se chce,tak to jde a ve své podstatě standartní pohádka dokáže být nejen zábavná ale i dobře udělaná,navíc bez troškovské nasládlosti a naivity.Tady vedle povedeného digitálu (hlavně drak se na české poměry povedl nadmíru),vévodí herci v čele se sympatickou princeznou,charismatickým králem,nestárnoucí Libuší Šafránkovou a správně přehrávajícím princem Dykem.Na štědrý večer dobrá volba...70% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Další pohádka vezoucí se na vlně zájmu o fantasy a opět, ne úplně šťastně a podařeně. K tomu přidejme humor, který je místy lepší, místy horší, místy vysloveně trapný, poměrně obstojné herecké výkony, obecně dosti lacině působící digitální triky... Výsledek přímo neurazí, děti snad i zaujme, ale rozhodně nejde o žádné filmařské veledílo... Celkový dojem: 65% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama