Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Autorskej záměr fajn, výsledek rozplizlej do podivnýho banálního čehosi... ničehosi. Trailer (kterej si i po osmi letech dobře pamatuju!) se ukázal jako dost matoucí - sliboval vypravěčsky i formálně podstatně rozmáchlejší podívanou (která se nedostavila) s osudovým odérem (kterej se nedostavil) a motivačním jádrem (který se dostavilo částečně). Nejsilnějším elementem je nakonec jednoznačně herecká stránka. Vidět to v době premiéry, řekl bych něco ve smyslu "zejtra to snad Havlíkovi vyjde" - má zjevný ambice, tak snad nezůstane "napořád" jen u nich. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Na debut režiséra zcela bez filmového vzdělání opravdu velmi dobré. 3* jsou vyslovený úspěch. Samozřejmě, že by příběh šel dopilovat a pár minut by se dalo pro zrychlení tempa ještě vystříhat. Pochvalu a možná i nominaci na Českého lva za zvuk by si zasloužil zvukový mistr za mix do 5.1, který je prvotřídní na úrovni hollywoodského akčního blockbusteru. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další debutant! V nespočtu případů se sice pánové a dámy vyřádí a vyzpovídají ze svých myšlenek, o které ani vlastně nestojíme, ale znovu nás už neobšťastní. Snaživý režisér Rudolf Havlík mezi takové nakonec nepatřil (vrátil se třeba Pohádkami pro Emu). Navíc měl zdatný filmařský štáb. Předložil nám něco mezi road-movie, komedií, romantikou a gansgterkou, nic nedotáhl k nadprůměru, ovšem měl štěstí na herce, kteří jsou překvapivě velmi solidní, každopádně s jejich motivacemi je to už horší. Stejně jako s návazností mezi jednotlivými scénami, tvůrci se nás navíc marně snaží přesvědčit o jakési duchovní hloubce. Na debut to ale každopádně průšvih není. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hned po úvodním proslovu Petra Krause, že "Všechno nejdůležitější je v našich snech," mělo vyprávění zabrzdit a nasadit aspoň jednu oduševnělou postavu, která by řekla "Wait WHAAAAT?!", aby tuhle motivační rádoby mantru přesnou ranou na direkt potopila. Nezachrání to ani jedna fakt nemožná automobilová honička nebo závěrečný běh na letiště, který sice (SPOILER) nikam neústí, ale hned nato jsou už ale šťastný pár, aniž by to mělo logiku. Stejně jako nemá logiku, proč najednou postava Vicy Kerekes chce Petra Krause, i když se znají od dětství a když zrovna teď ji předvádí nejpříkladnější machismus v podobě několika rand naslepo, která chtěl ukončit v posteli. A vyřešení problému se špatnou dodávkou triček? Dogs Ex Machina. A ještě bychom se mohli pobavit o stopaři s pilou v ruce, ale byla by to už ztráta času. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela povedený road movie s nepředvídatelným dějem a skvělým nápadem. Mít takového kamaráda s porschem (pro chudý), který pro mě zajede kamkoliv a kdykoliv by se mi celkem hodilo. Vždy mě tak trochu zajímalo, jak by mohla fungovat taková práce při které cestujete po celém světě, a ač bych to asi moc dlouho nevydržela, tak bych si to ráda vyzkoušela. Ovšem i když často cestujete vždy máte jedno jediné místo, na které se těšíte ze všech nejvíce a které znáte a máte tam domov a přátele. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Brně, Praze, Plzni, Českých Budějovicích, Berouně či na zámku Zbiroh. a v Hongkongu. (Zdroj: wikipedia.cz) (VášaVF)
  • Režisér Rudolf Havlík v závěrečných titulcích poděkoval všem skvělým dívkám a ženám, které mu poskytly své fotografie pro použití do grafických konverzací ve filmu. (Terva)
  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama