Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Recenze (236)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Havlíkovy blogy jsem svého času dost hltal, takže na jeho celovečerák jsem byl dost zvědavý a přiznám se, že i očekávání byla celkem velká. No ale žádný zázrak se nestal. Ruda chrlí krásné obrázky, promlouvá Baťkovým hlasem své čtivé monology, ale príběh skřípe. A to jakože pořádně. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Na psa dobrý, ne?" Tak jak tady pročítám ty komentáře, tak mám takový pocit, že tu všichni popisují úplně různé filmy a ani můj text nebude zřejmě vyjímkou, protože nemůžu napsat, že by šlo vyloženě o komedii, i když jsem se u sledování tohoto road movie, s romanticko-kriminální zápletkou párkrát zasmál, ale všechny komické situace tu byly doslova utopeny v přívalu filozofických úvah o všech aspektech lidského života, ze kterých se však mohl poučit jen hlavní hrdina, když mu jedna jeho známá z internetového chatu objasnila, kdo je pro něj tou pravou životní láskou. To, co mě ale na tomto snímku zaujalo nejvíc, je část začínající scénou, ve které se hlavní hrdina loučí v anonymním městě se svou známou, v podání Kláry Issové a na to dostává pokutu od strážníka, jehož hraje Karel Zíma. Pak následuje střih a hlavní hrdina se ocitá v Brně, kde začíná utíkat před pronásledovatelem. Nato se film střihem dostává do noční Ostravy, symbolizovanou tramvají v barvách ostravského dopravního podniku. Poté vidíme zřejmě brněnského pronásledovatele, jak se hlavnímu hrdinovi, snaží ukrást osobní automobil a po krátké honičce, se na scéně opět objevuje ten samý policejní strážník, zahraný Karlem Zímou. Tak teda nevím, kde se stala chyba. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkně natočený film. Sympatické obličeje, dobrá zápletka. P. Batěk je v pohodě, V. Kerekes nádherná jako vždy a tady i dost hrála... Pobavil J. Lábus v roli záporáka. Potěšila K. Issová v maličké roličce. Toť klady. Jeden velkej zápor. Proč mají dnes Češi tendenci točit filmy, kde je hlavní postava někdo, koho nemůžete vystát a ono se to celý film nezmění?? Proč třeba postava V. Kerekes je zamilovaná do takového hovada, sukničkáře a nezodpovědného chlapa?? A na konci máme jako tleskat? Jen důkaz dnešní doby, kdy holky prostě potřebující hazjly... takže asi tak... Celý film bylo jasný, kam to spěje a já celou dobu doufal, že to tak není. Spletl jsme se... Škoda, protože kromě příběhu fungovalo vše na 100%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, začne to docela zajímavě, ale pak se z toho stane málo vtipná story, která je hrozně předvídatelná a málo originální. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako přežít se to dá, ale nic světoborného- občas vtípek (s tím prasetem se to povedlo, taky hodička ve Štatlu je fajn, jinak celkem o ničem)...40% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky divně rozhozený filmík. Tolik dobrých a fotogenických (především) hereček ale i herců a to vše téměř nanic... ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Od Zejtra napořád jsem čekal trochu něco jiného, ale ve výsledku nejsem zklamán. Na to, že se jedná o režijní debut, film není vůbec špatný. Je výborně natočen, dobře obsazen a se skvělou hudbou. Vica Kerekes, kvůli které jsem se rozhodl na film kouknout, mohla dostat více prostoru a vedlejší dějová linka mohla být propracovanější. Jedna z nejlepších scén byla s Michalem Kavalčíkem alias Rudou z Ostravy, jejíž zakončení bylo stylové. Vtipná byla postava Karla, kterého výborně ztvárnil Jan Přeučil. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Kolega Vančura mi mluví z duše, ale dovedl bych vyjmenovat mnoho dalších podivností, leč nestojí mi to za to. Aha, je to v kategorii "Road movie", tak to jo - to sedí. Škoda času před obrazovkou. ()

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Po skončení premiéry ve Velkém sálu v KV, jsem byl téměř nadšen. Vydrželo mi to částečně do odchodu ze sálu, ale noc už to nepřežilo. Film je plný klišé, bizarní scény jsou až k pláči (jak typické pro český film) a jediné co film vytahuje z podprůměru jsou herecké výkony. Filip Blažek opět ukazuje, že umí a kdykoliv se objeví na scéně, je film zachráněn. Ještě stojí za zmínku Pavel Batěk, který by mohl být v budoucnu příslibem lepší herecké školy. 40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek o podivínovi balancujícího životem který ani neví co vlastně chce a zoufale se snažící tím svým zatrpklým životem nějak prokopat je natočen překvapivě dobře. Každá scéna funguje na výbornou, nic nevypadá trapně a místy to dokonce hlavně vlivem vypravěčského filozofování spadá až do artu. Za zmínku stojí i výborný soundtrack, který je vskutku pastvou pro uši. Jenomže to je na veškeré kráse asi tak vše. Scénář je jinak plný děr a nedovyprávěných sekvencí, že vlastně na konci celého příběhu zůstává plno nezodpovězených otázek. Proč je kamarád hlavní postavy Petra Pavel tak obětavý ve dne v noci? Co ho k tomu vlastně vede? Proč ta podivná loajalita mezi Petrem a Terezou? A co daleko sympatičtější Jana? To se prostě jen tak objevila a zase zmizela? Atd. atd. Myšlenka toho všeho jako celku je tudíž stejně záhadný jako Petr sám. Jeho nelogičnosti v jednání a vůbec celé jeho životní sebemrskačství je takřka na pováženou. Diváky si to však snad přeci jen najde a to takové, kteří se nebojí popřemýšlet na logikou situací zde vytvořené. ()

landsman 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem se dívat na trailer. Po jeho vydání jsem byl na film celkem natěšený. Dnes jsem si jej ve vlaku pustil a konalo se zklamání. Děj nudný, zápletka prakticky žádná a konec nesmyslně "zbastlený", tak aby to "nějak pěkně dopadlo". Bohužel to ani moje oblíbená Vica nezachránila, ze které udělal scénárista hloupou puťku. Nestojí za shlédnutí. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší na tomhle filmu byla muzika. Úvodní soundtrack byl opravdu výborný. To ale nezachránilo poměrně dost zvláštně nudných scén. Další dvě hvězdy si zasloužila Vica, jejíž prsa a sladký hlasový tón mám nejraději. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Když se nedaří, tak se nedaří... Tohle rádobyfilosofické komediálně-romantické drama se také nijak extra nevydařilo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Na režijní debut a hlavně český poměry jsem byl technickou stránkou filmu příjemně konsternovanej (zejména úvod k nerozeznání od hollywoodskýho bijáku nebo automobilová honička). Realizace jinak slušnýho námětu však bohužel působila dojmem, že sami tvůrci nevědi, jestli točit něco vážnějšího nebo odlehčenějšího (v podstatě se jelo v módu "vtip - vztahovej problém - řešení průseru"). Osobně bych byl spíš pro komediálnější pojetí. Při cestě Petra s "kleptomanskym" Přeučilem jsem si řikal, že bylo supr natočit roadmovie s touhle dvojkou, přičemž některý údálosti nebo problémy se i tak mohly odehrát / řešit. Dál byla škoda občasnýho nepochopitelnýho chování postav (jaká normální ženská půjde na "první" rande s chlapem na svatbu jeho "kámošky", přičemž s nim bude trpělivě řešit vztah s jeho "kamarádkou"?) a toho, že měl výtečnej Lábus jen pár krátkejch scén. Třetí hvězda za hudbu a skvěle zvládnutou filmařinu. ()

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama