Reklama

Reklama

Taneční zábava

(TV film)
všechny plakáty
Československo, 1991, 50 min

Recenze (7)

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Veselé upoutávky nás několik dní lákaly na Taneční zábavu, kvůli které se prý Dagmar Veškrnová dokonce naučila hrát na saxofon. Tu však vystřídala plačící hlasatelka Marie Tomsová s pistolí u hlavy... Kdyby jen tušila, kolik diváckého hněvu se v následujících dnech snese na její hlavu...Tato neobvyklá inscenace se asi těžko bude někdy reprízovat, ale krátkou ukázku z ní lze vidět v pořadu Úsměvy tv hlasatelů, který byl natočen k 60. narozeninám ČST v r. 2013. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Odvážné BOHUDÍK, kontroverzní PROČ NE?, nedostupné BOHUŽEL... Nyní jsem rád, že malou část nedostupné Taneční zábavy jsem mohl shlédnout jako ukázku v pořadu Úsměvy Jitky Němcové. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Mystifikovat a vystrašit diváky předstíranou realitou se povedlo jako první rozhlasové inscenaci Válka světů. Odvysílání rozhlasové hry Válka světů o invazi Marťanů na Zemi podle románu Herberta George Wellse. Hra byla zpracována formou fiktivní reportáže. Vysílání hry rozpoutalo neočekávanou paniku. Během něho stoupla sledovanost z milionu posluchačů na šest milionů a téměř třetina z nich uvěřila, že jde o skutečnost. Tato rozhlasová mystifikace se poté stala nejslavnější rozhlasovou hrou všech dob a H. G. Wellse přes noc vynesla na vrchol popularity a otevřela mu cestu do Hollywoodu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Taneční zábava v režii Jitky Němcové předvedla hodně drsné číslo. Vladimír Marek byl ještě dlouho moje noční můra. Pak přišel Freddy. ()

whenry 

všechny recenze uživatele

Jako dneska si pamatuju ty estrádně laděné, rozjuchané upoutávky na Taneční zábavu, které v ČST běžely. Byl večer, na obrazovce se s tradičním úsměvem na tváři objevila Marie Tomsová. Všechno běželo normálně. Po pár větách, kterými chtěla uvést následující pořad, však začala nejistě těkat očima, neboť za kamerami byl najednou hluk a nepořádek. Po chvíli už byla známá hlasatelka držena se zbraní u hlavy jako rukojmí agresivního vetřelce. A lidem doma tu méně, tu více, padala čelist. A tápali: Přepadli televizi? Jde o život? „Taneční zábava“ byla nevídanou, zato dokonalou mystifikací. Režisérka Jitka Němcová měla tu odvahu ji zrealizovat. ()

Zajímavosti (1)

  • Mystifikovat a vystrašit diváky předstíranou realitou se povedlo jako první rozhlasové inscenaci „Válka světů“, jenž pojednává o invazi Marťanů na Zemi a byla nahrána podle románu Herberta George Wellse. Hra byla zpracována formou fiktivní reportáže. Vysílání hry rozpoutalo neočekávanou paniku. Během něho stoupla sledovanost z milionu posluchačů na šest milionů a téměř třetina z nich uvěřila, že jde o skutečnost. Tato rozhlasová mystifikace se poté stala nejslavnější rozhlasovou hrou všech dob a H. G. Wellse přes noc vynesla na vrchol popularity a otevřela mu cestu do Hollywoodu. (sator)

Reklama

Reklama