Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (156)

Figu 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě zaujal začátek Zvěrokruhu, kterej byl plnej akce, tempa, dynamiky a super Chana! Bohužel mě to přišlo jako manévr a mega trik na diváka, kterej, jestli to vydržel do konce jako já, byl obalamucenej a tím pádem zřejmě i lehce zklamanej, páč to nejlepší z bijáku, je prostě v prvních patnácti minutách... A to je na Jackieho hrozně málo. 50% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Svěží a nadmíru zábavná záležitost, která se hrdě hlásí ke zlaté éře Jackieho Chana ... a ke všem jeho krkolomným akčním kouskům. Představuje chytlavý a typicky asijský mix nápaditého humoru a trochu naivního dramatu ... a vyznává patriotismus. Nemyslím, že jde o úlitbu komukoliv - je to její a JEHO světonázor ... berte nebo nechte být. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie dokazuje, že je stále ve formě, a to hlavně ve fyzické, protože, ruku na srdce, kdybych ho neměl tak rád, tak je hodnocení o hvězdičku nižší, a to hlavně kvůli slabší první polovině, která odpovídá poslední dekádě Jackieho filmů. Naštěstí se film rozjede a věřím, že při druhém shlédnutí si už mé 4 * plně vyslouží. Druhá půlka už je takřka bezchybná a scénář vlastně přesně opisuje dějový oblouk první Božské relikvie. Aspoň se Jackie snaží být nápaditý, originální a odpovídající době vzniku filmu a to především při bojových scénách. (souboj během volného pádu..tak typický pro filmy poslední doby, technické vychytávky nového století....3d kopírka, oblek apod.). Škoda, že muzika není víc chytlavá, jako byla v jedničce. Ale co...Ať Asijský Jestřáb znovu vzlétne!!! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

První Božská relikvie si na akční scény a cestu do Evropy vydělávala product placementem. Dvojka už měla solidní rozpočet a byla to pecka. Tento reboot prý Chan promýšlel sedm let a přesto se spíše podobá levné jedničce než akcí našlapané dvojce. Pár výborných akčních scén a pak už jen vata, vata, vata. Přitom se Chan snaží opakovat vše, co bylo zábavné v předchozích dílech. Výlet do Evropy, akční scéna, evropský ženský sidekick vedle asijského ženského sidekicku, a obě piští a běhají, střední část s výměnami a zvraty jako v grotesce... jenže je to všechno unavené a bez jiskry. Tam, kde v minulých dílech kamera sledovala kaskadérské kousky, se teď chaoticky stříhá a často vypomáhá počítačem. Cestování po poušti a zastávku v hotelu končící demolicí ve dvojce si vždycky rád připomenu, ale na ten pirátský ostrov tady se budu snažit co nejrychleji zapomenout. I když Chan opakuje doslova vše, včetně kulometu v ženských rukou. Stáří holt nezastavíš, a když v jediné pořádné bitce v padělatelské dílně je "cat fight" stokrát lepší Chana... je nejvyšší čas skončit. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Čínský zvěrokruh.... kdyby někdo snad hledal ČESKÝ název... Ani jsem nevěděl že je trojka Božské Relique. Mám pocit že trojka byla z tím nefritovým mečem.... ale, můžu se mýlit. :) Trochu víc akční o to pitomnější.... k závěrečné scéně se snad raději ani nevyjadřuji. Její smysl či nutnost.... Jinak to nebylo zas tak špatný.... viděl jsem i horší parodie na IJ. B) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je späť! Myslím tým späť na čínskom piesočku. A taktiež myslím späť v žánri akčná komédia s príponou "božskej relivkie". Film má všetko, čo mám na jeho filmoch rád (jedinečný parkour, sympatické postavy, brutálna bojová choreografia,... ) + niečo málo pozitívne, čo si priniesol z účinkovania v amerických filmoch (menej hereckého prehrávania, viac humoru nie len popri akčných scénach, ale priamo počas nich,...). Nízke hodnotenie plne chápem - táto kultúrna filmová modla Ázie nie je pre každého stráviteľná - napriek tomu, že s ním vôbec nesúhlasím. Okrem trilógie Police story ide o jeden z Jackieho najlepších kusov! Zápis v guinnesovej knihe rekordov mu za tento film fakt patrí a budem dúfať, že okrem lacnej Rush Hour Neviemkoľko sa môžem tešiť aj na niečo, čo natočí sám... od srdca a schuti... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Malo to príbeh, malo to akciu, zmysluplný scenár ktorý chcel na niečo poukázať, skvelé bojové sekvencie s tradičnou choreografiou. Pokial je pravda čo tvrdí, tak sa s nami rozlúčil fakt na úrovni. 3 z 5 ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Když ony ty Jackieho filmy jsou pořád čím dál víc... Stejné...? Nebylo to úplně špatné, zároveň tam nebylo nic, co bych již neviděl v jiném z jeho filmů. Prostě průměr. 50% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu je to taková dobrodružná komedie, která tak tak balancuje na hraně trapnosti. Drží se ale díky humoru, který tu Jackie vystřihl snad nejlépe ze všech svých filmů. Za zmínku stojí také nohatá číňanka, kterou by snad každý chtěl mít doma na hraní. Naopak otřesné jsou digitální triky, ze kterých při akčních scénách pěkně bolí oči (a místy i mozek). No a potom přijde poslední asi půl hodina :) A já se pořád otáčel na přítelkyni a dokola opakoval, že to je neskutečný, jakej to je machr a že už mu je 60 let. Jackie vytáhl jedny ze svých nejlepších choreografií a já si hned byl jistý počtem hvězdiček. Dobré taky nezapomínat na téma, které je na film dost šlechetné. Obchod s historickými artefakty a fakt, že takové věci nejsou vystavovány v zemích svého původu, ale v bohatších koutech světa (nebo dokonce soukromých sbírkách). ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Skvělá "jackiechanovka" v bláznivé misi lovce pokladů napříč světem, kde dokazuje Jackie Chan svoji nezničitelnost a stále nové parádičky v grotesque fighting stylu. Osobně jsem již Jackieho odepsal do roviny penzijních bojovníků, ale tady je zas ten magor, co se nechá zramovat, posype si ránu ledem a zase valí dál. Scéna úniku v rollerskate obleku je naprosto úžasná a bitka ve foto studiu mě rozchechtala. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Prostinká a letákově uvědomělá agitka o partě hledačů pokladů (využívajících tak hi-tech gadgety, že by i Ethan Hunt záviděl), kterým pár aktivistů otevře oči a oni začnou navracet "ukradené národní bohatství" do původních krajin (zejména ublížené Číně), postrádá smysluplný a gradující příběh, infantilní humor k úsměvu nepřinutí a snaha o nějaké city či rodinné vztahy absolutně míjí. To všechno bych však přešel mávnutím ruky, kdyby se třetí Božská relikvie soustředila na trademarky série, tedy na neopakovatelné bitky a akrobatické prostocviky. Jsou tu, jenže jich je málo, čeká se na ně dlooouuuho a očividně zhusta si vypomáhají lany a digitálními triky. Film nabízí vlastně čtyři větší akční scény, a i když přepálený úvodní "buggy rollin" a závěrečný WTF skydiving šly zbytečně přes míru, tak skvělá "jonesovská" akce v džungli a především typický Jackieho souboj ve velké padělatelské dílně nakonec vytáhly hodnocení alespoň na průměr. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie a hlavní role je na Jackieho prostě už moc. Dvě hodiny nekonzistentní rádoby dobrodružné zábavy jsou prostě příliš zdlouhavé. Nemůžu říct, že to nemá světlé momenty, ale velké wire-fu a jiné skopičinky se šetří spíš na konec. Herecké výkony jsou místy slabé i na tento žánr, bohužel. O dialozích se snad ani bavit nebudu. Ve výsledku se na to dalo dívat, ale jsou zde velké hluché a slepé segmenty, které věřím mnoho diváků prostě dříve či později utahají. Navíc příběh není nic extra (spíš hluboký fádní podprůměr). Škoda, Jackie by měl šetřit dech a zaměřit se jen na to, co mu šlo nejlíp. Tenhle film ani Jackieho bych ještě do sběru neházel, ale chtělo by to přehodnotit hodnoty a začít znovu, jinde, jinak. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Buď som už starý alebo sa Jackie Chan dookola opakuje. Tak či onak, po pár hodinách si už ani len matne nepomínam o čom to bolo. Na dve hviezdičky preklápam iba vďaka zopár dobrým akčným scénam, ale tento film už radšej nechcem nikdy vidieť. 30 % ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejhorších filmů s Jackie Chanem. Úvodní scéna s kolečkovým oblekem je celkem slušná. Ovšem pak už to můžete s klidem vypnout a o nic zásadního nepřijdete. Pár slušných momentů je sice ještě v bitkách v padělatelské dílně zhruba v 3/4 filmu, ale zas tak super, aby to ospravedlňovalo ty dvě hodiny nudy kolem, to tedy rozhodně není. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Jackiemu patří můj obdiv a respekt, a to je nejspíš ten jediný důvod, proč jsem byl schopný něco takového dokoukat do konce, když nepočítám typické nepovedené záběry. Netušim, jestli mám tenhle pocit jenom já, ale tenhle film neměl kromě historických spojitostí vůbec žádnou pointu. Z dvou hodin za něco stálo tak maximálně 15 minut, pro zbytek ani nemám slov, kterými bych to nějak přiblížil, protože jsem v polospánku vůbec nechápal, co se tam děje, a ani jsem se to nesnažil pochopit, protože mě to, abych řekl pravdu, vůbec nezajímalo. Doporučuji podívat se radši na Little Big Soldier a tomuhle se vyhnout obrovským obloukem, protože i maraton Robot Chicken je menší ztráta času, která vám toho nabídne víc. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vtipné, dobrodružné fantasy made by Jackie Chan, čo viac si priať. Jasné, je to uletené, ale jednak je to čínsko-hongkongská tvorba a jednak je tam Jackie a ten je večný mladík a vtipkár. Mne sa to páčilo. ()

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama