Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Recenze (236)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek fakt snovej, ale postupně mně začínala vadit nedohranost některých scén (omračení ), takže to působilo klipovitě což je docela škoda, protože film v sobě tu jiskru má a na divaká umí v pravý chvíli laškovně zamrkat. Epizoda s Honzou Přeučilem je výborná, rovněž prase si vychrochtalo sympatie. Pavel, Filip i Jirka Lábus působí sympaticky a pohodově. Vica je samozřejmě roztomilá kočička jako vždycky, navíc jsem měl dojem že do svýho grimasového herectví přidala jednu specialitku, tzv. koňské herectví, když se nám totiž Vicoušek zlobil, tak roztomile hýbala nosánkem, jak koníci nozdrama. Je to někde k lepším třem hvězdám, ale protože Rudolf je na začátku kariéry, přimhouřím nad tím scénářem oči, plácnu se přes kapsu a dám čtyři. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídne remeslo (hlavne na debutanta), fajn herci, výborná hudba, niekoľko celkom vtipných scén. Len je to celé príliš epizodicky roztrieštené, občas dokonca nenadväzujúce a slovenská hysterka Vica ma celý film príšerne iritovala, hlavne v porovnaní s milou a superhot Klárou. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru to vypadalo zajímavě a film samotný to nakonec potvrdil. Sice má příběh pár zbytečných děr, ale dá se to překousnout. Teda pakliže Vám nevadí, že hlavní hrdina zapadne v poli u Prachatic a kamarád za ním z Prahy během chvíle dorazí. Pak za ním jezdí do Brna, do Ostravy...jak kdyby každé město v republice bylo za rohem. Nicméně natočeno je to dobře a herci mě neskutečně bavili. Doufám, že Pavel Batěk, Filip Blažek a Vica Kerekes se mi ve filmech budou objevovat častěji. Dobře se na ně kouká a ještě líp hrajou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJE JEN VELMI TENKÁ HRANICE, ZA KTEROU KONČÍ VEŠKERÁ SRANDA. A TUHLE HRANICI JSEM PRÁVĚ PŘEKROČIL…" /// Ten Batěk má fakt dobrej hlas. I díky němu se mi zdál trailer zajímavej. Nemůžu nezmínit soundtrack… Vyprávění vo chlápkovi, kterej má výraznej předpoklad, že nenajde svoje štěstí, je celkem fajn. Aspoň do doby, než to začne bejt (trochu) blbý (buď v klidu, taky to poznáš…). Upřít se tomu nedá způsob, kterým si to buduje svůj vlastní Happy end. A vocenit můžu i tu divnou romantiku. Navíc takovýho kámoše… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem neviděl českej film. 2.) bloguju. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chci mít klidný život, takže po poučení z tohoto snímku již nikdy nebudu obchodovat Číňany (ani s Lábusem), neproměním své vozidlo na WC pro divočáka a při stopu nebudu zastavovat holkám s motorovými pilami. Také jsem se poučil o tom, že Ruda z Ostravy se omračuje jinak než králík, což byla patrně nejlepší scéna filmu, kterému se karlovarský Thermal premiérově zasmál, bouřlivě mu zatleskal, s hvězdami se nechal vyfotit a pak mu, věren české tradici, pořádně naložil při hodnocení. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hodně svěží vítr na poli českého filmu a příjemné překvapení v jednom. Jako celek to sice moc při sobě nedrží a jednotlivé scény na sebe příliš logicky nenavazují, ale samy o sobě fungují, stejně tak vnitřní monology a hlavně po strašně dlouhé době někdo odnaučil naše herce divadelnímu vystupování před kamerou, takže je třeba zaokrouhlovat nahoru. Batěk dokázal, že je ho na novácké šarády škoda a Klára Issová jako vždy top! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Samohana někde v Asii, zajíci v pytli z internetu nebo slovenský Gripen? Sled historek na pofidérní kostře „oděvního“ byznysu a životního filozofování, který baví v maličkostech a zadrhává v celku. Snažím se vždy u českého filmu najít nějaká pozitiva a v tomto případě by to mohly být nezatíženost námětovými stereotypy a hudební doprovod, nicméně mám obavy, že vám v hlavě zejtra napořád nic nezůstane.. Rudolf z Frekvence 1 by si z fleku mohl střihnout roli člena balkánského zločineckého gangu s křestním jménem Predrag.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nenávidím svatby. Skupiny dobře oblečených lidí, který předstírají, že něco bude napořád. Jako kdyby ten slib měl všechno změnit. Jako kdyby do tý doby naše city nebyly myšleny vážně. Faustova smlouva, kterou se podaří naplnit jen pár vyvoleným. A potom se všichni vožerou, poperou, pohádají jako psi. Co z toho asi čeká na mě?“ Vzhledem k tomu, že před Zejtra napořád jsem nedávno viděl tématem velmi podobný film Hector and the Search for Happiness, podvědomě mě to nutí srovnávat. Pokud jsem si u snímku z kanadsko-německé koprodukce stěžoval na to, jak dogmaticky a rušivě mi byly životní rady podávány, české „verzi“ se zhruba to samé dařilo docela nevtíravým, pohodovým a místy i úsměvným způsobem (zdejší hlavní hrdina rozhodně nikomu nic podprahově nenutil a jeho poznatky nebyly tak přehnaně pozitivní). A ano, každému musí být jasné, jak hrdinova „cesta“ dopadne, což mi ovšem u tohoto filmu nijak zvlášť nevadilo. „Gangsterská“ linka se sice zrovna moc nevydařila (nechtěně směšná, naivní), ale jinak zde bylo několik trefných scén, hlášek („Když mlčí chlap, přemejšlí. Když mlčí ženská, je nasraná.“), momentů. Perfektní scéna byla s omračováním, velmi lidsky a přirozeně působila ta u rybníka (jakože postava Jany by byla pravděpodobně největší „terno“, i v porovnání s Terezou-nebo možná právě hlavně s ní). A pak tu byla na podpatkách sprintující Vica, magor s motorovkou a přítelem z Třebíče (jako by snad cokoliv s mým jinak široké veřejnosti neznámým rodištěm mohlo být zobrazeno nějak normálně, že) a hlavní hrdina, který se ode mě pohledem na svět v mnohém lišil, ale konkrétně pod jeho (výše uvedený) názor na svatby bych se s chutí podepsal. Celkově to vidím na průměr. „A co teď s ním uděláme?“ – „Zabijeme ho.“ – „Ty si se zbláznil?“ – „To byl vtip. Omráčíme ho a pak ho někde vyhodíme.“ – „Hele, ale já sem ještě nikdy nikoho neomračoval.“ – „To přece nemůže bejt tak těžký, ne? Je to v každým filmu.“ ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Taková klučičí bakalářská povídka, co se nevešla do stopáže. Velká potíž i u debutu je, že režisér vypráví příběh, jako kdyby psal syžet novely, film je tady ladem, zcela nevyužité médium. Vzniklý konstrukt by se dal z fleku zařadit mezi ty trochu zastydlé etudy z pera Milana Kundery vydané kdysi jako sešity Směšných lásek. *** Autoři se obecně dělí na ty, kteří nechávají příběh organicky vyrůstat, v napětí a překvapivosti, v originálních zákonitostech nově se rodícího světa, a na ty, kteří mají všechno předem promyšleno a vysvětleno, a onen růst pouze více či méně zdařile simulují. Rozdíl je ale poznat vždycky. Ti první jsou umělci, tvůrci... ti druzí jsou myslitelé, pozorovatelé, a praví tvůrci z nich nikdy nebudou. Netvrdím, že jedno je nutně lepší než druhé, tvůrcům zase většinou chybí reflexe a hlubší sebepoznání, ale je zkrátka problém, když se to zamění. RFje dnes asi takový filmař, jako byl Kundera spisovatel, když psal o směšných láskách. A stejně jako se Kundera nikdy nestal spisovatelem, ale jen dokonale vybroušeným esejistou a stylistou, z tohohle snímku je cítit, že autor se nikdy nestane tvůrcem svébytných filmových příběhů. Přála bych mu šťastnější životní dráhu. To ostatně i Kunderovi. *~~ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z trailerů to tedy vypadalo na něco úplně jiného, ale tak má to dobré obsazení a nenudil jsem se, takže vlastně fajn. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Když se v letních měsících objevil kosmopolitně laděný plakát, jediná otázka nejistoty vedla k tomu, jestli proklamované tváře ustojí v českých podmínkách takový projekt. A překvapivě jak Vica Kerekes, tak Pavel Batěk na to mají. Vica může hrát osobitou a sexy dívku i bez laciné vulgarizace a Batěk je zajímavou alternací k hlavním hrdinům dneška, ačkoli je stejným vizuálním typem jako Matěj Hádek. Třetí hlavní postava je hraná Filipem Blažkem, který po letech divadelní i televizní dřiny taky umí najít vhodnou polohu, která ničemu neuškodí a celku je maximálně nápomocná. Na jistotu si tu role vedlejší rozebrala Issová s Přeučilem a jediný, kdo opět ničeho celistvého nedbal a vytvořil si originální hereckou etudku na téma byl Lábus, ale právě proto ho máme všichni tak rádi. Takže suma sumárum, může česko-slovenský film cestovat z Prahy do Brna, Ostravy a Pekingu a přitom zůstat zajímavý, napínavý a uvěřitelný? A dokonce se vypořádat s uskalím gradace, které si nezadá ani s těmi nejlepšími světovými melodramaty? Ano, může. A díky za něj. Kosmopolitismu zdar, letos bych ráda viděla Zejtra napořád jako favorita Lvů. Ačkoli necelá tisícovka hodnocení i po vydání filmu na DVD dává tušit, že i takový projekt spíš zase jen prošumí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další debutant! V nespočtu případů se sice pánové a dámy vyřádí a vyzpovídají ze svých myšlenek, o které ani vlastně nestojíme, ale znovu nás už neobšťastní. Snaživý režisér Rudolf Havlík mezi takové nakonec nepatřil (vrátil se třeba Pohádkami pro Emu). Navíc měl zdatný filmařský štáb. Předložil nám něco mezi road-movie, komedií, romantikou a gansgterkou, nic nedotáhl k nadprůměru, ovšem měl štěstí na herce, kteří jsou překvapivě velmi solidní, každopádně s jejich motivacemi je to už horší. Stejně jako s návazností mezi jednotlivými scénami, tvůrci se nás navíc marně snaží přesvědčit o jakési duchovní hloubce. Na debut to ale každopádně průšvih není. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více takových českých filmů, prosím, ovšem s lepším scénářem. Zejtra napořád je totiž zručně natočené i zahrané vzduchoprázdno, které těží z několika "osvědčených" klišé (hlavně tedy ta hlavní romantická zápletka je hrůzná) a neokoukané věci a postavy, jež by si zasloužily více pozornosti, naopak odbývá (především tedy mafiána Jiřího Lábuse). Rudolf Havlík má ale talent. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Zejtra. Zejtra k tomuhle filmu napíšu komentář, nad kterým zůstane rozum stát. Komentář, kde pochválím příjemnej soundtrack, krásné herečky a zajímavou kameru. Neopomenu ani to, že Vica překvapivě neukázala ty svoje vnady a taky že ten příběh, byť od debutanta, je takovej nemastnej neslanej. Ten komentář bude mít nejenom začátek a konec, ale taky něco mezi. Zejtra ho napíšu, slibuju. A nechám ho tu napořád .. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný český kousek, jemuž podráží nohy hlavně fakt, že vůbec neví, čím chce být. Chvilku se to tváří jako drama o životě jednoho muže, pak jako drsná gangsterka, občas se objeví nějaká ta vtipná scénka a nakonec to sklouzne k normální romanci. I přes tento mišmaš to však díky režii a sympatickému hrdinovi slušně odsýpá a vlastně to celkem pobaví. Což se o většině tuzemských kousků stále říci nedá. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Autorskej záměr fajn, výsledek rozplizlej do podivnýho banálního čehosi... ničehosi. Trailer (kterej si i po osmi letech dobře pamatuju!) se ukázal jako dost matoucí - sliboval vypravěčsky i formálně podstatně rozmáchlejší podívanou (která se nedostavila) s osudovým odérem (kterej se nedostavil) a motivačním jádrem (který se dostavilo částečně). Nejsilnějším elementem je nakonec jednoznačně herecká stránka. Vidět to v době premiéry, řekl bych něco ve smyslu "zejtra to snad Havlíkovi vyjde" - má zjevný ambice, tak snad nezůstane "napořád" jen u nich. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady se to tříská jako jádro sparťanských fanoušků s kotlem slávistů. Na jedné straně scénář, který pajdá hůř než Dr. House, na straně druhé zpracování, které by spoustě tuzemským kolegům mohlo dělat přednášku. Alibisticky si stoupnu někam stranou a budu jen tiše pozorovat, jak se Rudolf vyvrbí. Kdybys chtěla čekat se mnou, nebudu se zlobit, Vico. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, ale poněkud hloupé s hloupě se chovajícími postavami.. a té asijské exotiky tam je tak pět minut. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Se vším co má dvě kozy nebo je z Asie jsou problémy'' --- Zprvu se to zdálo býti zajimavým. Hong Kong, celkem svižný soundrtack u nějž kladně hodnotím zejména ty instrumentální pasáže (u zpívaných to bylo horší kvůli angličtině s českým přízvukem), kterým však nebyl bohužen často dán správný rozjezd... Sympatický Batěk po kterém jde mafián Lábus.... To vše snímáno svižnou kamerou. Jenže tvůrci jakoby si nebyli jisti co točit. Zda film s poselstvím, komedii nebo thriller. Hlavní hrdina se chvilkami chová jako dement a tak jej musí neustále zachraňovat kámoš Blažek, jehož neustálá a neutuchající pozitivnost mne upřímně prudila... Bohužel pak se už tak z toho mála stal román pro ženy a děj se stal ještě přiblblejším, nepříjemně romantickým a nereálným. Závěr to zasypal totálně... My ty thrillery prostě točit neumíme a je úplně jedno, jestli štáb letí přes půl světa a točí to v nějakých exotických lokacích... Doktora od Jezera hrochů taky točil Troška až v Africe a víme jak pekelně to dopadlo... S nedotaženým scénářem se toho prostě moc dělat nedá. Dvě trička Adudas. * * ()

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama