Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (156)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Úvod velmi slibný(****), honička s dobrmany vynikající(*****), ale okolo poloviny se něco zlomí a jde to totálně do trapnosti (odpad-až max. **). Celkově cca 45% ()

anais 

všechny recenze uživatele

To je těžké. Sledujete to, a je vám naprosto jasné, že Jackie už na to prostě nemá a třetí Armour of god je neuvěřitelná pitomost. Jako celek to nedává smysl, digitální efekty jsou až trapné a celé je to neuvěřitelně naivní. A pak se ke konci Jackie popere na gauči a ten pocit, který jste měli u Drunken mastera, Mistrova syna nebo Police story se vrátí. Najednou to tam zase je. A pak ta bitva ve vzduchu...takže jsem chtěl dát jednu hvězdičku jako infantilní jedničce, ale nakonec dám s přimhouřenýma očima a ze sentimentu 3. Ale jestli chcete vidět něco dokonalého, pusťte si Armour of god 2. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám Jackieho rád, i jeho sérii Armour of God, tohle je naprostý zmatek nad zmatek. Děj psal každé dvě minuty někdo jiný, aniž b tušil, co psal kdo před ním a co kdo bude psát po něm, Občas se to snaží být děsně vtipné, ale je to křečovité, přebarvičkované, pak zas chvílemi si to hraje na vážnou notu, když film naprosto vážně vyzývá, aby lidé nekradli kulturní dědictví národů, ale vrátili je, místo aby je házeli do sopky (největší WTF filmu, jež asi vzniklo proto, že si někdo myslel, jak vtipný bude zhruba dvacetiminutový souboj při volném pádu z letadla - fakt se padá tak dlouho? Druhé WTF je pirát z Karibiku.). Zkrátka neskutečný blábol, kde dojde jen na asi dvě soubojové scény, ale je to jen stín dřívějších choreografií. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Božská relikvia patrí k mojim najmenej obľúbeným sériam s Jackie Chanom. Ale na túto časť som sa vďaka traileru celkom tešil. Bohužiaľ je pravda, že odkedy Jackie zostarol využíva cgi efekty a laná podstatne viacej ako by sa na hviezdu jeho formátu patrilo. Stále si robí všetky veci sám o to pokoj, ale už tomu chýba akési to čaro jeho starých filmov. Tento film má mnoho rôznorodých rovín, ktoré sú ovplyvnené rôznorodosťou postáv. Problém celého filmu je v tom, že sa rozpadáva na mnoho častí práve kvôli tým rovinám. Síce ich spája jadro príbehu čo je snaha o získanie 12 hláv čínského zverokruhu, ale každá postava rieši svoje problémy povrchne, zloduchovia nemajú moc šancu vyniknúť a okrem scény v továrni, ktorá je skutočne akčná a nápaditá a tej v džungli - ktorá sa môže pochváliť výbornou situačnou komikou a výborným prostredím, vo filme nie je veľa vecí, hodné zapamätania. Síce je to stále starý dobrý Jackie, ale tak silený happyend je bohužiaľ aj na mňa veľa. Z odstupom času musím znížiť na dve. Nech sa akokoľek snažím je to ten typ filmov, ktoré Jackieho ako akčnú ikonu kung-fu skôr zosmiešňujú ako dopomáhajú k jeho kultovosti. Možno by to chcelo nasledujúce roky trocha pozmeniť taktiku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj ked Jackie po roku 2000 toci väcsinou len priemerne alebo rovno podpriemerne filmy, tak som do pokracovania jeho slavnej dobrodruznej serie Armour of God vkladal velke nadeje, kedze jeho navrat k serii Police Story s filmom New Police Story dopadol fantasticky. Ale na druhy pokus ma to bavilo este menej ako prvykrat. Dej vôbec nefunguje. Jackie cely film akoze hlada nejake vzacne sošky, ale jeho patranie nema ziadnu poriadnu logiku alebo gradaciu. Prakticky sa len striedaju rôzne exoticke lokacie v ktorych sa neustale hovori inym jazykom. Najväcsi klad minulych dielov a to humor sa tu prakticky nevyskytuje. Len pri nejakej bitke sa o nieco vtipne pokusi, ale pousmial som sa len raz na jednom obohratom ale stale celkom funkcnom vtipe. Snaha o nejake to zaverecne moralne ponaucenie je neskutocne otravna. Takze neakcne sceny su strasne nezazivne a tych 120 minut mi pripadalo pocitovo dvojnasobne. A akcia? Vyzera to jak keby si Jackie spisal zoznam tych najvydarenejsich scen z dvojky a pokusil sa ich znova natocit. Ale tentoraz prakticky komplet s trikmi. V bitkach Jackie uz davno nema co predviest. Nonstop v jeho pohyboch citit, ze je zaveseny na pomocnych lanach. Tomu, ze pri nebezpecnych preskokoch vo vysokych vyskach nie je isteny, uz nikto neuveri. A aj ked od toho odhliadneme, tak uz ani tie kusky nepôsobia prilis pôsobivo. Taky Matt Damon v Bourneovi alebo Tom Cruise v serii MI predvadzaju ovela pôsobivejsie kusky. Z akcnych scen celkom zaujme uvodna originalna akcna scena, z bitiek je nejlepsia ta kde si to rozdaju dve dlhonohe krasky, Jackie len sem tam predvedie nejaky chvat, ktory nepôsobi umelo, ale pri väcsine jeho chvatoch som mal pocit, ze uz aj Sly v prvych Expendables predvazda pôsobivejsiu akrobaciu ako Jackie a to dokonca bez pomocnych lan. Tentokrat sa nevydaril ani ustredny song, ktory Jackie naspieval. Prvykrat som ho mal chut hned vypnut. Jacke mi v tomto filme bol vlastne celkom nesympaticky a pri zaverenych nepodarkoch som bol normalne rad, ked Jackieho pokúsal pes. Takze vysledkom je jedno velke sklamanie, ktore radsej nebudem povazovat za sucast slavnej serie. Ten roztomily odkaz so zuvackami to nezachrani. 3/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš cennou starožitnost? Já to zařídím......... Psí honička v bludišti okolo 27 minuty je velmi povedená a jak je později vidět byla pro Chana i lehce nebezpečná. Je to mistr ve vytváření podivných situací. Což je v tomto příběhu opět potvrzeno. CITÁT - Mluvíš Čínsky na Francouzského psa!!!.......... Tedy, jako komedie mi to moc nesedlo, některé rádoby vtipné situace a dialogy nejsou prostě vtipné. Ale to ostatní je supr. Dobrá akce, povedená zápletka, slušná hudba a kvalitní zvuk, obsahově to trochu pokulhává, ale když se chcete akčně bavit, je tu spousta materiálu a nápadů. CITÁT - Můj pradědeček!!!.......Finální vzdušný souboj je sice slabota, ale je to rozumné zakončení filmu. CITÁT - Naučíme draka létat........ Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. V závěrečných titulcích jsou opět zaznamenány riskantní nebo nepovedené scény. I ta v bludišti. Jako bonus je tu ještě malý komentář tvůrce Jackiho Chana. Tak za 80%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide síce o čínsku produkciu, ale pôsobí to skôr ako Chanove hollywoodske paskvily, v ktorých sa snaží napodobňovať svoj hongkongský štýl. Teraz sa karta obrátila a Jackie napodobňuje svoju slabú etapu hereckej kariéry. Je to veľkoryso poňaté, ale pôsobí to predsa len umelo a málo živočíšne ( je patrné, že veľké množstvo kaskadérskych kúskov bolo ´´zachraňované´´ pomocnými drátmy ). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Třetí božská relikvie se určitě povedla. Jackie sice neválí tak jako za mlada, přesto je na co se koukat. Dokonce jsou přidány i rubačky jeho pomocníků, kterým úřaduje dívčí souboj. Ve filmu je i spousta vtipných scén a odkazů na předchozí díly. Začátek, kdy Jackie uniká před vojáky, je luxusní. Jediný co bych u filmu změnil, by byla délka filmu, aby to bylo svižnější. Za mě 85% :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem ani nevěděl, do čeho jdu, jen jsem věděl, že to zas bude nějaká "Chanovina". Mrzela mě ta šííííleně zdlouhavá a zbytečně natáhlá stopáž plná dialogů, ale jak přišlo na akci, tak to byla Jackieho klasika. Přece jenom už má ta nejlepší léta za sebou, ale stále dokazuje, že to v sobě má a (podle mě) nepatří ještě do starého železa. No a na závěr, jak jinak, než obvyklé nepovedené bloopers, na to jsem se těšil! ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je herec, ktorý celý život hral jediný štýl. A to môže o sebe povedať len málo hercov. A popri tom robil kaskadéra. kde má aj zápis v knihe rekordov. Toto všetko je vizitka Chana za jeho celoživotný prínos kinematografii. A veru nebolo toho málo. A celkom som sa tešil na veľké vystúpenie Jackieho, že sa opäť pustí do kaskadérskych kúskov. Ale je tomu menej ako som očakával. Len na začiatku a na konci je Jackie taký akého ho poznáme a uprostred to je len prechádzka a občasné triky. Dosť mi to pripomínalo Cestu do stredu zeme. Obdivujem ho a mám ho rád ako komediálneho herca. Ale z filmu mám zmiešané pocity. Na jednu stranu choreografia dobrá ako vždy, inak všetko ostatné sa moc nepodarilo. Ale musím uznať, že zastávať 12 pozícii vo filme nie je sranda. Jackieho časy sú už preč a na staré kolená sa snaží ešte niečo pre nás urobiť. A za to má odo mňa veľké plus. 60% - 3* ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sranda, co všechno JC před šedesátkou zvládl (a závěrečné title jako vždy ukazují, že to asi i bolelo), a sranda, jak spousta akčních pasáží má nápad a švih, ať už se jedná o sáňkování na inlinech v úvodu, nebo hrátky se psy na zahrádce. Jenže věk nezastavíš, Jackie už to všechno sám neutáhne, a tak má celou bandu sidekicků, jejichž výkon zkrátka není Jackie Chanovský. Nemají tu správnou porci mimiky a pohybovýho vtipu, aby to působilo vtipně, a tak se šarvátky a bojůvky mění v nepřehledné poskakování sem a tam. Příběh je taky typicky pochanovsku prázdný a chybí výraznější psychologie (ono totiž ne, že by nějaká psychologie ve filmu vůbec byla), a tak jediným plusem je opravdu jen to chanovské pitvoření, které - byť stokrát obehrané - má svoje kouzlo a pokud jste mu někdy propadli, film v klidu skouknete.... a zapomenete. Jednorázově tak nějak pobaví, možná zabaví, tři momenty jsou ve filmu opravdu zábavné (úvod; předstírám, že jsem pes; a "označ ty koordináty"). Viděl jsem asi anglickou verzi (vyřčená slova nesedí s pohyby úst herců), ale ve filmu zazní i francouzština, mandarínština, dokonce i ruština, a tak si nejsem jistej, jestli jsem spíš neviděl nějakej nebezpečně špatnej rip, nebo byly některé postavy předabovány (hlavně ta vrcholně nesympatická pizdička, až uvidíte, pochopíte), v každým případě vyloženě nelituju, že bych si ten dvě hodiny dlouhý a přesto zkratkovitě vyprávěný "pochanovsku" odpitvořený snímek pustil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, pro který Jackie Chan odmítl roli v "Expendables 2". Nabízí se otázka, jestli mu to skutečně stálo za to. Pravda, pozornost je zaměřena především na něj a může si tu dělat vlastně, co chce, když už si střihl i režii a participoval i na scénáři, ale mám prostě pocit, že jeho vysněný projekt je jen dalším z mnoha a ničím zásadně speciálním. Trochu toho lituji, že Jackie Chan dal přednost tomuhle projektu, na druhou stranu, jeho fanoušci asi stejně budou spokojeni. No, já doufám, že na něj Sly nezanevřel a že se Jackie objeví v "Expendables 3". Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/chinese-zodiac-2012-60.html ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jackieho mám ráda a moc, ale tohle už nebyla komedie... to byla fraška. Za prvé to bylo neskutečně překombinované a to úplně vším - poklady, situacemi, okolnostmi, vztahy, akcí, humorem. Jackie prostě neví, kdy přestat a nepozná, že už překročil tu pomyslnou hranici mezi zábavným a trapně ironizujícím. Za velmi pozitivní beru používání vícera jazyků aneb konečně další snímek, co nespoléhá na to, že všichni mluví všude anglicky a že existují i jiné mluvy. Sice jsem se bavila, ale to tempo a spousta nových poznatků a motanic se na člověka řítily v takovém sledu a tak rychle, že ani sama kamera to pomalu nestíhala brát. Tady se dá aplikovat staré dobré přísloví: Méně je někdy více. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Oddychovka se vším všudy a Jackie vleže na silnici ve všech možných pozicích nemá chybu. Francie krásná jako vždy, nechybí džungle, moře, letadla, sopka....zregenerujete mozek a místy se budete usmívat. Film má spoustu slabších stránek, více ukecaný v různých jazycích...ale co! Pohoda:-) ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumim zdejsimu hodnoceni. V ramci zanru to ma vsechno co to ma mit, tuny akce s vytribenym Jackieho nadlickym bojovym choreem s humornymi prvky, priznavam jistou zmatecnost pribehu v chaotickem a zbesilem tempu, ale to tak nejak k jeho filmum patri a zvykl jsem si na to. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je to klasický Jackieho akčňák, který je ve své atmosféře uvolněný, komický a zároveň má HEZKÉ akční scény. Jenže jednou je to radost pohledět a za pět minut se to dostane do nesmyslné pasáže. .. Také to místy je spíše parodie na různé filmy a to velice kazí celek filmu. Škoda, protože Jackie Chan má své vysoké kvality a tady se nemohli pořádně ukázat, byť snímek začínal opravdu dobrou scénou na wheel suit (ten tělový skateboard) . .. Ale je vidět, že Chan chce něco tímto filmem říct(padělání starožitností je špatné), jenže to říká takovým jazykem, který většina lidí nejspíš nepochopí. A i já jsem měl co dělat, abych ho pochopil. Proto ještě jednou říkám škoda. .... HODNOCENÍ: 59% (3*) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsie filmy natocil Cenovic Dzudyna do svojej 50 -ky, jak tak pozeram, po 50 -ke sa uz len trapi. Cen samotny je megafanda Spielberga, a zase sa to nesie v duchu dobrodruznych vyparv a hlada stam nejake hlavy ci co to bolo - este ako jo, Bozska RElikvie bola super film, aj dvojku som nadhodnotil. Toto je ale trapenie sa, Cen starne, pomaly ale isto uz nenatoci ani film na sposob Kantonskeho Kmotra, zacinam si byt tym isty : 40 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě zaujal začátek Zvěrokruhu, kterej byl plnej akce, tempa, dynamiky a super Chana! Bohužel mě to přišlo jako manévr a mega trik na diváka, kterej, jestli to vydržel do konce jako já, byl obalamucenej a tím pádem zřejmě i lehce zklamanej, páč to nejlepší z bijáku, je prostě v prvních patnácti minutách... A to je na Jackieho hrozně málo. 50% ()

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama