Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Opět má oblíbená německá kinematografie na kterou nedám dopustit. Náckové? Kdepak. Začínající filmaři,vypadající fakt potřebně,že mají nárok na americkou snídani zdarma a s úsměvem. Leningradští hřebci, kteří dovedou rozpálit celý gay bar :-) Nejmilejší,svobodní,němečtí komouši jaký můžete potkat. Když je nejlepší přítel stále nablízku,dá se překonat i ten nejbolestnější okamžik. Matthias Schweighöfer & Friedrich Mücke, tihle dva sympatičtí hoši mě příjemně pobavili :-) ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

dva kluci a příběh o otci, který ze záhrobí posílá dopisy. Pak ztřeštěná cesta po usa bez peněz, kde si na každým kroku musí připomínat berlínskou zeď, socializmus a divný vtípky na něj. Od půlky je tam i jedna kráska dík který se pohádají ale nakonec se sejdou u mostu. připadlo mi to děsně nepřirozený ... ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

CHYBA VE FILMU: Když kluci dostanou auto a jedou po ceste tak spolujezdec ma otevřenou strechu a vystrkuje ruce. Zaber pozdeji (při pohledu seshora) ji ma zavrenou, na dalsim otevřenou a na další při pohledu zevnitř zase zavrenou a pak otevřenou. CHYBA VE FILMU 2: V gay baru je videt ze tycky před kterými kluci tanci v jednom zaberu zmizí a v druhem se zase objeví. A to s nima nikdo nehýbal a ještě netancil. (74:41) ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Mám pocit že velká část místních hodnotitelů asi koukala na úplně jiný film. Takže popořádku: Tento film rozhodně není komedie, sem tam se něco vtipného objeví ale do kvalitní komedie to má hodně daleko. Úvod začne naprosto nevinně a celkem zajímavě, ale postupem času Vám dojde, že se film transformuje do nudného drama. A nakonec se z toho stane ještě romantické drama. Ehm? No takže vlastně chyba není ve filmu, ale v tom že nějaký odborník tento film označil jako komedii a zkazil tak většině očekávání od tohoto filmu. Sečteno podtrženo: Tohle není komedie, tohle je drama! Přesto se zázrak nekoná a nepomůže mu k němu ani výborný soundtrack. 4/10 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

No ja si nemôžem pomôcť a musím ísť na maximálnych 5. Tento film je presne taký, aký som chcel aby bol. Ľahučko natočený, veľmi jemne vtipmi nadávkovaný (scéna s posteľou ma dostala tak, že som musel film na chvíľu stopnúť pre záchvat smiechu, ostatne scény sú síce menej vtipné, ale nie sú trápne, čo je malý zázrak) a záver je krásna perlička za veľmi slušných scenárom a úplne posledná scénka je len dôkazom že to tu niekto s výborným filmom myslel dobre :). S kľudným svedomím dávam Friendship! na rovnakú úroveň ako podobný Little Miss Sunshine. 9/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama